Chystá se změna. Xperie XA3 od Sony se mají jmenovat Xperia 10 a Xperia 10 Plus

9× aktualizováno
Chystá se změna. Xperie XA3 od Sony se mají jmenovat Xperia 10 a Xperia 10 Plus
  • Sony chystá oživit střední třídu
  • Připravuje modely Xperia 10 a Xperia 10 Plus
  • Oslnit mají velmi protáhlými displeji
  • Novinky by mohly být odhaleny na MWC 2019

Aktualizováno 13. 2. 2019

Dle informací pocházejících od uživatele Ishana Agarwala Sony přikročí ke změně finálního názvu svých novinek střední třídy. Nepůjde o Xperie XA3 a XA3 Ultra. Novými názvy mají znít následovně. Menší verze se bude jmenovat Xperia 10, větší pak nijak překvapivě Xperia 10 Plus. Hlavním důvodem má být razantní změna vzhledu, která mezigeneračně nastane.


Aktualizováno 12. 2. 2019

Včera jsme vám přinesli několik nekvalitních snímků odhalujících Xperii XA3 a nyní známe jejich zdroj, respektive video umístěné na Twitteru, kde chystaná Xperie figuruje. Z videa můžeme usoudit, že tento telefon ještě rozhodně není finálním produkčním kusem, nýbrž pouhým prototypem.

Přibližně v polovině minutového videa můžeme pozorovat „následky“ ultraširokoúhlého poměru stran 21:9 – spuštěná aplikace se poměru stran neumí přizpůsobit, a tak ve spodní části displeje zůstává masivní černý blok.

Aktualizováno 11. 2. 2019

Zatímco v minulé aktualizaci jsme se mohli podívat na tiskové obrázky, dnes budeme svědky zachycení Xperie XA3 tzv. „naživo“. Fotografie zprostředkované serverem suminfo.com nejsou sice příliš kvalitní, ale takřka není pochyb, že jde o budoucí Xperii. Naznačuje to skutečně podlouhlý displej. Připomeňme, že poměr stran má Sony natáhnout až na 21:9. Zajímavá je také pravá boční strana. Na ní vidíme samostatně umístěná tlačítka pro regulaci hlasitosti a odemknutí. Zcela zvlášť je pak boční čtečka otisků prstů. Sony tím zřejmě vyřeší dřívější problémy se sloučením odemykacího tlačítka se čtečkou.

Aktualizováno 8. 2. 2019

Nový ultraširokoúhlý typ displeje, který pravděpodobně dostane označení CinemaWide, se podle všeho objeví i na chystané Xperii XA3 (Ultra). Alespoň by to naznačovaly čerstvě uniklé rendery.

Aktualizováno 18. 1. 2019

Příchod očekávaných Xperií XA3 a XA3 Ultra potvrdila čerstvě certifikace Bluetooth od agentury SIG. Potvrzují se rovněž specifikace, model XA3 bude osazen procesorem Snapdragon 660, kterému bude dělat společnost velkorysých 6GB RAM. Displej nabídne uhlopříčku 5,9 palce s rozlišením 1 080 × 2 160 pixelů. Rendery rovněž odhalují duální fotoaparát se zatím neznámým rozlišením. Větší Xperia XA3 Ultra by měla mít shodnou výbavu, až na větší displej o velikosti 6,5 palce.

Poslední je Xperia L3, která by měla představovat kompaktnější zařízení s 5,7palcovým zobrazovačem a poměrem stran 18:9. Čtečka otisků prstů by se měla tentokrát nacházet na boku a počítat podle dostupných informací můžeme opět s procesorem Snapdragon 660. Všechny tři telefony by se mohly objevit na veletrhu MWC 2019.

Aktualizováno 02. 01. 2019

Veletrh CES, který se již za pár dní koná v Las Vegas, se s největší pravděpodobností stane událostí, na níž Sony oficiálně představí chystané modely Xperia XA 3 (Ultra) a Xperia L3. Smartphony bude spojovat duální fotoaparát, konstrukce z hliníku a skla a také displej s poměrem stran 18:9. Uvedené modely by se mohly dostat na trh přibližně v polovině února.

Sony CES 2019

Aktualizováno 25. 10. 2018

Na aliexpress.com se objevila ochranná pouzdra pro chystané Xperie XA3 a XA3 Ultra. Odhalují podstatnou věc. Obě novinky by měly nabízet duální fotoaparát na zadní straně. O termínu oznámení však prozatím nic bližšího nevíme.

Aktualizováno 2. 10. 2018

Koncem srpna jsme se třetí generace Xperie XA nedočkali. To však neznamená, že se na ní nepracuje. Nově uniklé rendery odhalují možný vzhled a také rozměry, které se mají zastavit na hodnotách 155,7 × 68,3 × 8,4 milimetrů. Na těle telefonu objevíme USB-C i 3,5mm jack. Displej s Full HD+ rozlišením má mít 5,9palcovou úhlopříčku. Na zadní straně je pak duální fotoaparát, prozatím s neznámými parametry. Poslední povšimnutí hodnou věcí je čtečka otisků prstů. Zdá se, že ji Sony opět vrátí na pravý bok.

Aktualizováno 16. 8. 2018

Pomalu získáváme další střípky informací o chystané Xperii XA3 od Sony. Byla spatřena v AnTuTu, které odhalilo procesor Snapdragon 660 a 6GB operační paměti. Šlo by o mezigenerační vylepšení, Xperia XA2 používá Snapdragon 630, avšak výsledky benchmarku tomu neodpovídají. Nelze je však brát zcela vážně, neboť testem mohl projít nefinální kousek.

Sony Xperia XA3

Původní informace ze 30. 7. 2018

V případě modelů střední třídy jsme u Sony byli zvyklí na roční obměňování, avšak zdá se, že tentokrát dojde ke změně. Objevily se první informace, které naznačují možný příchod Xperie XA3. Kódové označení budoucího telefonu je H4413 a tentýž model se objevil také na certifikačním úřadu TENAA.

Sony Xperia XA3

Bohužel kromě samotného kódového označení v podstatě nic nevíme. Certifikační dokument pouze zmiňuje podporu LTE a samozřejmě přítomnost Androidu. S ohledem na to, že se má představení Xperie XA3 konat již ve 3. čtvrtletí, tedy v tomto, je jasné, že půjde o verzi Android Oreo. Ledacos může napovědět již 30. srpen, kdy má Sony tiskovou konferenci.

Diskuze ke článku
Jj
Pokud ti přijde v dnešní době 9k moc, tak si z jiné galaxie spíše ty, nic ti nebrání vzít si telefon na splátky když na to nemáš. A jestli nechceš splatky tak si kup něco za 3 tisíce ale pak tady nebreč že nedostavas aktualizace, je zřejmé že společnost která vyvíjí soft musí z něčeho platit vývojáře.. kromě toho XA2 a Ultra mají novější verzi firmwaru než třeba Xz1 nebo Xz Premium 51.x.x.x vs 47.x.x.,. T
A asi nechápeš to že pro nekoho je telefon investice, a raději si připlatí za lepší model. A neni to nejaky ishit za 35klacku...
KK
Tak mně Xperia XA2 za 9000 nepřijde jako telefon za pár kaček...
LGfanbreaker
No a co? Tak je místo pro klávesnici. Nehledě na to, že je to chyba autora aplikace, že v kódu nastavil fixní poměr stran.

Aspoň máte důvod používat nativní TWITTER app a ne TWITBEEZ klienta, který má tohle issue.
Areon
A přesně nekompatibility s aplikacemi se nejvíc obávám. Pokud tento poměr stran nenabídne i nějaký prodejově silný výrobce tak ten poměr bude jen k naštvání. Jestli s tímto poměrem skutečně příjde i XZ4, tak to bude průšvih.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze