LG na veletrhu CES představí 5,5 palcový displej s 1080p rozlišením

8

LG na veletrhu CES představí celé spektrum dotykových displejů s úhlopříčkami od 4,7 palců až po televizní obrazovky s úhlopříčkou 84 palce. Společným znakem bude FullHD rozlišení. Nové displeje budou tenčí, s minimálním prostorem kolem displeje. Zobrazovací technologie bude typu LCD True IPS.

Svoji premiéru odstartuje dotykový displej s úhlopříčkou 4,7 palce, jehož okraj bude mít pouze 1 milimetr. Docílí se tak značné úspory místa, a telefony vybavené tímto displejem budou mít menší rozměry a docílí se tak větší kompaktnosti, které se dnešním vlajkovým telefonům zoufale nedostává. Dalším produktem bude 5,5 palcový displej, určený pro "míšence" telefonů a tabletů. Nabídne FullHD rozlišení a jemnost 403 PPI. Rozlišení tak bude opravdu špičkové, ovšem i konkurence chystá uvést zařízení s podobnou úhlopříčkou displeje a taktéž s rozlišením FullHD.

LG Optimus 4X - disponuje True HD IPS displejem, jak hodnotíte jeho kvality?

Recenze LG Optimus 4X HD – čtyři jádra stačí, drahoušku

Další zastávkou jsou 7 palcové displeje směřující do tabletů. Nabídnou rozlišení 1980 x 1200 bodů, tedy se stále ještě výbornou jemností 324 PPI. Dnes prodávané tablety s úhlopříčkou 7 palců nabídnou maximální rozlišení 1280 x 1024 bodů. A dočkají se i ultrabooky, hybridy a větší tablety. Pro jejich potřeby vyvíjí LG 12,9 palcový displej s úchvatným rozlišením 2560 x 1700 bodů. Lem displeje bude mít tloušťku jen 2 milimetry. Zobrazovací technologie bude typu AH-IPS.

Vedle Samsungu a dalších výrobců patří LG mezi přední výrobce dotykových displejů a zobrazovacích panelů. Na internetu se vedou diskuze o tom, která zobrazovací technologie patří mezi nejlepší. Co vy čtenáři, kterou technologii hodnotíte jako nejlepší? Super AMOLED, která se vyznačuje saturovanými barvami a exceluje v podání černých odstínů nebo IPS technologii, která má přirozené podání barev a příkladné podání bílých odstínů, ale ztrácí právě v zobrazení černé či SuperLCD technologii? Napište nám své názory do diskuze pod článkem níže.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jarda
Rozhodně vede IPS už jenom proto že se ty Super Amoledy vypalují a strácejí po čase ten svůj šmrnc a proto vždy IPS nebo OLED ale ne AMOLED!!
cikan
Mě se spiš zda,že vyrobci se teprve ted začinaji probouzet z nějakeho zahadneho spanku ve velikosti disp..Samsung prodava dva roky 5 a něco palcovy monstrum a dle prodejni čisel se to prodava Note I a II velice dobře. A ostatni jako by chtěli honem napodobit uspěch řady note.Ještě aby taky měly ty tel tak supr vychytavky jako ma note!LG se ted probudilo,ZTE dokonce planuje 6 ti palec..Sony honem taky něco planuje.Obavam se že doba kdy se tel vešel pohodlně do ruky pomalu ale jistě zmizi v nenavratnu během par let.3,5 4 4,5 dale 5 a 6 palců ouuu :( co bude dál? Za chvili mobily vytlači tablety ne? :D
Kneblis
Amoled vs. IPS? Je mi jedno jaký displej, ale jde mi o to aby mi telefon padnul do ruky, proto telefony s úhlopříčkou nad 5" už neberu jako telefony, protože na tak velkém zařízení si už nenapíšu sms jednou rukou. Pokud jde o práci či internet tak na to už mám bud NTB nebo tablet. :-) Jako optimum beru 4.3" 4.5" - 5".
sm g s3
Rozhodně SUPER AMOLED - je špička oproti konkurentum .ja bi som nevedel predstavit da ja ky IPS nebo LCD .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze