Potvrzeno: Samsung letos konečně plánuje nové modely s OS Tizen

7

V novém roce o sobě dává prvně vědět operační systém Tizen. Jihokorejský Samsung ukončil odkládání a prvních telefonů s novým systémem se dočkáme ještě letos.

Operační systém Tizen funguje na bázi Linuxu a stojí za ním především dvojice Samsung a Intel. Půjde o tzv. open source operační systém. Budou jej tak moci využít i další výrobci. V polovině loňského roku se k Samsungu mělo přidat i HTC a nové modely jsme měli vidět záhy. Realita nicméně dopadla jinak.

Čtěte více: Tizen: nový OS od Samsungu aneb reinkarnace MeeGo

Podoba Tizenu na loňských screenshotech

Nyní se však již vše pohnulo správným směrem. Sám Samsung totiž potvrdil, že se letos chystá představit hned několik modelů s operačním systémem Tizen. Nepotvrzené spekulace říkají, že bychom se startu Tizenu a možná představení prvního modelu mohli dočkat na blížícím se MWC 2013 v Barceloně, který se koná v únoru.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Orion
Dopadne to jako Bada...
MiNo
valky mobilnich operacnich systemu jsou tu (neco jako linuxove valky) . Mobilnich OS je tolik, ze uz je malo kdo dokaze vyjmenovat, Black Berry 10, Tizen od Bambugu (Samsungu), Jolla, Shitdroid (Android), Windows Mobile 8 od Microsoftu, iOS od Apple, HP s WebOS a jeste se sem s*re Mozilla a Ubuntu se svym OS. Doufam, ze vitezem v tomhle marastu a balastu budou WP8 a Windows obecne, iOS a Black Berry . Ostatni OS budou jen zoufale mobilni Linux based odnoze Linuxu, Ubuntu a spol
MiNo
No, jo ted na to koukam, doted ma Windows Mobile 6.5 a HTC 8X s WP8 na ceste
doktor
Nadále se bude na prvním místě Android a následovat bude iOs..A to z toho důvodu, že nic jiného masy lidí kupovat nebudou..A Tizen, Firefox apod..sračky budou vždycky jen jakousik odnoží, která si najde pár fandů..Až někdo vymyslí systém, kde budou fungovat aplikace z google play, iStores, Windows store..tak pak bude možná konkurence schopný

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze