Nejlepší hry roku 2017

Nejlepší hry roku 2017

S uplynulým rokem 2017 si připomeneme i nejlepší hry, které se objevily v našich recenzích. Vzpomínáte si třeba ještě na Mini Metro, které jsme recenzovali na začátku roku? Kvalitní tituly vznikly i v Čechách a my si dnes představíme desítku důležitých her, které stojí za pozornost.

TOP 10 – Nejlepší hry roku 2017

I v roce 2017 se vyrojila celá řada povedených her a v dnešním článku si ty nejlepší z nich připomeneme. Vybereme tedy deset nejlepších titulů z našich vydaných recenzí. Třeba se díky tomu vrátíte i ke hrám, které jste jinak nezachytili.

Na pořadí nezáleží, berte to skutečně jen jako výběr. A pokud zde nenajdete své favority, tak se o ně nezapomeňte podělit v komentářích.

Tokaido – videorecenze

Tokaido je tu pro vás, pokud toužíte po výpravě do Japonska, ale tak nějak tušíte, že se to pravděpodobně nepovede. Nabídne vám totiž procházku plnou výhledů, suvenýrů, poutníků a historických míst. Hra navíc působí vyloženě uklidňujícím dojmem, což plně podporuje hudba i výtvarné zpracování. Titul přitom vychází ze stejnojmenné deskovky a na telefonu si zahrajete proti počítači nebo online soupeřům.

Stáhnout Tokaido

Google Play App Store

Mini Metro – videorecenze

Hned na začátku roku jsme vám přinesli recenzi jedné z nejzajímavějších strategií vůbec. Díky ní si totiž vyzkoušíte stavbu metra. A zatímco minimalistická grafika, vycházející ze skutečných vizualizací metra po celém světě, nabádá k odpočinku, hratelnost vás tlačí do stresujících situací, kdy celá vaše síť kolabuje a vy se snažíte optimalizovat spoje, přesměrovávat vlaky, a hlavně přepravovat nespokojené cestující.

Stáhnout Mini Metro

Google Play App Store

A Normal Lost Phone – videorecenze

Představte si, že naleznete cizí odemčený telefon. Co byste s ním udělali? Vrátili ho? A co kdybyste zjistili, že jeho majitel může být v nebezpečí? Her založených na podobném principu je celá řada, ale A Normal Lost Phone nad ostatní vystupuje svým „příběhem“. Hlavní herní mechanikou je prolamování hesel k jednotlivým částem obsahu, ale je to především čtení a skládání dílků příběhu dohromady, které vás u hraní udrží až do konce.

Stáhnout A Normal Lost Phone

Google Play App Store

Monument Valley 2 – videorecenze

I kdyby druhý díl Monument Valley jen obyčejně navázal na jedničku, jistě by se řadil mezi nejlepší hry roku. Místo toho však tvůrci zapracovali na příběhu a prozkoumali mnohem hlubší a zajímavější témata, než jsme mohli vidět dříve. Tentokrát hrál ústřední roli vztah matky s dcerou, což jsme měli pozorovat nejen prostřednictvím vyprávění, ale především hratelnosti. Zpracování pak samozřejmě zůstalo na té nejvyšší úrovni.

Stáhnout Monument Valley 2

Google Play App Store

Iron Marines – videorecenze

Pokud si chcete zahrát StarCraft na telefonu, asi nenajdete lepší hru než právě Iron Marines. Kombinuje prvky běžné válečné strategie s věžovkou, takže můžete obsazovat a bránit základny a zároveň ovládat skupiny pěšáků. Celé to vypadá dobře, a ještě lépe funguje. Každá mise navíc působí zcela unikátně, protože se zadání vašich úkolů neustále mění. Navíc se připravte na nečekané změny v průběhu kampaně.

Stáhnout Iron Marines

Google Play App Store

Splitter Critters – videorecenze

Ne každý den ale chcete investovat svůj čas do hraní emočně náročných titulů. Co si takhle střihnout pár kol v inovativní logické hře, která vám umožní doslova stříhat displej na části a s těmi nadále manipulovat? Ač se to na první pohled možná nezdá, Splitter Critters nabízí příjemnou a nápaditou zábavu.

Stáhnout Splitter Critters

Google Play App Store

Old Man's Journey – videorecenze

Old Man's Journey je asi nejemotivnější mobilní hrou roku. Věřím, že na konci by vás klidně mohl přivést k slzám. Během hraní se však budete dostávat do situací, při kterých si možná sami vzpomenete na vlastní životní rozhodnutí. Ať už jich litujete či nikoliv, nostalgie je silná a tato hra z ní těží maximum. Zároveň však nezapomíná na hratelnost, která není kdovíjak obtížná, ale nápaditost jí rozhodně nechybí.

Stáhnout Old Man's Journey

Google Play App Store

The Battle of Polytopia – videorecenze

Říkal jsem to již víckrát, ale ani v tomto článku si doporučení neodpustím. The Battle of Polytopia je mou nejoblíbenější mobilní strategií. Kombinuje budování a válčení v tahovém systému. Výtvarnou stránkou vás jistě nepřiláká, ale po chvíli hraní oceníte její přehlednost. Je to zároveň jediná hra, kterou mám stále nainstalovanou v telefonu. Navíc obsahuje asi nejpříjemnější free-to-play model. V hraní vás nijak nelimituje, jen si za peníze můžete dokoupit další klany a tím zvětšit variabilitu.

Stáhnout The Battle of Polytopia

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Beholder – videorecenze

Beholder má své mouchy, obzvláště v technickém zpracování, ale dohání to tématem a jeho prezentací. Ukazuje totiž realitu všedního dne v totalitním státě. Hra vás postaví do role domovníka, který má zároveň kontrolovat své sousedy a případně na ně donášet. Jak se zachováte, když je v neustálém ohrožení vaše rodina? Hra klade nesnadné otázky a navíc ukazuje, jak snadné je na špinavou hru přistoupit.

Stáhnout Beholder

Google Play App Store

Aqueducts – videorecenze

Na závěr si nechávám opravdu jednoduchý a odpočinkový kousek. Aqueducts vypadá fenomenálně, což je polovina jeho úspěchu. Všechny ty tlumené barvy a příjemné přechody doslova vyzývají k relaxování. Vaším cílem je přitom jen prosté stavění akvaduktů, abyste dopravili vodu z jednoho konce na druhý. Jestli hledáte jednoduchou a rychlou hru, tuto mohu jedině doporučit.

Stáhnout Aqueducts

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Z českých titulů za zmínku určitě stojí free-to-play pecka WarFriends, která je svým zpracováním na špičkové úrovni a může se rovnat s nejlepšími hrami v obchodě. Rozruch způsobila také předělávka populární české deskové hry Through the Ages, díky které jedna partie této hutné strategie potrvá výrazně kratší dobu. Nakonec ještě upozorním na Smashing Four, povedenou duelovku po vzoru Clash Royale, která nabízí vlastní zábavnou mechaniku cvrnkání bojovníků.

Nakonec si můžete připomenout i výběr nejlepších her z roku 2016.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze