mobilenet.cz před 5 lety: Springfield pro Android a koupání Xperií

1
mobilenet.cz před 5 lety: Springfield pro Android a koupání Xperií
  • V začínajícím seriále Techbox jsme vám představili technologii GPS
  • Svůj vlastní Springfield mohli budovat i majitelé zařízení s Androidem
  • Vykoupali jsme nové Xperie od Sony

Představili jsme vám GPS

Před pěti lety jsme začali vydávat další z mnoha našich seriálů, který jsme nazvali Techbox. Postupně jsme v něm procházeli zajímavé technologie a ty vám představili. Co stálo za jejich vznikem, jak fungují a jaký byl například jejich vývoj postupem času. Zajímavý byl hned druhý díl, ve kterém jsme se podívali na zoubek GPS, tedy čipu, který má dnes ve svém chytrém telefonu každý. V našem podrobném článku najdete nejen počátky těchto čipů, ale například i část o tom, jak celé hledání polohy funguje či vůbec první mobilní telefon, který GPS nabídl. Můžeme prozradit, že šlo o méně známého výrobce, který mobilní telefony již řadu let nevyrábí.

GPS navigace

Springfield na Androidu

Pokud zašátráme v paměti, jednou z mobilních her, na kterou se nemalá skupinka fanoušků těšila, byli Simpsonovi. EA titul Tapped Out nejprve se značným předstihem vydal pro systém iOS. Uživatelé na Androidu si museli počkat a dočkali se v únoru 2013, kdy hra oficiálně vyšla. Všichni tak mohli začít budovat svůj vlastní Springfield, zahrát si za jakoukoliv postavu a současně se nechat unášet pravidelnými eventy. O popularitě svědčí i fakt, že hra se nadále těší stabilní fanouškovské základně a vývojáři přidávají nové a nové možnosti.

Doba odolná u Sony

Počátkem roku 2013 začala u japonského Sony doba odolná. Značná část portfólia začala standardně nabízet zvýšenou odolnost proti vodě a prachu a nešlo o nějaké speciální obrněné modely. Do redakce nám současně dorazila zbrusu nová Xperia Z, mimochodem vlajková loď, a neméně zajímavá Xperia V. Obě se přátelily s vodou a tak se značně netradiční první seznámení nabízelo. Obě novinky jsme pro vás vybalili z krabice a rovnou pěkně vykoupali. Jaký jsme z nich měli úplně čerstvý první dojem? To si můžete připomenout v našem článku.

Sony Xperia Z a Xperia V – koupání a unboxing

Desítková BlackBerry

Neopomínali jsme ani menší, ale historicky významné výrobce. Tím je například původem kanadské BlackBerry. To rovněž před pěti lety načínalo novou éru telefonů s operačním systémem BlackBerry 10. A právě tento systém jsme si v únoru 2013 mohli podrobně vyzkoušet, k čemuž nám skvěle posloužila novinka v podobě BlackBerry Z10. Výhody BlackBerry zůstaly, ale výrobce se musel poprat s plně dotykovým ovládáním, které vyřešil vskutku elegantně. Pomocí různých gest. Ta jste si sice museli nejprve osvojit, posléze však již ovládání bylo snadné a rychlé.

BlackBerry Z10