Nokia N86 8MP v redakci: podívejte se, jak fotí

5

Do redakce nám dorazila kromě Nokie N97 i jiná horká novinka - první osmimegapixelový telefon z dílen finského výrobce - Nokia N86 8MP. Ještě než vám vydáme první dojmy a recenzi, přinášíme vám ukázku, jak první finské osmimego fotí. (Aktualizováno)

Fotoaparát je bezpochyby tím největším lákadlem a zároveň jednou z mála výrazných změn oproti modelu N85. Zatímco doposud všechny 5 Mpx Nokie používaly stejný, jen postupně modifikovaný modul fotoaparátu, Nokia N86 8MP přináší zcela nově zkonstruovaný modul a navíc vyšší rozlišení.

Další změnou je dvojice LED diod, které jako první patří do 2.generace a mají výrazně vyšší svítivost. To můžeme potvrdit, přičemž LED diody N86 8MP se mohou co do svítivosti směle porovnávat s xenonem z N82. Xenon je ale xenon a i přes svůj věk a nižší rozlišení fotí za nepříznivých podmínek N82ka lépe.

Podívejte se nyní, jak fotí Nokia N86 8MP. Jak se vám líbí fotografie prvního finského osmimega?

Aktualizováno: porovnání fotografií s bleskem

Podívejte se porovnání fotografií, které byly za zhoršených světelných podmínek pořízeny telefony N86 8MP, N82 a N97. Velmi názorně je zde vidět, že LED diody nové generace, které používá N86 8MP, jsou co do svítivosti téměř srovnatelné s xenonem z N82, který však o chlup stále vede. Do srovnání jsme zařadili i fotografie z modelu N97, která používá diody předchozí generace. Rozdíl je opravdu velký.

Nokia N86 8MP..............................Nokia N82.........................Nokia N97

Diskuze ke článku
Radek
no na 8mpx dobrý, ale když si prohlédnu listí stromů atd., tak je to opět klasika = tj. je to holt jen mobil. Ani 8mpx na kvalitě nepřidá, je to jen objemnější fotka v MB.
Filip Jancik
Tohle je opravdu jen strohe povidani o foceni N86.. zadne rozbory fotografii z hlediska kvality, odborne pohledy.. Filip
Martin Pultzner
O odborné informace, rozbory fotografií a mnoho dalších fotek samozřejmě nepřijdete. Chystáme je do prvních dojmů a recenze. Toto měla být pouze rychlá ochutnávka toho, jak N86 fotí. Během dneška však plánuji článek aktualizovat o fotky s bleskem, tak se přijďte podívat. Předešlu, že výkony jsou velmi zajímavé.
Samuel
Strašně moc se těším na recenzi, která stále nějak nepřichází. Usuzuji, že když si redakce dává takto načas, mohla by recenze být pořádně podrobná.
Tento telefon mě velice láká, tak bych se rád dozvěděl víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze