S Google Chrome už vám na mobilenet.cz neuteče jediná novinka

Pro ty z vás, kteří používají prohlížeč Google Chrome na počítači, jsme přichystali užitečné vylepšení, díky kterému vás prohlížeč upozorní na jakoukoliv novinku v našem streamu na mobilenet.cz. Podívejte se, jak novou funkci aktivovat. Je to velmi jednoduché!

Informací se na nás hrne čím dál tím více a častokrát něco aktuálního přehlédneme. My jsme na mobilenet.cz přidali užitečnou funkci, která zatím funguje pouze v prohlížeči Google Chrome. Jakmile se v našem streamu objeví novinka, ať už článek, video, položka v katalogu nebo bleskovka z Twitteru, ukáže se vám na ploše ihned upozornění, a to i když máte prohlížeč minimalizovaný. Po kliknutí na upozornění se rychle přenesete přímo na nový obsah.

Upozornění na ploše na nové články Upozornění na ploše na nové články
Takto vypadají upozornění na novinky z mobilenet.cz na ploše

Jak to nastavit?

Aktivace je velmi jednoduchá a není potřeba cokoliv instalovat. Podmínkou je pouze používání prohlížeče Google Chrome. Jak tedy funkci aktivovat?

a) Okamžitý způsob

  1. V adresním řádku vlevo vedle adresy http://mobilenet.cz/... klikněte na ikonku bílé stránky.
  2. Najděte položku Oznámení a vyberte hodnotu Povolit vždy na tomto webu.
Postup povolení Oznámení v Google Chrome Postup povolení Oznámení v Google Chrome

b) Jednoduchý způsob ze streamu novinek

  1. Počkejte až vyjde nový článek, zatímco máte otevřenou úvodní stránku a zobrazí se klasické upozornění v záhlaví streamu novinek.
  2. Klikněte na tlačítko Zapnout upozornění.
  3. Nahoře se objeví lišta pro povolení oznámení na ploše. Klikněte na Povolit.

Od této chvíle se vám budou zobrazovat v pravém dolním rohu obrazovky upozornění, nehledě na to, zda máte Chrome zrovna v pozadí nebo prohlížíte jiný web. Jedinou podmínkou pro zobrazování upozornění je mít otevřenou jakoukoliv stránku mobilenet.cz, a to alespoň na jedné záložce v jakémkoliv okně Chromu.

Pokud upozornění už nebudete chtít zobrazovat, stačí je v nastavení jakéhokoliv zobrazeného upozornění vypnout. Zapnout je můžete později opět prvním popisovaným způsobem výše.

Věříme, že vám nové vylepšení zpříjemní používání mobilenet.cz a zajistí, že už vám nikdy neunikne obsah, který vás zajímá. Napište nám do diskuze pod tímto článkem, jak se vám novinka líbí a zda vše funguje, jak má, případně co bychom ještě mohli vylepšit.

Mimochodem, oznámení na ploše (Desktop Notifications) jsme implementovali podle připravovaného standardu W3C, takže v budoucnu se dá očekávat podpora také v dalších prohlížečích, nejedná se tak o funkčnost vázanou pouze na Chrome. Podle některých zpráv by měla být částečná implementace také v prohlížeči Safari na Mac OS, ale neměli jsme zatím možnost si to ověřit.

Diskuze ke článku
kaktuszusa
Dobré.... chystáte to i do Mozilly,Opery atd.?
Tomáš
Som to hladal ako debil :D leb tam ste dali oznámeni a ja to mam ako upozornenia, dufam že som to zrobil dobre :)
gabik
v googlu uz to pouzivame u vice vebu davno :) spis vy jste jen mohli vyuzit to, co goole uz davno umi.
Hrván
ještě by to chtělo aby na gmail chodily upozornění že někdo např. odpověděl na komentář apod. ale to by chtělo zavést účty atd.... no asi by to bylo složitější..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze