mobilenet.cz před 5 lety: Okna od Samsungu a Nexus od LG

2
mobilenet.cz před 5 lety: Okna od Samsungu a Nexus od LG
  • Samsung světu oficiálně představil vlajkový model Galaxy S4
  • My jsme si v redakci otestovali Nexus 4 či ATIV S od Samsung s Windows Phone 8
  • Pastvou pro oči se stala zbrusu nová závodní hra Real Racing 3

Blyštivý Nexus

V březnu roku 2013 se nám do redakce konečně dostal Nexus 4. Byla to vůbec první a dnes již víme, že nikoliv poslední spolupráce Googlu s jihokorejským LG. Čtvrtá generace referenčního telefonu lákala samozřejmě na nejnovější Android, tehdy šlo o verzi 4.2 Jelly Bean. Při našem testování jsme našli zalíbení v rozumně velkém a kvalitním displeji či povedeném vzhledu celého zařízení. I dnešní optikou jde stále o smartphone, který vypadá velmi dobře. Líbilo se nám svižné prostředí, podpora nejen rychlého, ale i bezdrátového nabíjení. Kaňkou na kráse byl především slabší fotoaparát nebo nemožnost si rozšířit nikterak velkou interní paměť.

Google Nexus 4

5 let luxusních závodů

Zní to možná neuvěřitelně, ale od vydání revolučních závodů Real Racing 3 nám uplynulo již pět let. V březnu 2013 jsme hru v redakci také otestovali. Pyšnila se špičkovou grafikou nebo velmi reálným zpracováním ovladatelnosti. Samozřejmě za předpokladu, že si uživatel povypínal veškeré asistenty. Fakt, že šlo o velmi nadčasovou hru může dokázat to, že se i po 5 letech těší stabilní hráčské základně a vycházejí stále nové aktualizace.

Real Racing 3

Stáhnout Real Racing 3

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Okna od Samsungu

Začátek roku 2013 byl ve znamení vzestupného trendu mobilního operačního systému Windows Phone 8. Vše se zdálo sluncem zalité, neboť na nový systém začal slyšet nespočet výrobců. Vše si tak mohl pokazit snad jen samotný Microsoft. Dnes již víme, že se mu to (opět) povedlo, nicméně to je jiný příběh. V březnu 2013 jsme v redakci testovali zajímavě vyhlížející Samsung ATIV S. Ten se zásadně lišil od Lumií. Nasadil o poznání konzervativnější vzhled a vlastní Super AMOLED displej. Pochvalovali jsme si nejen výkonný hardware, ale také špičkový fotoaparát.

Samsung ATIV S

Čtvrtý zářez Galaxy S

Březen 2013 byl též ve znamení velké premiéry očekávaného Samsungu Galaxy S4. Pamatujete? Vůbec prvně výrobce opustil římské číslice, patrně pro lepší přehlednost a pochopení ze strany uživatelů. Čtyřka nabízela evoluci vzhledu modelu Galaxy S III. Displej již atakoval 5palcovou úhlopříčku a vyrukoval s Full HD rozlišením. Samozřejmostí byl výkonný hardware či kvalitní fotoaparát. Prostředí ještě mělo své rezervy, přesto bylo zaděláno na úspěch. Věděli jste navíc, že již tehdy Samsung myslel na bezdrátové nabíjení? Ačkoliv bylo ještě nutné zakoupit speciální kryt.

Samsung Galaxy S4
Diskuze ke článku
fpolocek
Nexus 4... Nebýt špatné dotykové vrstvy, tak ho furt používám.
Který telefon má i po tak dlouhé době stále slušnou podporu na XDA?
Johny350
Nexus 4 bol skvelý telefón, ľutujem, že som ho predal a docela nepochopiteľne kúpil blackberry q10. Odvtedy som mal ešte ďalšie telefóny a nakoniec som skončil pri iphone 7, ale myslím si, že keby som vtedy nexus nepredal, po čase vymenil baterku, tak by mi mohol slúžiť do dnešného dňa. Vraj sa dá ešte dnes doňho nahrať najnovší android. Krásny nadčasový design, najnovší android, keby urobili reedíciu s rovnakým dizajnom, najnovšími vnútornosťami, možno bezrámikovým displayom, lepším fotaparátom a reproduktorom, iphone by som rýchlo predal a išiel opäť do nexusu. Ďalšie nexusy ani pixely sa dizajnovo dodnes na nexus 4 nechytajú

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze