Nejlepší chytré hodinky pro ženy

Nejlepší chytré hodinky pro ženy
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do výběru se dostaly luxusní hodinky s nadstandardní funkční výbavou
  • Samozřejmostí je monitoring sportovních i zdravotních údajů, včetně sledování cyklu


Pokud jste si nevybrali z našich předchozích výběrů hodinek z různých cenových pater, je možné, že hledáte něco speciálního – třeba něco speciálního pro vaši manželku či přítelkyni? Pokud ano, jste na správném místě, v dnešním přehledu se podíváme na ty nejzajímavější chytré hodinky pro něžné pohlaví.

Vybíráme nejlepší chytré hodinky pro ženy

Nejlepší chytré hodinky pro ženy

Apple Watch Series 9/ Watch SE


Apple Watch Series 9 jsou základním kamenem nabídky chytrých hodinek Apple. Vzhledem k tomu, že je stále pořídíte ve dvou velikostech, jsou vhodné jak pro muže, tak pro ženy. Po hardwarové stránce je největší změnou nový procesor S9 SiP. CPU má 5,6 miliard tranzistorů, o 30 % rychlejší GPU a čtyřjádrový neuronový engine. Co to vlastně znamená? Svižný a plynulý chod bez záseků, to především.

Apple pracoval i na způsobu, jakým lze hodinky ovládat, připravil totiž nové gesto Double Tap. Dáte proti sobě palec a ukazováček a dvakrát klepnete, čímž ovládáte prostředí hodinek a různé funkce. Displej nabídne jas až 2 000 nitů. Samozřejmostí je profesionální měření zdravotních funkcí. Základní variantu v hliníkovém pouzdře pořídíte za něco málo přes 10 tisíc korun, stejně velká varianta z nerezové oceli stojí 19 tisíc korun, avšak už včetně LTE.

Pokud chcete ušetřit, Apple stále prodává i Watch SE druhé generace. Pouzdro je pouze hliníkové a ve velikosti 40/44 mm. Potěší, že základní verze stojí jen 6 tisíc korun, varianta s LTE stojí o 2,5 tisíce korun více. Displej má nižší jas 1 000 nitů, stejně tak nabídnou méně výkonný procesor S8 SiP, obejít se musíte i bez EKG a měření okysličení krve. Pokud však zvolíte vhodný pásek, i tato levnější alternativa může vypadat na dámském zápěstí luxusně. Dodáme, že jak s Apple Watch Series 9, tak s Apple Watch SE zaplatíte díky NFC v obchodech, Apple Pay podporují prakticky všechny banky a fintech instituce.

Samsung Galaxy Watch6


Podobně jako u Galaxy Watch6 Classic došlo i u Watch6 ke ztenčení rámečků o 30 %, čímž se obrazovka zvětšila o celých 20 %, ale také je nově jasnější. Stále se lze rovněž spolehnout na přítomnost safírového ochranného skla stejně a vysokou jemnost. Displeje o velikostech 1,3" a 1,5" jsou ostatně s Galaxy Watch6 Classic, stejně jako dvoujádrový procesor Exynos W930 s maximálním taktem 1,4 GHz. Identická zůstává rovněž RAM (2 GB) či 16GB úložiště. Svou kapacitu si zachovaly i baterie, tedy 300, respektive 425 mAh.

V čem se tedy Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic skutečně výrazně liší, to je provedení pouzdra, respektive displeje. Galaxy Watch6 působí vzhledem k absenci mechanické lunety čistěji, k dispozici je však stále její digitální (dobře fungující) obdoba. I díky čistějšímu vzhledu jsou hodinky ideální právě pro něžné pohlaví. Celá řada Galaxy Watch6 ostatně má voděodolnost do 5 ATM + IP68 a vojenskou certifikaci MIL-STD-810H, Watch6 nejsou výjimkou. V reálném provozu to znamená, že si hodinky můžete vzít prakticky kamkoli a nerozhodí je ani pád na zem.

Hodinky dále potěší pokročilým monitoringem spánku s využitím infračervené diody, jež se aktivuje právě během spánku, aby hodinky uživatele nerušily klasickou zelenou diodou. Měření spánku má být přesnější a neschází ani spánkový kouč dávající uživateli rady, jak zvýšit kvalitu odpočinku. Neméně zajímavá je rovněž možnost hodinkami změřit teplotu vody. V hodinkách, jež je možné propojit se smartphony s Androidem 10 a vyšším, běží operační systém Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 4) s nadstavbou One UI 5 Watch. Takže ano, s hodinkami rovněž zaplatíte v obchodech.

Google Pixel Watch 2


I když Google neříká, že Google Pixel Watch 2 jsou hodinky pouze pro dámy, menší pouzdro je pro ně předurčuje. Uvnitř nově tepe Snapdragon 5100, ten doprovází 2 GB RAM, což je pro hodinky plně dostačující. Koprocesorem je Cortex M33. Procesor je vyroben 4nm výrobní technologií, což se pozitivně podepsalo na výdrži, a to i přestože kapacita poskočila jen nepatrně z původních 294 na 306 mAh. Google nově slibuje 24hodinovou výdrž i při aktivované funkci Always-On, hodinky jsou na tom tedy podobně jako Apple Watch.

Displej je kruhový s úhlopříčkou 1,2", je typu OLED a rozlišení činí 384 x 384 pixelů, takže jemnost dosahuje 320 PPI. Na displeji se budou skvěle vyjímat nové přizpůsobitelné ciferníky. Dodáme, že displej kryje odolné sklo Gorilla Glass 5 a jas činí ve špičce 1 000 nitů. I druhá generace je vybavena optickými snímači, Google Pixel Watch 2 měří tepovou frekvenci a stav okysličení krve (SpO2). Snímač je o 40 % přesnější, měří totiž tep na více místech vašeho zápěstí. Nechybí také EKG.

Hodinky jsou odolné dle IP68 (5 ATM), směle si s nimi můžete i zaplavat. Novinkou letošní generace je podpora UWB. Podobně jako Apple Watch nabídnou i Google Pixel Watch detekci pádu, nechybí mikrofon, reproduktor a NFC pro bezkontaktní platby. Nová generace vyjde ve verzi s Bluetooth na zhruba 10 tisíc korun, s LTE stojí o zhruba 1 200 Kč více.

Huawei Watch GT 4 41mm


Huawei Watch GT 4 jsou k dispozici v dámské i pánské variantě, my se zaměříme na tu pro dámy s pouzdrem o velikosti 41 mm. Panel nabídne 1,32", potěší špičkový maximální jas, velmi svižně funguje také rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí i automatická regulace jasu. V rámci operačního systému HarmonyOS byly upraveny obrazovky, které sdružují ikonky s rychlým přístupem k různým funkcím.

Benefitem Huawei Watch GT 4 je senzor TruSeen 5.5+ s vylepšenou přesností měření srdečního tepu a chytrý kalendář menstruačního cyklu. Huawei TruSleep 3.0 umí automaticky detekovat spánek a jeho různé fáze, stejně jako dýchání během spánku. Novinkou je i pokročilé měření kalorií a kalorický management. Konkrétně se jedná o pokročilou analytiku kalorických trendů, metabolického spalování a také možnost generovat personalizované plány. Se sportovními funkcemi se pojí i vylepšená anténa pro navigační služby, jako je GPS, Galileo apod.

Hodinky v dámské variantě vydrží až jeden týden na nabití, nabíjení probíhá skrze nabíjecí kolébku zakončenou USB-A, která je v balení. Varianta v bílé kůži stojí příjemných 5 200 Kč, verze s milánským tahem 6,5 tisíc korun. Oproti předešlé konkurenci s nimi však v obchodech nezaplatíte, což se ale bohužel týká všech hodinek od Huawei, alespoň tedy prozatím.

Huawei Watch Fit 3


Z hlediska použitých materiálů se můžeme u Huawei Watch Fit 3 setkat s velmi pěkně zpracovaným hliníkovým pouzdrem, na němž najdeme stejnobarevné klasické tlačítko a také výraznou otočnou korunku. Je zde klasická voděodolnost do 5 ATM, do bazénu tedy hodinky neberte.

Displej má 1,82" a také relativně tenké rámečky. Obrazovka je typu AMOLED a disponuje 60Hz obnovovací frekvencí, což je jeden z rozdílů oproti levným náramkům. Z dalších parametrů se sluší zmínit špičková jemnost 347 PPI či maximální jas až 1 500 nitů. Uživatelku jistě potěší také podpora Always-On, který lze časovat a má několik podob, včetně gesta zhasnutí obrazovky zakrytím dlaně.

I když hodinky nabízí NFC, nezaplatíte s nimi, což je škoda. Novinka využívá systém HarmonyOS, který dostal modernizovanou podobu, je barevnější, jednoduše líbivější. Systém je velmi svižný, nijak se nezpomaluje a má relativně široké možnosti personalizace. Kompatibilní jsou hodinky jak s iOS, tak s Androidem, ovšem některé funkce jsou pro iOS zapovězeny – například nahrávání hudby přímo do paměti hodinek. Hodinky zvládnou zhruba týdenní provoz bez nabíječky, což je velmi slušné. Slušná je i cena, pořídíte je totiž už pod hranicí 4 tisíc korun, a to může být pro mnohé ten nejpádnější argument k nákupu.