Samsung Galaxy Mini 2 (Jena) na prvním obrázku

1

V záplavě špičkově vybavených telefonů s Androidem se nyní objevil i zástupce opačné strany. Mezi low-endy se zařadí nový Samsung Galaxy Mini 2, který v nabídce po roce nahradí současný Galaxy Mini. Lákat bude především na větší a kvalitnější displej.

Výrobci moc dobře vědí, že velkými prodejními tahouny jsou i levné telefony za pár tisíc korun. Před rokem jsme se dočkali modelu Galaxy mini, který byl a stále ještě je velmi populární. Skloubil v sobě velmi dobrou výbavu a nízkou cenu. Stejným směrem se bude ubírat i nástupce.

O konečném jménu následovníka můžeme prozatím pouze spekulovat. Pracovní název zní Jena, ale ihned mu byl přiřknuto jméno Galaxy mini 2. To však nezapadá do nové strategie Samsung, jak pojmenovávat své modely. Jisti si tak můžeme být jen kódovým označením GT-S6500. Z uniklých vlastností víme, že se zlepšil především displej. V prvé řadě povyrostl a chlubí se úhlopříčkou 3,3 palce. Další zásadní a důležitou změnou je vyšší rozlišení, které bude 320 x 480 pixelů. Vhod jistě přijdou i 3 GB interní paměti. Mírně zrychlil procesor a nově nabídne 800 MHz.

Nový levný Android od Samsungu by si měl premiéru odbýt s Androidem 2.3 Gingerbread na MWC 2012 v Barceloně.

Zdroje: gsmarena.com