Kontroverzní Nubia Alpha: patří na zápěstí, nebo do propadliště dějin?

3
Kontroverzní Nubia Alpha: patří na zápěstí, nebo do propadliště dějin?
  • Prostředí se dá procházet rovněž bezdotykovými gesty, které snímá senzor po levé straně displeje
  • Robustní Alpha Nubia je vhodná spíše pro pánské zápěstí

Na MWC 2019 byl odhalen kromě nespočtu mobilních i jiných zařízení také zajímavý hybrid, který podle autorů kombinuje to nejlepší z chytrých hodinek a smartphonů. Nubii Alpha jsme měli možnost si na chvíli vyzkoušet a zanechala v nás rozporuplné pocity. Pro někoho se jedná pouze o výstřední gadget, pro společnost Nubia však budoucnost chytrých zařízení.

Hodinky nebo telefon otočený kolem ruky? To je Nubia Alpha

Nubii Alpha rozhodně nemůžeme upřít schopnost upoutat pozornost, i když naživo působí poměrně laciným dojmem a eleganci také postrádá. Hybrid mezi náramkem a smartphonem na první pohled zaujme ohebným displejem, který se do jisté míry obtočí kolem zápěstí uživatele. Na první pohled robustní zařízení je tak vhodné pro pánské zápěstí, a i tak je Alpha poměrně rozměrná a těm, co hráli Fallout možná vzdáleně připomene Pip-Boy.

Autoři hodinek se chlubí spoustou funkcí. My jsme si mohli během krátké chvíle vyzkoušet používání klávesnice T9 nebo prohlížeč obrázků a videí. Ooojí lze pořídit kamerkou a rozlišením 8 megapixelů, která míří na uživatele. Samotné prostředí fungovalo poměrně svižně a k dispozici je také speciální gesto, kterým se vrátíte na domovskou obrazovku. Prostředí se dá procházet rovněž bezdotykovými gesty, které snímá senzor po levé straně displeje. Gesta bohužel ne vždy fungují dvakrát spolehlivě a občas nedělala to, co jsme si přáli. Na naše kompletní dojmy se můžete podívat ve videu.


Diskuze ke článku
Jirka
Až výrobce zruší ty nesmysly po stranách (foťák a to vlevo nevím co) ubere na tloušťce, bude to super výrobek s obrovským potenciálem.
Simeon
Takže výdrž asi jako Apple Watch? No, to je tedy bída ukrutná... I když s trojnásobným displayem...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze