Tajné LG X3 přinese nový Android ICS a čtyři jádra

3

Malou ochutnávkou toho, co můžeme zřejmě příští měsíc očekávat na MWC v Barceloně, je nový telefon od společnosti LG. Čím je zajímavý? Kromě nové verze Androidu Ice Cream Sandwich se těšte na ultimátní hardwarovou výbavu. Půjde o našlapaný model s čtyřjádrovým procesorem na platformě Tegra 3.

Těšíte se na nové modely, které budou představeny na MWC 2012 v Barceloně? Pokud jste fanoušci LG, tak pozor, objevily se první informace o nastávají vlajkové lodi této značky. Bude jí model LG X3, které poběží na platformě nVidia Tegra 3. Jak jistě víte, Tegra 3 obsahuje čtyřjádrový procesor, běžící na frekvenci 1,4 GHz a dvanáctijádrový grafický čip nVidia GeForce. Půjde tak o velmi výkonný telefon, který bude přímým soupeřem konkurenčního modelu HTC Endeavor (dříve známý jako HTC Edge).

LG X3

Ačkoli rozměry telefonu nejsou zatím známé (kromě 9 mm hloubky) zcela jistě půjde o docela rozměrný kousek, má totiž displej o úhlopříčce 4,7 palců s rozlišením 1280 x 720 bodů. Pod displejem si nelze nevšimnout klasických kapacitních tlačítek, čili se můžete těšit na plné využití rozlišení displeje. Jeho spodní část nebudou zabírat softwarová tlačítka, která jsou novým standardem u telefonů s Ice Cream Sandwich, které kapacitní tlačítka nemají (například Samsung Galaxy Nexus).

Potvrzený je model s 16 GB interní paměti, my však doufáme, že se objeví ještě 32 GB varianta. Telefon bude mít NFC, Wifi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 a dva fotoaparáty - zadní s rozlišením 8 Mpx a přední s 1,3 Mpx. Celé toto výkonné "dělo" bude napájet baterie s nadprůměrnou kapacitou 2000 mAh.

Zdroje: gsmarena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
stepo
Hm. Celkem zajimavy. Ale fakt nechapu proc se vyrobci zenou do takoveho extremu. Vzdyt podle me,dvoujadrovy. Procesor bohate staci. Tegra 3 by se hodila tak na tablety. Muj smartphonek xperia mini,s 1ghz procesorem mi bohate staci. Ale dvoujadro bych uvital.
nemy
To samé říkali i jiní před 11 lety,že pentium 2 na pc jim stačí
tybo
Že UI od LG pro Optimus 2X bylo takové nedoladěné? Že podpora od LG je mizivá a pomalá? A víte co? Je mi to úplně jedno, protože už teďka vím, že až půjde na jaře můj O2X do důchodu, s největší pravděpodobností bude X3 jeho nástupcem. A jestli startovací cena tohoto kousku bude tak benevolentní jako v případě O2X asi opravdu nebude co řešit.
A poznámka pro redakci: Myslíte že je náhoda že tento kousek postrádá přízvisko "Optimus" nebo to je reakce od LG na žalobu Hasbra na Transformer prime? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze