Nejlepší bezdrátová sluchátka přes hlavu

Nejlepší bezdrátová sluchátka přes hlavu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do výběru sluchátek se dostali výrobci Bang & Olufsen, Sony, Apple a Sennheiser
  • Kromě špičkového zvuku se můžete těšit i pohodlí při nošení či snadné ovládání


Pokud hodláte poslouchat hudbu skutečně kvalitně a současně nechcete vyrušovat své okolí, nevyhnete se pořízení sluchátek přes hlavu, tzv. on-ear. Ta samozřejmě dnes běžně existují i v bezdrátové formě. Očekávat můžete pohodlné náušníky, bohatou výbavu včetně aktivního potlačení okolního hluku či praktické ovládání skrze samotná sluchátka. V tomto výběru se proto zaměříme na nejlepší bezdrátová sluchátka přes hlavu.

Vybíráme nejlepší bezdrátová sluchátka přes hlavu!

Nejlepší bezdrátová sluchátka přes hlavu

Sony WH-1000XM5


Se sluchátky WH-1000XM5 se můžete po zvukové stránce i kvality zpracování spolehnout na to nejlepší od Sony. Kromě famózního zvuku, který vás potěší, ať už posloucháte spíše hudbu bohatou na basy nebo třeba některé z děl klasických autorů v podání symfonického orchestru, se navíc můžete těšit i na neskutečně povedené ANC.

Sony WH-1000XM5 nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

K potlačení hluku dojde už díky samotné konstrukci, ale také je zde soustava osmi mikrofonů a hned dvou čipů starajících se o vyrovnání zvukových frekvencí tak, aby uživatel s nasazenými sluchátky (a zapnutým ANC) slyšel co nejméně. V souvislosti s poslechem je nutné zmínit rovněž podporu kodeku LDAC pro co nejvyšší kvalitu přenosu skrze Bluetooth.

K dispozici je však také 3,5mm jack a v balení dodávaný propojovací kabel, tudíž není problém si sluchátka připojit po staru přes drát. Velmi praktická je rovněž možnost rychlého nabití, kdy za pouhé tři minuty nabíjení získáte hodinu poslechu.

Sennheiser Momentum Wireless 4


Sennheiser Momentum Wireless 4 vás na první pohled zaujmou svým zpracováním, neboť působí velmi hodnotným dojmem a velmi pohodně se nosí. Sennheiser se u polstrování mostu tentokrát rozhodl pro nylon, náušníky jsou však stále kožené a o to, že nebudete mít ani po delším používání žádná otlačená místa se postará adaprivní pěna. Uživatele potěší rovněž obsah balení, kde na ně čeká kabel s 3,5mm jackem na jednom konci a 2,5mm jackem na druhém. USB-A/USB-C kabel pro nabíjení, ale i adaptér do letadla.

Důvodem ke koupi je i fantastická výdrž, která činí se zapnutým ANC celých 60 hodin. Nabití do 100 % přitom zabere 2 hodiny a za 5 minut získáte 4 hodiny poslechu. Po zvukové stránce se můžete těšit na čistý, přímý a po celou dobu konstantní zvuk, který ctí záměr autora. Pro bezdrátové připojení slouží Bluetooth 5.2, kromě kodeků AAC a SBC zůstala zachována podpora aptX a nechybí ani aptX Adaptive (zpětně kompatibilní s aptX LL a aptX HD).

Apple AirPods Max


Nejdražší sluchátka od Applu využívají prémiové, avšak k přírodě šetrné materiály, jako je recyklovaný hliník či speciální jemnou síťovinu, která je v oblasti náušníků důkladně vypolstrovaná paměťovou pěnou. Velmi zajímavé je, že náušníky jsou ke konstrukci přichyceny magnety, lze je tedy bez problémů vyměnit. Na konstrukci sluchátek najdeme rovněž korunku Digital Crown a nápjecí konektor Lightning.

Sluchátka váží 384,8 gramů, což není málo, na hlavě však sedí velmi dobře a pocitově jsou lehčí. Potěší rovněž výdrž, která činí solidních 20 hodin poslechu i s aktivním potlačením hluku. Za pouhých 5 minut nabíjení se pak můžete těšit na 1,5 hodiny poslechu, přičemž kompletní nabití zabere zhruba 90 minut. A jak jsou na tom Apple AirPods Max po zvukové stránce? Díky čipu H1 se sluchátka sama rozhodnou, jak vám hudbu naservírují, což nemusí vždy odpovídat záměru autora. Pokud tak patříte mezi audiofily, raději sáhněte po alternativě, třeba od Sennheiseru. Apple AirPods Max jsou totiž hodně zaměřené na masy, které chtějí něco živého, dynamického a odpustí občasné odchylky od originálu.

Bang & Olufsen Beoplay HX


Značka Bang & Olufsen si u všech svých produktů zakládá na preciznosti a honosném vzhledu, přičemž Beoplay HX nejsou žádnou výjimkou. Tato sluchátka lákají konkrétně na hliníkovou konstrukci a kožené náušníky, které jsou velmi příjemné i při dlouhém nošení sluchátek na hlavě. Hmotnost se přitom zastavila na rozumných 285 gramech a pochválit musíme i jemné polstrování mostu.

Bang & Olufsen Beoplay HX nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Sluchátka však zaujmou i výdrží, která činí 35 až 40 hodin v zásivlosti na tom, zdali chcete používat ANC, či nikoliv. Samotné aktivní potlačení hluku je však velmi povedené a dokáže odfiltrovat nejrůznější ruchy v domácnosti, ale i venku na procházce. Zvukový přednes je pak příkladně čistý i na nejvyšší hlasitost a i ve složitějších skladbách uslyšíte každičký nástroj. Výrobce kladl důraz na celkovou vyváženost, takže se jednotlivé složky navzájem nepřekrývají.

Bezdrátové spojení zajišťuje Bluetooth 5.1 a nechybí podpora kodeků SBC, AAC a dokonce i aptX. Dosah je na takřka volném prostranství přibližně 20 metrů.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze