Pětipalcové LG Optimus Vu: konkurence pro Galaxy Note oficiálně

6

Po krátkém teaseru, který nalákal na unikátního konkurenta modelu Galaxy Note od společnosti LG, jsme se dočkali i oficiálního odhalení ještě před výstavou MWC. V Koreji se tak představil Optimus Vu s 5 palcovým displejem, dvoujádrovým procesorem a 8 Mpx fotoaparátem. Máme tu důstojného konkurenta, nebo jen chabý pokus o napodobení?

Už minulost ukázala, že LG umí udělat velmi povedené přístroje, ať už z hlediska designu či hardwaru. Svou osobitou jiskru se snaží přenést i do nového Optimuse, což je znát především ve velmi nevšedním poměru stran displeje a designu samotném. Ale popořadě.

Klasika v novém hávu

Vzhledem rozhodně Optimus Vu nikomu ostudu neudělá. Ba co více, zjevně zachovává tradiční tvary a styl výrobce a připomíná trochu přerostlejší model LG Chocolate. Tělo sestává z kombinace černého plastu a několika ocelových lemů, což dohromady tvoří velmi pevnou a stabilní konstrukci. Optimus Vu je s tloušťkou 8,5 milimetrů o něco tenčí, než konkurenční Galaxy Note, celková velikost a především poměr stran ale zapříčinil velmi neobvyklé parametry, které se nebudou moc pohodlně držet v jedné ruce. Jednotlivé hrany jsou takřka zproštěny tlačítek a kromě ovládání hlasitosti a tlačítka pro vypnutí, nenaleznete nic, co by kazilo výsledný čistý design. Pod displejem najdete čtyři senzorové klávesy, které jsou vlastní operačnímu systému Android.

Nevšední displej

Optimus Vu se má pochlubit IPS displejem s úhlopříčkou 5 palců a rozlišením 1024 x 768 pixelů. Poměr stran je však pro smartphone (i tablet) dost nevšední, a to 4:3. To sice dává displeji větší plochu, na druhou stranu je ale tělo přístroje značně široké a tedy i méně pohodlnější. V základním balení bychom měli nalézt operační systém Android 2.3 Gingerbread, LG ale slibuje brzký upgrade na Ice Cream Sandwich.

Mnohem pozitivnější je naštěstí hardware, který sestává z dvoujádrového procesoru Qualcomm Snapdragon s taktem 1,5 GHz, což je podpořeno grafickým čipem Adreno 220 a interní pamětí o velikosti 32 GB. Slotu pro paměťové karty se však podle všeho nedočkáme.

Multimediální výbavu udržuje naživu 8 MPx fotoaparát s autofocusem a přisvětlovací LED diodou, přední kamerka s 1,3 Mpx pro videohovory a dále už pestrá nabídka připojení a kontektorů včetně LTE, HDMI, DLNA, Wi-Fi či T-DMB vysílání. Tak naditý přístroj samozřejmě potřebuje dost šťávy, což by měl zajistit akumulátor o dostatečném výkonu 2080 mAh.

LG Optimus Vu bude dostupný v Jižní Koreji už na začátku března letošního roku. Cenová hladina, přesné datum a více informací bude odhaleno nejspíše v Barceloně, stejně jako dostupnost přístroje v ostatních zemích.

Technické parametry LG Optimus Vu:

Kompletní specifikace
Konstrukce139,6 × 90,4 × 8,5 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 024 × 768 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor2 080 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, ?

Zdroje: androidcentral.com, lgnewsroom.co

Diskuze ke článku
ladasrkal
to asi do kapsy nedam.
Marek
Tak to je hodně uhozený! Nulová použitelnost při držení jednou rukou je u smartphonu celkem nanic.
Lukáš
Mám samsung note a používám ho úplně normálně i jednou rukou. Je sice větší něž ostatní telefony, ale není to nic hrozného. Nesmíte mít samozřejmě dětský ručičky a pro dámskou ruku se asi taky moc nehodí.
lee
Samsung note sa jednou rukou nedá používať .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze