Vlajkové lodě z CESu v benchmarcích: nejlépe si vedla Xperia ZL

6

Známý technologicky zaměřený server engadet.com pomocí několika benchmarků otestoval všechny nové vlajkové modely mezi smartphony z letošního CESu. Výsledky jsou více než zajímavé.

Redaktoři si pro testy vybrali čtyři známé testovací benchmarky, které v naši recenzích mimochodem používáme i my. Jedná se Quadrant Standard , AnTuTu Benchmark, CF-Bench a SunSpider. První tři testy se zaměřují kromě jiného hlavně na měření výkonu procesoru a grafického čipu, čtvrtý měří rychlost zpracování JavaScriptu v internetovém prohlížeči.

Nejlépe vybavené smartphony letošního CESu v Las Vegas

V benchmarcích se proti sobě postavily ty nejlepší vlajkové lodě představené na CESu. Konkrétně Sony Xperia Z a ZL, Huawei Ascend Mate a Ascend D2, a ZTE Grand S. Všechny shodně nabízejí čtyřjádrové procesory, 2 GB paměti RAM a kromě Huawei Mate (6,1 palce, rozlišení HD Ready) i 5 palcové displeje s Full HD rozlišením. Shodná je i verze operačního systému Android 4.1 Jelly Bean. Samozřejmě všechny modely nemají výše popsané komponenty vyrobené stejným výrobcem, takže je podobné srovnání přímo na místě. Teď už tedy výsledky jednotlivých benchmarků:

Sony Xperia Z Sony Xperia ZL Huawei Ascend Mate Huawei Ascend D2 ZTE Grand S
Quadrant 8060 8062 5479 4670 4697
AnTuTu 10219 13589 9480 6907 7992
SunSpider 0.9.1 (ms) 1,864.9 1,881.4 N / A N / A 1,860.5
CF-Bench 13921 17197 12799 11559 10139

*V Benchmarku SunSpider platí: čím menší skóre, tím lepší.

Jak můžete vidět, celkově nejlépe z testů vyšla Sony Xperia ZL. Těžko říci, co to způsobilo, jelikož se z hlediska hardwaru víceméně shoduje se sesterským modelem Xperia Z. "Na vině" by mohla být třeba lepší optimalizace operačního systému. Naopak celkem propadly modely od Huawei, které disponují továrními čipsety, které nejspíše kvalit Snapdragonu S4 Pro nedosahují. Překvapením je propad ZTE Grand S, který má stejný čip jako Xperie, dokonce ještě s o něco vyšší taktovací frekvencí 1,7 GHz (vs. 1,5 GHz). Jedná se opět velmi pravděpodobně o záležitost špatného odladění softwaru na prvních kouscích.

Tip: podívejte se na naše kompletní zpravodajství z CES 2013

Testy engadgetu musíme prozatím brát s rezervou. Než se totiž všechny přístroje z výše uvedených benchmarků dostanou do prodeje, uběhne ještě pěkná řádka týdnů. Výrobci proto ještě mají nějaký čas na ladění. I tak se ale ukázalo, že si Sony dalo opravdu záležet, a dobrou práci vývojářů předvedlo už na prvních verzích svých nových smartphonů.

Co na výsledky prvních testů říkáte vy? Překvapily vás?

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Karel
To samo neni pravda..nejlepe si vedl Lenovo s Atomem .. smetlo konkurenci kompletne
Stepo
Jo jo Sony Xperia smartphony jsou prostě nejlepší!! Sám mám Sony Xperia S. A jsem hodně spokojený. Jen už by Sony mohlo vydat update na Jelly Bean. Na to se dost těším. Jinak už pokukuju po nové Xperii Z. Učaroval mě hlavně ten nádherný design. A výkon má jak jistě víme ohromný. Verry good Sony. Dobrá práce
Jirka
Podle čeho vy osobně posuzujte, který mobil je lepší?
Mě nedávno docela přesvědčila jedna recenze zveřejněná na ofic. FB stránce Huawei: http://www.facebook.com/HuaweiDeviceCZSK

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze