Tajná Sony Xperia Z: HDR video a FullHD displej (2x aktualizováno)

Představení vlajkové lodi výrobce Sony pro rok 2013 je na spadnutí, dočkáme se jej už příští týden v Las Vegas. Sony ale svou chystanou novinku moc dobře neuhlídalo a už před oficiálním představením víme řadu věcí. Na co se tedy můžeme těšit?

Další živý snímek – aktualizováno 7. 1. 2013 10:00

Už jen pár hodin nás dělí od představení Xperie Z a úniky fotografií sílí. Níže jsme vám ukázali první živý snímek, který nyní následuje další, detailnější. Kromě něj na internet prosákl obrázek, který ukazuje Xperii Z ve třech barevných kombinacích. Počítat můžeme s bílou, černou a nezvykle fialovou barvou. Jaká se vám líbí nejvíce?

Další fotografie, tentokrát v lepší kvalitě

Tisková konference Sony se koná 8. ledna 2013 ve 02:00 našeho času. Pro více informací nás nezapomeňte sledovat.

Čtěte: CES v Las Vegas začíná: přehled očekávaných novinek

První živá fotografie - aktualizováno 7. 1. 00:25

Server engadget.com přinesl první živou fotografii Xperie Z, jejíž existence se tak tímto potvrzuje. Fotografie byla údajně vyfocena přímo na stánku Sony na CES v Las Vegas před oficiálním otevřením.

Původní informace z 6. 1. 2013

Sony Xperia Z je velmi očekávaným telefonem, a zároveň špatně střeženým tajemstvím, které bude odhaleno už za pár dní v Las Vegas. V průběhu posledních týdnů a dnů unikla řada fotografií a renderů a poslední série úniků odhaluje další zajímavé vlastnosti Xperie Z. Někdo se totiž dostal k promo videu nové Xperie Z a pořídil z něj screenshoty. Hlavní taháky novinky tak už nejsou neznámé. Co o Xperii Z tedy vlastně zatím víme?

Sony Xperia Z na dříve uniklém renderu

Sony Xperia Z bude vlajkovou lodí Sony pro minimálně první polovinu roku 2013. Stejně jako v loňském roce Xperia S, i nová Xperia Z bude představena na CES v Las Vegas. Už v dřívějším článku jsme odhalili, že očekávaná cena činí zhruba 655 dolarů, což pro nás znamená cenovku okolo 13 000 korun. Půjde o špičkově vybavený telefon s pětipalcovým Reality displejem nabízejícím FullHD rozlišení a Bravia Engine 2. O běh operačního systému Android, zřejmě ve verzi 4.1 Jelly Bean, se postará čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro a 2GB RAM. Výbavu završuje 13 megapixelový fotoaparát s technologií Exmor RS.

Screenshoty z videa dále odhalující design Xperie Z

Nové snímky pak prozrazují voděodolné tělo, které vyniká jednoduchým designem přední i zadní strany. Na boku telefonu zaujme naopak velká spoušť fotoaparátu, která naznačuje, že se Sony bude snažit vymezit Xperii Z proti konkurenci pomocí fotografických schopností. Další novinkou bude natáčení HDR videa, tedy přenesení konceptu HDR fotografií, které již nějakou dobu i v mobilních telefonech nalézáme, do pohyblivých obrázků. Při natáčení scén s vysokým rozdílem mezi světlými a tmavými místy by tato technologie mohla opravdu pomoci.

Novinkou bude inovativní HDR video

Tisková konference Sony v Las Vegas začíná v úterý 8. ledna ve dvě hodiny ráno středoevropského času, takže na informace o novinkách se většina z vás může těšit hned v úterý ráno. My budeme samozřejmě představování sledovat.

Zdroje: xperiablog.net, sonyviet.vn

Diskuze ke článku
Tomáš
Design je opravdu suprovej, kam se na něj hrabe Samsung a HTC. Jestli bude opravdu stát 13.000,- tak půjdu do něj. Jenom mám strach, že bude už moc velkej.
Jarda
Designově super a nejspíš i co se týče výkonu a na velikost si člověk určitě dokáže zvyknout ;-) Teď mám Xperii S a hledám něco většího :-D tak si asi počkám na tento :-D
Ale jak se dívám tak se dívám tak nemohu nalést spoušť fotoaparátu!! Co sem viděl fotky Z a ZL tak spoušť měla právě ZL. Ale nechme se překvapit :-D ale to čekání je nekonečný!!! :-D
Petr
Vzhled je opravdu lepsi nez jine Xperie, ale vic se tesim na Samsung Galaxy S4 :-)
tom
Je to hezký telefon,ale chybí tomu nějaký šmrnc....
Dále bych hádal,že telefon bude mít stereo repráčky
Galaxy S4,bude(je) přemedializovaný telefon,který poté patří za telefony ostatních výrobců,pouze reklama mu dělá tuto prodejnost

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze