mobilenet.cz před 5 lety: GTA Vice City a mobil ve tvaru pudřenky

2
mobilenet.cz před 5 lety: GTA Vice City a mobil ve tvaru pudřenky
  • Zrecenzovali jsme barevné HTC 8S a telefon ve stylu dámské pudřenky
  • Seznamovali jsme se s novou Lumií 820 od Nokie
  • Dlouhé chvíle nám v prosinci 2012 krátila skvělá hra GTA: Vice City

Levnější osmičky od HTC

V prosincové recenzi roku 2012 jsme si proklepli nové HTC 8S, které bylo zástupcem střední třídy a především jedním z prvních telefonů, které nabízely operační systém Windows Phone 8. Zamlouval se nám design a výběr pestrobarevných variant. Potěšilo skvěle optimalizované prostředí nebo nadprůměrná výdrž baterie. Naopak jsme dále naráželi na drobná omezení systému, slabší fotoaparát a nakonec i horší dílenské zpracování.

HTC 8S

Alcatel jako pudřenka

Kromě HTC jsme testovali také klasický telefon od Alcatelu. Říci o něm však, že byl klasický, lze snad jen v případě, že zmíníme, že nešlo o smartphone. Samotný tvar OneTouch 810 GLAM byl přinejmenším netradiční. Tvarově totiž připomínal dámskou pudřenku, v řeči mobilního světa bychom jej nejlépe mohli přiblížit véčkům. Horizontálně umístěný displej byl v horní části, zatímco ve spodní části bylo dost místa na QWERTY klávesnici. V recenzi se nám líbil svižný a přehledný systém či dobrá výdrž. Méně nadšeni jsme byli z fotoaparátu či podsvětlení samotné klávesnice.

Alcatel OneTouch 810 GLAM

Sympatická Lumia

Rok 2012 vypadal nadějně nejen pro systém Windows Phone, ale také pro Nokii. Minimálně byl na místě střízlivý optimismus, a to především díky nově představeným modelům X20. Na redakční stůl doputovala Nokia Lumia 820 spadající do střední třídy. Přinášela kvalitní AMOLED displej, perfektní mapové podklady, svižný systém či nadějný fotoaparát. Alespoň to je výčet našich prvotních dojmů.

Nokia Lumia 820

Další klasika na displejích telefonů

Prosincové dny jsme si zpříjemnili rovněž testováním her. Mimo jiné šlo například o jednu z legend. Studio Rockstar přepracovalo svůj titul Grand Theft Auto: Vice City pro displeje mobilních telefonů s Androidem a iOS. Nutno podotknout, že hra prakticky neztratila nic ze svých předností. Zvyknout si bylo nutné jen na trochu komplikované ovládání skrze dotykový displej.

Grand Theft Auto: Vice City
Diskuze ke článku
Filip
Na recenzi Lumie 820 si pamatuji, byl to best telefon a vydřel jsem sním od května 2013 až do letošního červnce a sloužila stále skvěle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze