CES v Las Vegas začíná: přehled očekávaných novinek

5

Veletrh CES 2013 začíná v Las Vegas už za pár hodin a spolu s ním i představení řady klíčových novinek různých výrobců pro rok 2012. Tiskové konference má naplánována řada významných společností, včetně Sony, LG, Huawei nebo ZTE. Na co se můžeme těšit a kdy jednotlivé tiskové konference začínají?

Veletrh CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas, pořádaný organizací Consumer Electronics Association (CEA), je každoročně významnou událostí, na které je představována řada důležitých produktů. Nejedná se pouze o mobily či tablety, které ostatně tvoří jen malou část představovaných výrobků, a z toho pohledu není CES tak významný, jako například MWC v Barceloně. Pozornost na veletrhu budí každoročně špičkové televize s vysokými rozlišeními, gigantickými obrazovkami a mnoha zajímavými funkcemi, inovativní počítačová a domácí elektronika obecně. Přichystáno je 167 tisíc metrů čtverečních výstavní plochy, na které se představí zhruba 3 tisíce vystavovatelů. Letos se ale nebudou účastnit například Microsoft nebo Nokia.

CES v Las Vegas je důležitou technologickou událostí roku

Nás však nejvíce zajímají právě mobily a tablety a přichystali jsme pro vás tak tradiční přehled, na co se na CESu v této kategorii letos těšit. Přinášíme rovněž informace o době konání tiskových konferencí, abyste věděli, kdy máte sledovat mobilenet.cz. Pokud to podmínky dovolí, budeme pro vás opět zprostředkovávat dění v Las Vegas prostřednictvím on-line přenosů.

Časy tiskových konferencí

Níže přinášíme přehled vybraných tiskových konferencí, na kterých bychom se mohli dočkat představení něčeho zajímavého z oblasti mobilních telefonů, tabletů a technologií obecně. Všechny časy jsou platné pro středoevropské časové pásmo platné v České republice.

Společnost Čas tiskové konference
LG 7. 1. - 17:00
Sharp 7. 1. - 18:00
Panasonic 7. 1. - 19:00
Huawei 7. 1. - 22:00
Samsung 7. 1. - 23:00
Sony 8. 1. - 02:00
ZTE 8. 1. - 22:00

LG

Jako první na řadě je s tiskovou konferencí LG, které má svou tiskovou konferenci v pět odpoledne. Představí se zde zřejmě zejména model LG Optimus G2 s 5,5 palcovým FullHD displejem. LG bude údajně ukazovat také 7palcový displej se stejným rozlišením, což by případně mohlo naznačovat i představení tabletu s takovým displejem.

Huawei

Další výrobce, který zcela jistě na veletrhu představí své novinky, bude Huawei. Ten nedokázal (možná úmyslně) držet pod pokličkou svůj vlajkový model pro rok 2013, kterým bude Huawei Ascend D2 s FullHD displejem, 13Mpx fotoaparátem a čtyřjádrovým procesorem s taktem 1,5 GHz. Další novinkou má být model Ascend Mate s velkým 6,1 palcovým displejem. Výrobce se chystá ukázat i svou první novinku se systémem Windows Phone, kterou bude model Ascend W1, případně i W2.

Huawei Ascend D2, Ascend Mate a Ascend W1

Samsung

Tento významný výrobce samozřejmě na CESu nebude chybět a kromě svých špičkových televizí a další elektroniky se možná vytasí i s nějakou tou mobilní novinkou. Spekuluje se o představení modelu Galaxy M II Pro, případně pak prvních telefonů s operačním systémem Tizen, které Samsung pro tento rok oficiálně chystá. Nebo má tento korejský výrobce ještě nějaké eso v rukávu?

Samsung GT-B7810 a operační systém Tizen

Sony

V noci z pondělí na úterý nám své mobilní novinky odhalí také Sony. Již dopředu je jasné, že se můžeme těšit na špičkový model Xperia Z, případně jeho sourozence Xperia ZL. Možná se však dočkáme i dalších telefonů nebo tabletů s Androidem i Windows 8.

Hlavní hvězdou Sony bude nová Xperia Z

ZTE

V úterý se na nás chystá také ZTE, které světu ukáže svou novou chloubu – model Grand S, což má být nejtenčí telefon s FullHD rozlišením na světě. V pase má měřit jen 6,9 milimetru a zaujme také 13megapixelovým fotoaparátem a i přes malou tloušťku slušnou baterií s kapacitou 2500 mAh. Spekulace se vedou také o modelu s kódovým označením U887, který by měl se svým 5palcovým displejem a rozlišením 800 x 480 pixelů přímo konkurovat Samsungu Galaxy Grand.

ZTE Grand S bude klíčovou novinkou výrobce pro rok 2013

Acer

Acer by se mohl blýsknout sedmipalcovým tabletem Iconia Tab B1 nebo telefonem V360. Další novinky však zůstávají zahaleny tajemstvím a musíme si tedy počkat.

Acer V360

Asus

Asus by mohl kromě svého sedmipalcového tabletu představit také tablet MemoPad 10 s Tegrou 3. Další informace však zatím známé nejsou.

V průběhu veletrhu se určitě dočkáme i dalších novinek, takže sledujte mobilenet.cz. Pokud chcete být informováni o aktuálních novinkách, určitě využijte náš RSS kanál, využijte naše nové upozorňování v Google Chrome a nepřehlédněte ani náš Facebook, Google a Twitter.

Diskuze ke článku
gnusmaS
HTC letos na CESu nic nepředstaví?
Michal
ALCATEL sice v přehledu chybí, ale zatím na CES2013 dává ostatním slušně na prdel. :-)
Lukas
Sony Xperia Z at CES 2013 specs :

● Android 4.2
● 5" screen with 1920x1080 resolution.
● Quad-core processor 1.5GHz ARMv7, GPU Qualcomm Adreno 320
● RAM 2GB
● 12 megapixel camera
● Bluetooth, 4G LTE

Vyzerá to Sony dosť zaujímavo :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze