Špičkové ZTE Grand S se pomalu odhaluje: další foto a informace

6

Příští rok bude rokem tabletofonů. S pěti a více palcovými telefony se totiž doslova roztrhne pytel. Další potvrzený přírůstek hlásí čínské ZTE, které ale nezůstane jen u lákání na displej.

O modelu Grand S se mluví již delší dobu. V jednu chvíli se dokonce spekulovalo, že Grand S je vlastně Nubia Z5. Nyní již víme, že jde o dva samostatné modely, které si však budou navzájem konkurovat. Grand S se ale nesmazatelně zapíše do historie jako nejtenčí pětipalcovým smartphone na trhu. Tloušťka bude pouze 6,9 milimetrů. Samotný displej pak samozřejmě nabídne FullHD rozlišení, tedy 1920 x 1080 pixelů. Další potvrzenou informací je fotoaparát mající 13megapixelové rozlišení, automatické ostření a LED diodu.

ZTE Grand S

Z přiložených fotografií si lze povšimnout, že stejně jako Nubia Z5 i Grand S vsází na maximální využití prostoru a displej je natažen až k samotnému okraji. Ostatní specifikace zatím odtajněny nebyly, avšak předpokládá se, že budou velmi podobné již několikrát zmíněné Nubii Z5. Čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz a 2GB RAM. Baterie se i přes malou tloušťku dočkala kapacity 2500 mAh.

Čtěte také: Nubia Z5 od ZTE oficiálně: FullHD displej, 7,6 mm v pase a Android 4.1

ZTE Grand S by mělo být představeno 8. ledna 2013 na veletrhu CES v Las Vegas. Dle spekulací by se startovací cena měla pohybovat kolem 340 eur, což je v přepočtu 8 500 Kč. Jde však o čínskou cenu. Pokud se model Grand S vůbec dostane i k nám, lze předpokládat, že se cena přiblíží k hranici deseti tisíc korun.

Zdroje: unwiredview.com, slashgear.com, news.mydrivers.com

Diskuze ke článku
Jirka
Jsem z toho trochu zmatený. Vy píšete o "špičkovém" telefonu, na konkurenčním webu je článek o "zlaté střední třídě". Kdo má pravdu?
Lukáš
Mě by spíše zajímalo,jaký je rozdíl mezi Grand S a Nubia Z5?Jediná změna kterou jsem postřehl je, že Grand S má o 200 mAh vetší baterku a slot na microSD a Nubia zase hliníkové tělo.Jinak jsou to totožné telefony, nebo se mýlím? :)
Michalis
Opravdu zajímavý přístroj, pokud se dostane až k nám budu o něm vážně uvažovat, na těchto přístrojích mě hlavně láká minimální rameček kolem displeje
Dezmon
Paradni telefon , doufam ze se dostane na nas trh :) Uz se nemuzu dockat az bude 8. ledna

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze