mobilenet.cz před 5 lety: Nokia 3310 a nový Nexus 4

1
mobilenet.cz před 5 lety: Nokia 3310 a nový Nexus 4
  • Bilancovali jsme nad rokem 2012
  • V rámci seriálu Retro jsme se ohlédli za legendární Nokií 3310
  • V redakci jsme naopak přivítali zbrusu novou Nokii Lumia 920 a také Nexus 4 od Googlu

Rekapitulujeme

Návrat o tradičních 5 let nás přesouvá na přelom let 2012 a 2013. Tehdy, stejně jako na každém přelomu roků, jsme se ohlíželi za právě končícím rokem. Měsíc po měsíci jsme zrekapitulovali klíčové události roku 2012. A že jich rozhodně nebylo málo. Naše redakce navštívila mnohé veletrhy, představila se spousta novinek a v plné síle se rozhořel tehdy ještě souboj tří hlavních operačních systémů. Neméně klíčovou událostí bylo také spuštění sesterského webu. Pokud si chcete rok 2012 jak se patří připomenout a máte jen pár minut, ideální příležitost představuje náš bilanční článek.

mobilenet.cz 2012

Nejvybavenější Lumia

Ihned zkraje roku 2013 k nám do redakce doputovala Lumia 920 od Nokie, tedy vůbec nejvybavenější model finského výrobce. Šlo o telefon, na který se velmi dlouho čekalo a jeho příchod provázelo několik drobných odkladů. Jakmile se nám tedy novinka s velkým displejem dostala do rukou, nemohli jsme si to nechat jen tak pro sebe a připravili článek s prvními dojmy a patřičnou fotogalerií.

Nokia Lumia 920

Zase ta 3310...

V roce 2003 uplynulo 13 let od příchodu legendární Nokie 3310. Tehdy jsme rozhodně netušili, že o další 4 roky později na světě přivítáme novodobého nástupce. Mohli jsme proto jen vzpomínat, k čemuž nám slouží například i seriál Retro. O Nokii 3310 jste si psali od samotného počátku a my jsme nemohli déle čekat. Po Novém roce jsme tak do prvního dílu seriálu Retro roku 2013 Nokii 3310 ve velmi dobré kondici zařadili. Pokud si na legendu legend chcete zavzpomínat, či se pokochat populárním Hadem, neváhejte a podívejte se na náš tehdejší článek.

Nokia 3310

První osahání Nexusu 4

Mezi horké novinky sklonku roku 2012 patřil i Nexus 4 od Googlu. Jak jistě víte, příchod těchto referenčních strojů od Googlu na český trh vždy poměrně dlouho trvá. Důvodem je, že rychlý prodej probíhá jen skrze obchod Google Play a tato jeho část není v našich luzích a hájích k dispozici. Do naší redakce se nám však Nexus 4 podařilo získat více než měsíc před oficiálním zahájením prodeje na českém trhu. Telefon s kvalitním displejem či povedeným vzhledem a nejnovější verzí systému Android jsme proto patřičně vyzkoušeli. Kromě samotného článku jsme pro vás připravili také videopohled.

Google Nexus 4