Blíží se veletrh MWC 2019: na co se v Barceloně můžeme těšit?

7
Blíží se veletrh MWC 2019: na co se v Barceloně můžeme těšit?
  • Letošní ročník veletrhu MWC 2019 se koná od 25. do 28. února
  • Některé klíčové prezentace však proběhnou již o nadcházejícím víkendu
  • Nejzajímavější novinky očekáváme od LG, Nokie a Sony
  • Redakce mobilenet.cz bude již tradičně v Barceloně sbírat novinky

Veletrh Mobile World Congress 2018 se koná opět ve španělské Barceloně a letos se jeho brány otevřou v pondělí 25. února a uzavřou ve čtvrtek 28. února. Klíčové tiskové konference však proběhnou již tradičně den předem, tedy v neděli 24. února. Naše redakce se proto do Barcelony vydává s předstihem. Letos bude mít mobilenet.cz v místě dění tři redaktory a můžete se těšit na bohatý informační servis skládající se nejen z článků, ale také dojmů z novinek, fotografií a videopohledů. Rozhodně byste také neměli minout naše sociální sítě. Facebook, Twitter a také Instagram budeme plnit zajímavým obsahem, mimo jiné ze zákulisí veletrhu.

Tiskové konference

neděle 24. února

  • 10:30 hod. – Xiaomi
  • 14:00 hod. – Huawei
  • 16:00 hod. – Nokia
  • 18:00 hod. – Nubia (ZTE)
  • 19:30 hod. – LG

pondělí 25. února

  • 08:30 hod. – Sony

Xiaomi

Rouškou tajemství je zahaleno Xiaomi, které již svoji vlajkovou loď Xiaomi Mi 9 odhalilo. Možná se tak dočkáme po vzoru Samsungu a Huawei také ohebného telefonu, navíc s podporou sítí 5. generace.

Tisková konference Xiaomi začíná v neděli od 10:30 hodin středoevropského času.

Alcatel

Obnovit portfólio svých smartphonů má během veletrhu MWC 2019 značka Alcatel, kterou využívá čínský výrobce TCL. Prozatím však není známé, jakých novinek bychom se mohli dočkat. Je však velmi pravděpodobné, že půjde o cenově dostupnější telefony nižší a nižší střední třídy. Případné novinky si budeme moci vyzkoušet a podělíme se s vámi o první dojmy.

Huawei

Nedělní odpoledne odstartuje tisková konference Huawei. Již víme, že vlajkových modelů řady P30 se dočkáme až koncem března, takže zůstává nezodpovězenou otázkou, co pro nás výrobce chystá. Před nedávným časem se spekulovalo, že by mohl představit skládací telefon. Ledacos naznačovala i oficiální pozvánka. Nic konkrétního však nezaznělo a Huawei může překvapit a představit zařízení například z úplně jiné kategorie. Musíme mít na paměti, že výrobce nás může potěšit novým tabletem nebo notebookem řady MateBook.

Huawei 5G ohebný telefon teaser

Tisková konference Huawei začíná v neděli od 14:00 hodin středoevropského času.

Nokia

Společně s LG další velmi důležitá tisková konference, která proběhne v neděli. Společnost HMD Global nás již dva roky zásobuje novodobými telefony značky Nokia. Letos už by se konečně měla představit dlouze očekávaná Nokia 9 PureView, která má ambice stát se vůbec nejlepším fotomobilem. Na zadní straně má být velmi netradičně rozmístěna pětice fotoaparátů. Případným představením by Nokia konečně získala poctivou vlajkovou loď, byť se spekuluje, že Nokia 9 nabídne „jen“ procesor Snapdragon 845, tedy loňský model. Kromě špičkového smartphonu by HMD mohlo mít v záloze ještě střední třídu v podobě Nokie 6.2. Ta má lákat na velký displej s malými rámečky a průstřelem v rohu displeje pro čelní fotoaparát.

Nokia 9

Tisková konference HMD Global (Nokia) začíná v neděli od 16:00 hodin středoevropského času.

Nubia

Největšího veletrhu týkajícího se mobilní elektroniky se zúčastní i čínské ZTE, které by zde mělo prezentovat nejnovější počin pod značkou Nubia. Víme, že má jít o velmi speciální zařízení. Konkrétní o mobilní telefon převtělený do větších hodinek. Očekává se tak například ohebný displej.

Nubia MWC

Tisková konference ZTE (Nubia) začíná v neděli od 18:00 hodin středoevropského času.

LG

Pokud se lze na nějakou tiskovou konferenci těšit, je to jistě ta od LG. To totiž veletrh MWC 2019 rozhodně neopomíjí a představí vlajkový model LG G8 ThinQ. Ten bude mít více než 6palcový displej, procesor Snapdragon 855 nebo trojitý fotoaparát na zadní straně. Nadále je ve hře také možnost, že by LG v Barceloně odhalilo dva špičkové telefony. Tím dalším má být LG V50 ThinQ, což má být první smartphone výrobce s podporou sítí 5G.


Tisková konference LG začíná v neděli od 19:30 hodin středoevropského času.

Motorola

Pod značkou Motorola možná brzy vznikne velmi zajímavý skládací přístroj volně navazující na legendární véčka řady RAZR. Existují spekulace naznačující, že bychom vše mohli spatřit již v rámci veletrhu MWC 2019, avšak nejde o nic potvrzeného a šlo by o velké překvapení ze strany Lenova, které značku Motorola vlastní.

Motorola Razr 2019

Samsung

Samsung má v rukávu tři novinky Galaxy S10+, Galaxy S10 a Galaxy S10e, avšak ty představí ještě dnes (středa) večer. Samsung má však v záloze i další zajímavé přístroje, které si možná schová až na barcelonský veletrh. Jmenovitě jde například o chytré hodinky Galaxy Watch Active a chytré náramky Galaxy Fit a Galaxy Fit e. Aby toho nebylo málo, nadále je ve hře také skládací smartphone, který by již v Barceloně mohl být k vidění.

Samsung Galaxy Watch Active

Sony

Pondělní ráno bude již tradičně patřit Sony. Není žádným překvapením, že si klíčové novinky Sony schovává právě do Barcelony. Letos bychom se měli dočkat vlajkové lodi Xperia XZ4, která samozřejmě přinese výkonný procesor Snapdragon 855. Zdá se však také, že Sony zaexperimentuje a nasadí vyloženě protáhlý displej s poměrem stran 21:9. Jelikož vyšlo Sony na prázdno před měsícem v Las Vegas, je pravděpodobné, že mobilních novinek bude ve výsledku více. Čile se spekuluje také o zástupcích střední třídy s novými označeními Xperia 10 a Xperia 10 Plus. U nich se mají objevit rovněž velmi protáhlé displeje a duální fotoaparáty.

Sony Xperia XZ4

Tisková konference Sony začíná v pondělí od 8:30 hodin středoevropského času.

Xiaomi

Barcelonský veletrh začalo v posledních letech registrovat také Xiaomi. Jeho příběh se však podobá tomu u Samsungu. Svou novinku Xiaomi představilo již dnes, ovšem je si vědomo, že čínská premiéra nemusí evropským zákazníkům stačit. S modelem Mi 9 a jeho deriváty se tak setkáme také na veletrhu MWC 2019. Těšit se opět můžeme na maximální výkon spjatý s procesorem Snapdragon 855, velký AMOLED displej či trojitý fotoaparát na zadní straně.

Xiaomi Mi 9

Diskuze ke článku
Řezňýk
Já se hlavně těším, až už nebude každý druhý článek o Samsungu Galaxy S10.
Allname
:)
cuon
samsung to tu asi platí ........
Alois Jirasek
Alois Jirasek
neděle 24. února

14:00 hod. – Huawei
16:00 hod. – Nokia
18:00 hod. – Nubia (ZTE)
19:30 hod. – LG

pondělí 26. února

08:45 hod. – Sony

Jsem jediny, kdo se nemusi ani divat do kalendare a vidi v tom neco spatne?:o))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze