Ohebný telefon Mate X od Huawei se ukazuje v plné parádě

2× aktualizováno
Ohebný telefon Mate X od Huawei se ukazuje v plné parádě
  • Ohebný smartphone možná nebude jediným představeným 5G modelem
  • Nyní se můžeme na novinku podívat detailněji

Aktualizováno 23. 2. 2019

I když nový Huawei P30 poznáme až koncem března, Barcelona rozhodně nebude pro fanoušky značky nezajímavá. Již zítra Huawei ukáže ohebný telefon s podporou sítí 5. generace, který díky dnešnímu úniku konečně poznáváme detailněji. A jak že se novinka dostala na světlo světa? Pro Huawei trochu nešťastně, a to skrze plakát instalovaný přímo na veletrhu.

Huawei na to s novinkou půjde jinak, než jak je tomu u Galaxy Fold od Samsungu. Mate X nabídne displej z vnější strany, který se bude dát složit téměř ve své polovině. Nejenom kvůli tomu bude náchylnější na poškození, ale uvidíme, jak si Huawei s tímto potencionálním rizikem poradil. Novinka nebude mít po celé délce stejnou tloušťku, již z prvního pohledu je patrný vystupující modul.

Naše redakce bude samozřejmě přímo na místě, a tak se můžete těšit na zásobu videí a dojmů. Pokud vás zajímá, co dalšího na barcelonském veletrhu uvidíme, navštivte náš shrnující článek.

Aktualizováno 21. 2. 2019

Do představení ohebného telefonu už zbývají jen desítky hodin, na což poukazuje krátké video přímo od Huawei. Těžko říct, jestli na něm vidíme skutečné technologické řešení, nebo jenom animaci. Už nyní je ale jasné, že procesor Kirin 980 bude doprovázet modem Balong 5000 5G, zatímco představený ohebný telefon od Samsungu umí jenom 4G. Podrobnosti se dozvíme 24. února ve 14 hodin.

Původní obsah z 1. 2. 2019

Trend ohebných telefonů nenechal chladným snad žádného výrobce, natož tak Huawei, který na trh chrlí mnoho modelů každý rok. První zmínky o tom, že Huawei na ohebném smartphonu pracuje, tak nikoho nepřekvapily. Nyní se k nám dostává první oficiální teaser na ohebnou novinku, který sděluje přesné datum představení.

Huawei 5G ohebný telefon teaser

„Den D“ nastane 24. února na veletrhu MWC, kde bude přítomna i naše redakce. Co víc, telefon bude zároveň připraven na sítě páté generace, což je další zajímavá technologická novinka, která stojí za pozornost. Podporu 5G sítí zajišťuje nový modem Balong 5000, který bude spolupracovat s procesorem Kirin 980. Co se týče samotné konstrukce, zdá se, že se Huawei rozhodl pro jeden ohyb uprostřed, a telefon se tak složí podobně jako kniha. Konkurenční Xiaomi se naopak rozhodlo telefon zlomit nadvakrát a přiznáme se, že toto řešení se nám moc líbí.

Do hry také vstupuje možnost, že nový ohebný telefon nebude jediným smartphonem s podporou 5G sítí a Huawei rovnou představí i další 5G model. V oznámení společnosti je rovněž zmíněn termín „IoT“ (internet věcí), což by mohlo znamenat, že výrobce odhalí také nový router s podporou standardu Wi-Fi 6. Oznámení ohebného smartphonu Huawei tak přijde čtyři dny po představení ohebného smartphonu od Samsungu. Kdo nabídne lepší konstrukční řešení a zajímavější specifikace se však teprve dozvíme.


Diskuze ke článku
PetrV
Kvalitou zpracování se Huawei nechytá na Samsung , platí to i pro mobilní telefony , Huawei je sakra křehká značka. To nemluvím o komponentech , které jsou mnohem horší . Ale je to levné na to lidi slyší
Řezňýk
Tak určitě, každý teďka představí super hyper flexi cosi, ale prodávat se to začne až tak za rok.
Petr
jo na verzi od huawei se tesim mnohem vic nez na samsung :D ale tak uvidime :) i kdyz jsem jeden z prvnich co hlasil ze by si to v prvni verzi nekoupil :D nejak se me to zacina zamlouvat :)
Mike
Vyzera to naozaj... zle

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze