Displair: podívejte se jak se hraje Fruit Ninja ve sloupci vodní páry

3

Na letošním CES toho bylo k vidění mnoho. Ovšem něco tak "bizarního" se tam vidí málokdy. Co byste řekli tomu, kdyby displej tabletu nahradil sloupec vodní páry, který by reagoval na váš dotyk? Nesmysl? Ale kdepak, jde o funkční zařízení od ruské společnosti Displair.

Myslíte si, že hry jako Angry Birds nebo Fruit Ninja nemohou být více "cool"? Ale mohou, jen je nesmíte hrát na telefonu nebo tabletu. Pokud si je ale zahrajete na vaporizéru (zařízení měnící kapalinu na páru) od společnosti Displair, přinese vám to nevšední herní zážitek.

Princip tohoto zařízení je docela jednoduchý. Jedná se o malý projektor, který je propojen s tabletem a promítá obraz na sloupec vodní páry. Nechybí ani malá kamera, díky které se pohyby rukou ve sloupci páry převádí na dotyky. Z videa je ale patrné, že reakce sice nejsou okamžité, na první funkční prototyp je to ale skvělé. Samozřejmě že nemusíte toto zařízení používat jen pro hry, tablet se s ním dá kompletně ovládat.

A na kolik peněz vás podobná legrace přijde? Cena přístroje, který by měl na trh přijít v druhém nebo třetím čtvrtletí letošního roku, se bude pohybovat kolem 10 tisíc dolarů. K tomu připočtěte ještě cenu za vodu, hodina provozu si vezme jeden až dva litry. Pokud byste si ho mermomocí chtěli vyzkoušet hned, společnost vám tento prototyp pronajme za 1000 dolarů na den. No neberte to...

Co myslíte, najde si tento produkt své kupce? Má šanci na trhu uspět? Jaké vidíte jeho reálné využití? Kolik by musel stát, abyste si ho koupili?

Zdroje: huffingtonpost.com

Diskuze ke článku
bEGBIE
Staci si doma zahrat denne hodinku a za dva mesiace mam plesne po celom dome. Ale do sauny na skratenie nudy to nemusi byt zly napad :-)
Carlosso
Za půl hodiny hraní bych byl vykoupanej :D
Honzicek
Je již verze pro Xbox 360 - Kinekt a dá se hráti proti sobě ... docela návykové a zapotíte se solidně ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze