Začíná MWC Barcelona 2012: sledujte úvodní video

Mobile World Congress v Barceloně, klíčová událost roku v mobilním světě, startuje přesně za týden. Už za 6 dní ale první výrobci představí své důležité novinky pro rok 2012. Podívejte se na aktualizovaný přehled chystaných novinek . Doplňujeme také termíny tiskových konferencí jednotlivých výrobců.

MWC Barcelona 2012 (úvod)

Redakce mobilenet.cz nesmí stejně na takto důležité události chybět a stejně jako minulý rok chystáme kompletní zpravodajství včetně videopohledů a fotogalerií přímo z Barcelony. MWC začíná v pondělí 27. února, ale na představování novinek se můžeme těšit už o den dříve. Co vlastně jednotliví výrobci chystají? Přinášíme postupně doplňovaný přehled toho, co nás už za pár dní čeká. Abyste také věděli, kdy přesně se na představení jednotlivých mobilních telefonů a tabletů můžete těšit, přinášíme termíny začátků tiskových konferencí. Pokud to podmínky dovolí, zajistíme i on-line přenosy poprvé v novém formátu. Máte se tedy na co těšit.

MWC Barcelona

Acer: Cloudmobile a nové tablety

Hlavní hvězdou Aceru bude bezpochyby nedávno uniklý Cloudmobile s elegantním designem, který dokonce již vyhrál cenu IFA Design Award. Přístroj se pochlubí také HD displejem s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 1280 x 720 pixelů, operačním systémem Android Ice Cream Sandwich, dvoujádrovým procesorem s taktem 1,4 GHz a mimo jiné také cloudovou službou Acer Cloud, která se poprvé objeví na smartphonu.

Více informací o Acer Cloudmobile zde

Acer Cloudmobile získal ocenění za design

Acer Liquid Glow: oficiální fotografie

Na stánku Aceru budou určitě k vidění nové tablety pro rok 2012 (zejména špičkový model A700) a možná se dočkáme představení sedmipalcového modelu, který se nakonec neobjevil na CES v Las Vegas. Acer dle našich informací zatím neplánuje samostatnou tiskovou konferenci.

Asus

Asus by na veletrhu mohl představit konečně svůj telefon-tablet Padfone. Spekuluje se také o novém tabletu Eee Pad se 7 palcovým displejem. Vše se však během několika dní může změnit. Sledujte tedy mobilenet.cz pro další informace.

Asus má naplánovanou tiskovou konferenci na pondělí 27. 2. v 11:00.

Emporia: nové telefony nejen pro seniory

Své nové telefony představí také rakouská společnost Emporia, která se zaměřuje především na telefony se snadným ovládáním pro cílovou skupinu seniorů. Společnost by měla představit čtyři novinky, včetně nového stylového modelu a véčka.

HTC: nová série smartphonů One

Tradičně ve velkém pojme MWC tchajwanský výrobce HTC, který si podle zatím dostupných informací na rok 2012 přichystal nový název řady svých smartphonů. Po vzoru ostatních výrobců chystá také přehlednější značení svých modelů a rozloučit se zřejmě budeme muset s originálními názvy. Jak to však bude ve skutečnosti se dozvíme v neděli 26. 2.

Zleva HTC One X, dvakrát HTC One S a HTC One V.

HTC podle všeho chystá smartphony One S, One V, One X a One XL. Překvapit může i novým tabletem a povídá se také o nové službě pro on-line streeaming audia nebo videa.

HTC pořádá tiskovou konferenci v neděli 26. 2. ve 20:30. Sledujte mobilenet.cz pro více informací

Huawei: čtyřjádrový Android a velký tablet

Na Mobile World Congressu v Barceloně nebude chybět ani stále zajímavější Huawei, který například na CES v Las Vegas překvapil nejtenčím smartphonem s Androidem na světě. Už za týden bychom se měli dočkat nového Huawei Ascend D1 Q s Tegrou 3, který bude patřit do nové špičkové série Diamond. Velmi pravděpodobně se chystá také 10-ti palcový tablet.

Huawei na CES v Las Vegas představil model P1 S - nejtenčí Android na světě. Chystá něco zajímavého i do Barcelony?

Tisková konference Huawei začíná už v neděli 26. 2. v 15:30. Samozřejmě budeme přítomni a podle podmínek přineseme i on-line zpravodajství.

LG: chystá se nová vlna telefonů

LG na kongres v Barceloně dorazí s řadou nových telefonů. Mezi nimi nebude chybět druhá generace 3D telefonu Optimus 3D a ví se také o novém Windows Phone 7 telefonu střední třídy s názvem Miracle. Všechnu pozornost na sebe však jistě strhne nový špičkový model 4X (dříve X3) s čipsetem nVidia Tegra 3, 4 palcovým HD displejem a tenkým tělem. Možná se dočkáme také oznámení celosvětové dostupnosti neobvyklého pětipalcového modelu LG Optimus Vu. LG také oznámilo zahájení nové designové strategie s názvem L, pod který budou spadat modely Optimus L3, L7 a model se čtyřpalcovým displejem.

LG Optimus 3D 2, X3

LG chystá tiskovou konferenci na neděli 16:15.

Motorola: dobře střežené tajemství

Americký výrobce si tentokrát drží své novinky dobře pod pokličkou a prozatím nevíme o žádném novém modelu, který by se na MWC měl objevit. Jako velmi pravděpodobné se však jeví představení nového smartphonu s Androidem 4.0 a dočkat se můžeme také inovované verze tabletu XOOM, případně jeho menších verzí.

Nokia: Windows Phone, Symbian i Series 40

Zatímco minulý rok se Nokia MWC vůbec neúčastnila, dnes plánuje ofenzivu s plnou parádou. Nebude chybět velký stánek ani tisková konference. Nokia velmi pravděpodobně chystá oznámení celosvětové dostupnosti modelu Lumia 900 s Windows Phone a měla by představit také první model s Windows Phone Tango s označením Lumia 600 nebo Lumia 610. Mělo by se jednat o model střední třídy s menším a horším displejem a fotoaparátem oproti dnešním Lumiím sedmičkové a osmičkové řady.

Nokia logo

Dlouho se spekuluje o představení vybaveného modelu se Symbianem (Nokia Belle), který by mohl být nástupcem Nokie N8. Na internetu se objevují také (pravděpodobně výtvory Photoshopu) telefony se Symbianem a tělem podobným Nokii Lumia 800/Nokii N9. To však bereme s rezervou. Jako pravděpodobné se naopak jeví představení modelu Nokia 302 s QWERTY klávesnicí a Series 40.

Nokila Lumia 900 a Nokia 302

Tisková konference Nokie začíná v pondělí 27. 2. v 8:30. Pokud to podmínky dovolí, můžete se těšit na on-line přenos.

Samsung: nic důležitého se nečeká

Už dříve Samsung oznámil, že velmi očekávaný nástupce modelu Galaxy S II se v Barceloně neukáže a Samsung chystá samostatnou událost na jaře. Tomu by nasvědčoval také fakt, že Samsung zatím nerozeslal pozvánky na svůj tradiční Unpacked event, který se pravděpodobně konat vůbec nebude. Spekuluje se sice o představení modelu s prozatímním označením Galaxy Mini 2 (Jena), případně vylepšeném modelu Galaxy S II Plus s rychlejším procesorem. O dalších možných novinkách ale nevíme.

Sony: očekáváme novinky s Androidem

To japonské Sony bude naopak na MWC velmi aktivní. Očekáváme představení modelu Xperia U s 3,5 palcovým displejem (480 x 854 bodů), 1 GHz dual-core procesorem a 5 Mpx fotoaparátem. Druhou novinkou může být Xperia P, dosud známá pod kódovým označením Nypon, která zřejmě nabídne 4 palcový displej a rovněž 1 GHz dual-core procesor. Víme také o novince s kódovým označením Pepper s 3,7 palcovým displejem a 1,2 GHz procesorem. Nesmíme zapomínat také na fakt, že si Sony zaregistrovalo ochrannou známku ve znění Xperia Sola v USA i EU.

Sony s kódovým označením Pepper

Tisková konference Sony začíná v neděli 26. 2. v 18:00. Sledujte mobilenet.cz pro více informací

ZTE

Čínské ZTE představí v Barceloně model PF200 s Androidem 4.0, v jehož výbavě nechybí 1,2 GHz dual-core procesor, 4,3 palcový displej, 8 Mpx fotoaparát a Full HD video nebo třeba NFC.

Na MWC se dočkáme mnoha dalších novinek od desítek různých společností, které zde vystavují. Mobile World Congress se letos koná v Barceloně od 27. února, přičemž výrobci své novinky představují už tradičně den předem, tedy v neděli 26. února. Sledujte naše podrobné zpravodajství přímo z místa dění.

Diskuze ke článku
patrik
Nebude náhodou mwc 27.2 místo 26.2?
Lacco
Minimalne dvaja vyrobcovia LG a HTC 26.2 predstavia svoje novinky na tlačovke. Normalne sa brány výstavy otvoria 27.2
Milan
Bude něco s qwerty + android HTC,nebo SE /nástupce Xperia/?
Luboš
Nevíte,kdy bude mít tiskovou konferenci Fujitsu?Chystají se prorazit na trh s telefony s nadstandartní výbavou...Díky moc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze