mobilenet.cz před 5 lety: PadFone 2 a Windows Phone 8 s CD

mobilenet.cz před 5 lety: PadFone 2 a Windows Phone 8 s CD
  • U Xperií od Sony nastupuje nový designový směr
  • Mobil s tabletem splynul v jedno tělo
  • Windows Phone 8 po uživatelích požadují instalační CD

OmniBalance na scénu

Pro mnohé to možná bude znít neuvěřitelně, ale novodobý design chytrých telefonů Sony slaví 5 let. Na veletrhu CES 2013 byla světu oficiálně představena Xperia Z, vůbec první telefon japonského výrobce, který nabízel design OmniBalance, kruhové odemykací tlačítko či obě strany skleněné. Nadčasový vzhled a špičkový hardware mírně kazil jen slabší displej, který sice poskytoval Full HD rozlišení, avšak barvy působily trochu mdle. Úspěch vzhledu je zřejmý, neboť z něj Sony těží do dnešních dní.

Sony Xperia Z

První velký Nexus

Začátkem roku 2013 jsme si v redakci užívali nového tabletu s desetipalcovým displejem a vůbec nejnovějším Androidem. Mnozí již jistě tuší, že šlo o Google Nexus 10. Během testování se nám zamlouval micro HDMI konektor, dobrá výdrž či výborná optimalizace. Kvalitní byl také displej, potěšila přítomnost čipu NFC nebo velmi slušný zvukový výstup. Naopak zamrzely horší materiály, chybějící slot pro paměťovou kartu či SIM kartu. Tehdejší obsáhlou recenzi si můžete snadno připomenout.

Google Nexus 10

Mobil v tabletu

Velmi zajímavým počinem byl také ASUS Padfone 2, který jsme v mrazivých lednových dnech roku 2013 začínaly testovat. Šlo o zařízení určené náročným uživatelům, kteří upotřebí nejen kvalitní telefon, ale na cestách i komfort většího displeje. Padfone 2 byl totiž nabízen spolu s tabletem. Ten však sám o sobě nefungoval a život mu vdechlo až vložení telefonu. Není divu, že jsme vám krátce po zahájení testování servírovali první dojmy, kde jsme byli z koncepce i zpracování převážně nadšení.

Asus Padfone 2

Windows Phone 8 na CD?

Závěrem jsme si nechali jednu specialitku. Na telefonech s operačním systémem Windows Phone 8 totiž bylo možné vidět velmi kuriózní chybu. Při startu nedošlo ke korektnímu naběhnutí systému a uživatel byl svědkem popisu chyby. Jejím závěrem se dozvěděl, že k vyřešení problému má vložit instalační CD. Nejednomu uživateli tento vzkaz dokázal vykouzlit úsměv na tváři.

Velmi kuriózní chyba na telefonech s Windows Phone 8
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze