Nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka

4
Nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do výběru sluchátek se dostali výrobci Sony, Apple, Huawei a Samsung
  • Kromě špičkového zvuku se můžete těšit i na zvýšenou odolnost či bezdrátové nabíjení


Popularitu bezdrátových sluchátek, zdá se, jen tak něco nepřekoná – kvalita zvuku se neustále zlepšuje, stejně jako schopnost aktivního potlačení hluku. V tomto výběru se proto zaměříme na nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka, která jsou snadno přenositelná a komfortní i během sportování.

Nejlepší špuntová sluchátka!

Nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka

Apple AirPods Pro 2022


V nabídce Applu se stále nachází druhá generace povedených bezdrátových sluchátek AirPods Pro. Začněme kompaktními rozměry, jak u sluchátek samotných, tak u pouzdra, jež není problém dostat i do menší kapsy v kalhotách. Výrobce nezapomněl ani na zvýšenou odolnost, v tomto případě ale jen velmi základní IPX4. Konkurence je na tom zpravidla lépe. Mezigeneračně se pouzdro ani sluchátka vzhledově příliš nezměnila a méně zkušený uživatel si je může zaměnit.

Apple AirPods Pro 2022 nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Zvuková kvalita druhé generace je více než dostatečná, ačkoliv někdy se sluchátka výrazněji odklání od reality. Většině uživatelů budou vyhovovat a navíc je k dispozici velmi dobře fungující režim aktivního potlačení hluku. Skvělá je také kvalita hovorů, neboť jsou díky konstrukci mikrofony umístěné na sluchátkách blíže k ústům. Slušná je rovněž výdrž okolo 28 hodin, nabíjení však probíhá přes proprietární Lightning, nikoliv praktičtější USB-C. Další variantou je využití bezdrátového doplnění energie. Za aktuální generaci špuntových sluchátek si Apple žádá zhruba 6 tisíc korun.

Huawei FreeBuds Pro 3


FreeBuds Pro 3 se mezigeneračně proměnila, ubrala na hmotnosti a sází na elegantní vzhled s kratší nožičkou. Povedl se také celkový design s ergonomií, kdy sluchátka dobře drží v uších i při sportovních aktivitách. V této souvislosti jistě oceníte odolnost IP54, kdy sluchátkám nevadí prach ani voda.

Huawei FreeBuds Pro 3 nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Jistě oceníte vysokou kvalitu zvuku. V nabídce najdeme kromě standardních kodeků SBC a AAC také proprietární kodeky LDAC a L2HC 2.0. Jednotlivé složky zvuku se navzájem nepřebíjí a sluchátka mají rovněž velmi solidní prostorový efekt, ačkoliv ten je běžnější spíše u sluchátek mostové konstrukce s náušníky. V aplikaci Huawei AI Life, kterou si můžete, ale nemusíte nainstalovat, pak jsou podrobné možnosti nastavení ekvalizéru. Dostalo se i na velmi dobré aktivní potlačení okolního hluku. Zaujme dobrá výdrž kolem 6 hodin u samotných sluchátek či podpora bezdrátového nabíjení. Při ceně pod hranicí 5 tisíc korun je sluchátkám FreeBuds Pro 3 možné jen těžko něco vytknout.

Samsung Galaxy Buds2 Pro


Vrcholem nabídky Samsungu v případě sluchátek je stále model Galaxy Buds2 Pro, neboť mladší Galaxy Buds FE jsou přeci jen hůře vybavena. Buds2 Pro by mohla zaujmout především sportovce, neboť se chlubí neobvykle vysokou odolností IPX7, což znamená, že je můžete kromě potu, deště či sněhu vystavit klidně i ponoření do vody (až 1 metr po dobu 30 minut). Sluchátka navíc velmi dobře drží v uších i při sportovních aktivitách (například běhu). Naopak odolnost proti prachu chybí.

Samsung Galaxy Buds2 Pro nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Bezdrátová sluchátka od Samsungu za zhruba 4,5 tisíce korun vás budou odměňovat kvalitním zvukovým projevem, kterému jde jen málo co vytknout. Skvělý dojem z poslechu umocní také velmi schopné ANC, které opravdu dokáže odstranit velkou část okolních ruchů (zejména nižších frekvencí). Výdrž sluchátek je přitom více než dostačující. Při plném nabití se můžete spolehnout až na 8 hodin poslechu bez zapnutého ANC. V ochranném a nabíjecím pouzdru s kapacitou je navíc uložena energie pro dalších až 21 hodin poslechu.

Sony WF-1000XM5


Výběr uzavírají sluchátka Sony WF-1000XM5, což jsou i letos nejlepší špunty japonského výrobce. Kompaktní krabičku zdobí logo výrobce, ale i praktická podlouhlá dioda, která slouží jako indikátor stavu nabití. Velký důraz Sony kladlo také na zpracování, sluchátka i krabička jsou z recyklovaných materiálů a nechybí ani certifikace IPX4 značící odolnost proti potu či dešti.

Po zvukové stránce se lze u sluchátek za zhruba 6 tisíc korun těšit na léty ověřenou kvalitu od Sony, kdy budou spokojeni i náročnější. Potlačení okolního hluku funguje perfektně a dokáže „vykompenzovat“ opravdu mnoho okolních zvuků, kdy vás často zcela „odkloní“ od okolního dění. Spolehnout se můžete na perfektně zpracovaný ekvalizér v přidružené aplikaci či podporu kodeku LDAC pro co nejvyšší kvalitu bezdrátového přenosu přes Bluetooth. Z dalších vlastností stojí za zmínku přítomnost bezdrátového nabíjení.


Diskuze ke článku
Michal Vlach
Michal Vlach
Nejak nechapu, proc se do testu "nej" sluchatek nezaradily Technics EAH-AZ80, ktere se zvukem i zpracovanim radi ke spicce, co lze do 8 tisic sehnat ...
Jab
Jab
Jo. Sennheiser Momentum True Wireless 4 také chybí. A to tu na ně nedávno byla chvalozpěvná recenze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze