Ohebná Motorola RAZR na to jde jinak. Specifikace však zanechávají rozporuplný pocit

3× aktualizováno
Ohebná Motorola RAZR na to jde jinak. Specifikace však zanechávají rozporuplný pocit
  • Cena nového smartphonu by neměla přesáhnout 40 tisíc korun
  • Oficiální datum představení zatím není známé

Aktualizováno 29. 4. 2019

Skládací Motorola, která by měla stát za oživením legendárního RAZRu, unikla na dalších tiskově se tvářících obrázcích, kde kromě samotného véčkového telefonu s ohebným displejem vidíme také povedeně zpracované prodejní balení. Obrázky se objevily na čínské sociální síti weibo.com, odkud však zmizely. Podařilo se je však zachránit slashleaks.com.

Motorola RAZR

Aktualizováno 13. 3. 2019

Podle tajného zdroje serveru xda-developers.com se ohebný RAZR objeví přinejmenším u amerického operátora Verizon a zaujme poměrně zajímavou výbavu, která se však na rozdíl od Samsungu Galaxy Fold nebo Huawei Mate X nemůže chlubit špičkovými parametry vlajkových lodí.

Prvním velkým rozdílem bude samotný výkon, který v případě „žiletky“ obstará Snapdragon 710 s podporou rychlého nabíjení Quick Charge 4+. Předpokládá se, že RAZR bude vybaven vlastním 27W TurboPower nabíjením, kterým disponuje například i Motorola Moto G7 Plus. Zdroj dále prozradil dvě paměťové varianty. První z nich nabídne 64GB úložiště doplněné o 4 GB operační paměti, druhá pak o 2 GB RAM více a 128GB úložiště.

Kapacita baterie by se bohužel měla zastavit na pouhých 2 730 mAh. Potěší však poměrně velký ohebný panel s uhlopříčkou 6,2 palce a rozlišením 2 142 × 876 pixelů. Vnější panel o neznámé uhlopříčce má disponovat rozlišením 800 × 600 pixelů. Smartphone bude nabízen v černé, bílé a zlaté a zájemce vyjde přibližně na 1 500 amerických dolarů, tedy zhruba 40 tisíc korun i s daní.

Aktualizováno 11. 2. 2019

Jeden z nejvíce ikonických telefonů v novodobé historii se podle všeho již brzy chystá na velký comeback. Fanoušek jménem Waqar Khan proto zpracoval video koncept toho, jak by mohl RAZR 2019 vypadat a výsledek rozhodně stojí za podívanou.

Aktualizováno 4. 2. 2019

Pamatujete na staré časy, kdy se telefony hodnotily podle počtu barev na displeji a složitosti vyzváněcích melodií? Do tohoto období spadá i legendární „žiletka“ Motorola RAZR, která byla právem považována za symbol elegance a dobrého vkusu a stala se jedním z největších hitů Motoroly. Nyní chce výrobce tento kultovní model oživit. O tom jsme vás informovali již před několika měsíci, nicméně až nyní vám můžeme přinést opravdu velmi povedené rendery toho, jak by mohl nový RAZR 2019 vypadat. Vše je založeno na patentových nákresech, takže podoba na obrázcích nemusí být daleko od pravdy.

Telefon bude v zavřeném stavu více čtvercový než jeho originální předloha, po rozevření se však můžeme pokochat ohebným displejem s menším výřezem, který bude mít pravděpodobně poměr stran 19:8. Na přední straně zavřeného telefonu můžeme spatřit sekundární displej s fotoaparátem a na zadní straně čtečku otisků prstů s logem výrobce. Jak se vám koncept líbí?

Aktualizováno 21. 1. 2019

Patrně největší popularitu si Motorola připsala se svými véčky, konkrétně s modelovou řadou RAZR V3 či lehce odlišným RAZRem V3i. Krásná kovová konstrukce s leptanou klávesnicí a tehdy kvalitním displejem. Nelze se divit, že by na svůj největší úspěch výrobce rád navázal. Aktuálně podaná patentová přihláška odhaluje, jak by novodobý RAZR mohl vypadat. Nadále by mělo jít o zařízení véčkové konstrukce, které bude možné jednoduše zavřít. Klasická klávesnice však již nebude potřeba a uvnitř tak bude jen velký OLED displej. Samozřejmě bude ohebný s jednolitou plochou a drobným výřezem v horní části pro reproduktor.

Motorola RAZR

Z vnější strany se má nacházet malý displej pro nezbytné informace po vzoru starších kousků. Spatřit lze i duální fotoaparát. Současné informace naznačují, že by takovýto telefon mohl být představen velmi brzy, avšak má se jednat o limitovanou edici v počtu 200 tisíc vyrobených kusů pro amerického operátora Verizon. I pokud by tom tak bylo, šlo by o zajímavý designový telefon a příslib do budoucna.

Původní informace z 18. 1. 2019

Razr telefony kdysi slavné značky Motorola by si podle posledních zpráv mohly již brzy užít „comeback“ ve velkém stylu. V kuloárech se již nějakou tu dobu hovoří o tom, že se Lenovo ve spolupráci s Verizonem domluvilo na znovuoživení ikonických „žiletek“. Ty by se údajně mohly dostat opět do prodeje, a to už v únoru tohoto roku. Pochopitelně se nebude jednat o identicky model jako před několika dlouhými lety.

Podle posledních trendů by se mělo jednat o ohebný smartphone s cenovkou okolo 1 500 dolarů, což je necelých 40 tisíc korun s daní. Telefony v současnosti stále procházejí testováním, a oficiální datum vydání tak zatím není známé. Na ohebný telefon od Lenova jsme vás upozorňovali již v patentových nákresech, na kterých jsme mohli vidět ohebné „véčko“, po němž se však následně slehla zem.

Diskuze ke článku
Fbio
Ano prosím....
Petr
Krása, sice drahé, ale originální. Snad nastane konečně doba, kdy se vrátí vysouváky a véčka v moderní podobě v plné síle a nebudou jen výkřikem do tmy. Už je to totiž opravdu nuda, a telefony vypadají stejně. Zlaté staré časy, kdy co mobil, to originál.
Márv
Budem asi jeden z mála ale mne sa to moc nepáči, nápad je to zaujímavý ale asi to chce trocha viac ako zobrať starý dizajn a šupnúť tam veľký displej, mohli ten dizajn trochu prispôsobiť dnešným trendom a aj tak by si to zachovalo svoje.
Luboš
Jako vážně? do mobilu za 30 litrů. minim. požaduji to nejlepší! Nevím proč bych se měl spokojit s výbavou Doogee či Aligator?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze