Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka

Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Do výběru sluchátek se dostali výrobci Sony, Apple a Huawei
  • Kromě špičkového zvuku se můžete těšit i pohodlí při nošení či snadné ovládání


Nemáte rádi špuntová sluchátka a ta přes hlavu jsou pro vás v létě nepoužitelná? Máme pro vás alternativu, konkrétně bezdrátové pecky, které jsou všeobecně lépe přijímány těmi, kteří si neradi utěsňují zvukovod. V dnešním výběru jsme pro vás přichystali hned několik zajímavých kousků, které vám důkladně představíme.

Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka

Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka

Huawei FreeClip


Abyste si pořídili Huawei FreeClip, musíte být trochu extrovert, protože design sluchátek zkrátka nezaujme všechny. Osobně patřím do skupiny těch, kterým se sluchátka líbí, k dostání jsou hned v několika barevných variantách, kromě černé je k dispozici i fialová, béžová a bílá. V černé barvě působí sluchátka zřejmě nejdecentněji. Jsou to sice pecky, ovšem v uších nedrží právě díky pecce, ale zásluhou konstrukce, která připomíná most – Huawei tomu přezdívá C-bridge design. Výhodou je, že obě sluchátka jsou zaměnitelná, a to jak v uchu, tak v pouzdře.

Sluchátka jsou odolná dle IP54, což znamená, že nějaký deštík zvládnou bez problému, ale do vody je rozhodně neházejte. Pouzdro lze nabíjet i bezdrátově na Qi podložce, celková výdrž může činit až 36 hodin, samozřejmě ve spolupráci s nabíjecím pouzdrem. Sluchátka na jedno nabití zvládnou až 8 hodinový poslech. Už během 10 minut v nabíjecím pouzdru vydrží sluchátka až 3 hodiny poslechu. Po nedávné aktualizaci se sluchátka naučila kontrolovat skrze poklepy i hlasitost, za což si zaslouží velkou pochvalu.

Nejsou vhodná pro ty, kteří chtějí naprosté soukromí, naopak jsou ideální pro ty, jež se často pohybují venku a chtějí mít přehled o tom, co se kolem nich děje. Osobně jsem byl překvapen zvukem, kvalita reprodukce je opravdu na úrovni. Musíte se sice smířit s mnohem méně výraznými basy, ale čistota projevu je špičková. Osobně jsem si FreeClip oblíbil, po delší době jsem našel ideální náhradu za FreeBuds 4. Sluchátka pořídíte za 4 tisíce korun.

Apple AirPods 3. generace


Apple design peckových sluchátek do značné míry připodobnil těm špuntovým – sluchátka obvykle padnou do uší jako ulitá, pokud však máte nestandardní tvar či velikost uší, můžete narazit na problém, doporučujeme tedy před nákupem vyzkoušet, pokud tu možnost máte. Ovládání je zajištěno tlakovým senzorem, stejně jako v případě Apple AirPods Pro. Nemůžeme říci, že by nám tento styl ovládání vyhovoval na 100%, ale Apple se neptá. Je ale pravda, že ovládání je přesnější než poklepem na dotykové plošky. Sluchátka se pyšní také certifikací IPX4, déšť tedy není problém.

Apple AirPods 3. generace nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Apple AirPods 3. generace obsahují čip H1, stejně jako AirPods Pro. Díky tomu se bleskurychle párují a potěší také funkce automatického přepínání mezi iOS/macOS a watchOS. Pro párování stačí otevřít pouzdro a na vašem iPhonu následovat instrukce. Vše doprovází povedené animace. Pokud máte Android, naleznete sluchátka mezi Bluetooth zařízeními, a párování je otázkou pár vteřin.

Dále nabídnou prostorový zvuk s dynamickým snímáním polohy hlavy, avšak chybí jim ANC a bohužel také režim průchodnosti. Jaká je tedy kvalita zvukového výstupu? Pokud jste majitelem předchozí generace, můžete očekávat podobné naladění výšek, středů a basů, avšak celkově je kvalita o stupínek výše. Sluchátka vyjdou asi na 4 500 Kč.

Sony LinkBuds


Hledáte něco opravdu "cool", ale design sluchátek Nothing a Huawei není nic pro vás? Tak vás možná zaujme design Sony LinkBuds, vychází z filozofie sluchátek, která mají propouštět okolní zvuk do ucha uživatele, nikoliv se jej snažit potlačit, jak je tomu běžné. Díky unikátní konstrukci, sestavě mikrofonů a algoritmu redukce šumu s využitím umělé inteligence se můžete těšit na opravdu špičkovou kvalitu zvuku. Protistrana vás tak může slyšet v nevídané kvalitě, avšak chybí jim ANC a bohužel také režim průchodnosti.

Sony LinkBuds nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Jednou z klíčových disciplín u bezdrátových sluchátek je nepochybně ovládání a s tím spojený (dis)komfort. LinkBuds budete paradoxně ovládat skrze uši, respektive poklepáním před ucho, v němž se sluchátko nachází.

Funguje to překvapivě dobře. Se sluchátky si můžete jít klidně i zaběhat díky zvýšené odolnosti IPX4, což znamená, že je nerozhodí pot ani déšť. Z dalších neméně zajímavých funkcí zmíníme Speak-to-Chat, tedy schopnost automaticky rozpoznat, když promluvíte a pozastavit přehrávání hudby, které se po dokončení konverzace či monologu opět samo spustí. Kvalita zvuku není vůbec špatná, rozhodně se v dnešní konkurenci neztratí. K dostání jsou za zhruba 3 tisíce korun.

Huawei FreeBuds 5


Začali jsme s Huawei a s Huawei také skončíme, konkrétně s modelem Huawei FreeBuds 5. Pokud vám design FreeClip přijde moc, ale duší jste stále extrovert, možná vás zaujmou právě tyto pecky, které jsou rovněž k dostání ve více barevných variantách. Nejvíce zajme korálová barva, kromě té je k dispozici i bílá a tmavě šedá. Sluchátka jsou lesklá, takže pozornost přitahují dvojnásobně. Osobně oceňuji, že skrze sluchátka lze regulovat i hlasitost, sluchátka jsou navíc odolná dle certifikace IPX4.

Huawei uvádí, že celková výdrž baterie může činit až 30 hodin, samozřejmě ve spolupráci s nabíjecím pouzdrem a vypnutým ANC. Sluchátka na jedno nabití zvládnou až 5 hodinový poslech, opět s vypnutým ANC, pouzdro tedy sluchátka dobije hned 5×. Pokud vás zajímá výdrž s aktivním ANC, na jedno nabití zvládnou sluchátka 3,5 hodiny poslechu.

Osobně mohu potvrdit, že ANC funguje a na poměry pecek docela dobře. Ruchy ruší lépe než FreeBuds 4. Sluchátka jsou osazena 11mm dynamickými měniči s dvojitými magnety a využívají algoritmus DNN. FreeBuds 5 se pyšní i certifikací Hi-Res a nabízí adaptivní ultraširokofrekvenční ekvalizér. Podporují navíc kromě kodeku AAC i LDAC s přenosovou rychlostí až 990 kbps. Kvalita zvuku je na velmi dobré úrovni, nastavení basů je velmi příjemné, stejně jako středy a výšky. Sluchátka pořídíte už za 3 800 Kč.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze