Nokia 9 PureView uniká na dalších snímcích

16× aktualizováno
Nokia 9 PureView uniká na dalších snímcích
  • Nokia 9 se pravděpodobně stane prvním smartphonem se soustavou 5 hlavních fotoaparátů
  • Interní paměť má pojmout až 128 GB dat
  • K představení dojde již za pár dní na veletrhu MWC 2019

Aktualizováno 21. 2. 2019

Reálné odhalení Nokie 9 PureView se již blíží, kompletní specifikace a cenu zjistíme již tuto neděli, a tak zřejmě nikoho nepřekvapí, že unikly oficiální rendery výrobce. Ty neprozrazují žádnou novinku, jen potvrzují to, co již víme. Nokia se bude pyšnit soustavou 5 hlavních fotoaparátů a displej se obejde bez výřezu. Novinka se bohužel vzdá i 3,5mm jacku.

Nokia 9 PureView

Aktualizováno 19. 2. 2019

Pár dní před oficiální premiérou se Nokie 9 opět objevila v databázi Geekbench. Opět a zřejmě již definitivně potvrzuje, že vlajková loď HMD Global bude vybavena starším procesorem Snapdragon 845. Co to znamená? Výkon nebude trhat rekordy, na druhou stranu bude více než dostačovat pro jakékoliv náročné operace. Hlavním zaměřením Nokie 9 bude kvalita fotoaparátů. Současně se dozvídáme o 6GB operační paměti, která je rozhodně pravděpodobnější než dříve uniklé informace o nižší hodnotě.

Nokia 9

Aktualizováno 12. 2. 2019

Pár dní před oficiálním představením na veletrhu MWC 2019 se podařilo portálu MySmartPrice zachytit informace o chystané Nokii 9 s unikátním penta fotoaparátem. Údaje pocházejí ze stránek Android Eneterprise Recommended, kde najdeme výčet smartphonů vhodných pro podnikové nasazení.

Uniklé informace víceméně potvrzují předchozí domněnky – telefon bude osazen 6palcovým displejem s poměrem stran 18:9 a poměrně tlustou bradou a čelem. O výkon se postará čipset Snapdragon 845 doplněný o 128GB úložiště a 4 GB operační paměti. Výše RAM je na dnešní poměry vlajkových lodí poměrně nízká a často ji disponují i telefony nižší střední třídy. Nezbývá tedy než jen doufat, že Nokia představí i další variantu s vyšší operační pamětí, přestože se plynulost prostředí podstatně odvíjí také od optimalizace systému, což by u Nokie neměl být problém.

Nokia 9

Další detaily potvrzují přítomnost NFC, nejnovějšího Androidu 9 nebo čtečky otisků prstů. Předchozí úniky rovněž nastínily kapacitu baterie, která by měla činit 4 000 mAh. Více se dozvíme již za pár dní na MWC, kde bude i redakce mobilenet.cz.

Aktualizováno 7. 2. 2019

Veletrh MWC 2019 máme za rohem a jedním z hlavních taháků události je nepochybně Nokia 9 PureView. Na internetu se objevily nové rendery očekávané vlajkové lodi, které kromě unikátního penta fotoaparátu odhalují i poměrně širokou bradu a čelo.

Nokia 9 Pureview

Aktualizováno 30. 1. 2019

Čínskou certifikací 3C prošla údajně chystaná Nokia 9. Uniklý dokument bohužel vyloženě zásadní informace nepřináší. Objevuje se zde pouze zmínka o nabíjení o výkonu 18 W, což je jednoznačně rychlý typ dobíjení. Vypadá to, že rychlá nabíječka se zmíněným výkonem bude výrobcem dodávána přímo v základním balení. Dle dřívějších spekulací by novinka měla mít baterii s kapacitou 4 150 mAh.

Nokia 9

Aktualizováno 15. 1. 2018

Nokia 9 s přívlastkem PureView se má stát vůbec prvním smartphonem z dílny HMD Global se čtečkou integrovanou v displeji. To potvrzují i čerstvě uniklá videa, kde můžeme vidět hned několik odemykacích animací, které jsou podle nás povedené a rozhodně líbivější než pouhý „otisk“ prstu, jaký jsme doposud mohli vídat u většiny výrobců.

Aktualizováno 14. 1. 2018

Nejnovější informace naznačují, že se Nokie 9 dočkáme ještě před začátkem MWC 2019. Zahájení prodeje pak proběhne před začátkem března. Důvodem má být fakt, že Nokia 9 nabídne procesor Snapdragon 845 a některé novinky z barcelonského veletrhu budou již využívat Snapdragon 855. Výrobce tak možná nechce, aby tím jejich nový model utrpěl a raději jej představí o něco dříve.

Ani na modernější procesor však HMD Global nehodlá zapomenout. V přípravě má být vylepšená verze Nokie 9, možná s přídomkem Sirocco, která má dorazit zkraje 2. poloviny roku 2019. Ta má nabídnout nejen Snapdragon 855, ale také podporu sítí 5G. V tomto případě však jen o kusé spekulace a je nutné je brát s rezervou.

Aktualizováno 31. 12. 2018

Poslední den roku 2018 je ve znamení úniku tiskové fotografie údajné Nokie 9. Na ni můžeme vidět, že chystaná novinka nabízí 5 zadních fotoaparátů, které nijak nevystupují nad okolní povrch. Čtečka otisků prstů najde své místo přímo v displeji a telefon bude zařazen do programu Android One.

Nokia 9
Nokia 9

Aktualizováno 28. 12. 2018

Nově se setkáváme s konkrétnější informaci ohledně možného představení Nokie 9. Na profilu Nokia Anew ruské sociální sítě VKontakte je uvedeno, že k představení Nokie 9 dojde v posledním lednovém týdnu. To by znamenalo, že finská společnost HMD Global si pro svůj klíčový model zarezervuje vlastní akci v období mezi veletrhy CES a MWC. Prozatím však nejde o potvrzenou informaci a na oficiální oznámení tiskové konference čekáme, vlastně jako na jakoukoliv oficiální zprávu o nové vlajkové lodi finského výrobce.

Nokia 9
Možná podoba Nokie 9

Aktualizováno 27. 12. 2018

Nokia 9 je nadále tak trochu bájným telefonem, ale její příchod bereme jako hotovou věc, byť ji výrobce samozřejmě ještě nepotvrdil. Nově unikly rendery dalších pouzder, která opět odhalují zadní část se sedmi otvory. Pět jich je pro fotoaparáty, jeden pro přisvětlovací diodu a poslední pro optické senzory.

Aktualizováno 19. 11. 2018

Dnešní únik se nese ve znamení 3D nákresu silikonového pouzdra pro možnou Nokii 9. Na pouzdru jsou samozřejmě zahrnuty všechny nutné otvory. Upoutá tak především zadní strana, kde se má nacházet hned pět objektivů fotoaparátu. Spodní hrana je domovem dvou průduchů reproduktorů a také USB-C konektoru. K představení novinky, byť to ještě není příliš pravděpodobné, by mohlo dojít 5. prosince, kdy má HMD Global v Dubaji tiskovou konferenci.

Nokia 9

Aktualizováno 6. 11. 2018

K dispozici je tradiční 360° video, na kterém je zachycen render pravděpodobné Nokie 9. Můžeme se tak na telefon podívat ze všech stran. Spatřit záda s pěti fotoaparáty či čelní stranu, kde bude displej o úhlopříčce 5,9 palce bez výřezu. Smířit se budete muset s menším rámečkem nad a pod panelem. Samotné rozměry smartphonu mají být 155 × 75 × 7,9 milimetrů. Chybět nemá odolnost proti prachu a vodě, naopak absentovat má 3,5mm jack. Kapacita baterie se zastaví na slušné hodnotě 4 150 mAh.

Aktualizováno 17. 9. 2018

Objevily se nové informace, dle kterých dojde k odložení oznámení Nokie 9. Přišel s nimi Twitter účet NokiaMobileRu, který tvrdí, že dle jeho informací přistoupí Juho Sarvikas k odložení oznámení z letošního podzimu až na únor 2019, tedy veletrh MWC 2019. Důvod? Telefon údajně ještě není zcela hotový. Na druhou stranu není jisté, že k tomuto kroku dojde. Připomeňme, že HMD Global nadále nemá pravou vlajkovou loď pro rok 2018. Pakliže by k odložení došlo, opakovala by se loňská situace. Původně totiž měla být Nokia 8 Sirocco představena během loňského podzimu, nakonec však došlo k odložení.

Aktualizováno 17. 9. 2018

Chystaná vlajková loď Nokia 9 je stále obestřena množstvím tajemství. Dnes jsme svědky úniky čelního panelu. Displej bude samozřejmě velký, avšak bez výřezu v horní části. Rámečky jsou vcelku malé, avšak nad a pod displejem je menší prostor. Nokia alespoň měla kam umístit reproduktor, čidla, čelní fotoaparát i své logo.

Aktualizováno 10. 9. 2018

Trošku překvapivě unikly informace o chystané Nokii 9 skrze stránky Samsungu. Na jeho lotyšských stránkách je sekce zpětného výkupu vašeho starého telefonu. V seznamu zařízení lze najít i doposud nepředstavenou Nokii 9 a dokonce i podrobnosti o paměťové verzi. Novinka bude dostupná ve variantě s 64GB a 128GB interní pamětí. V obou případech bude moci uživatel volit i z verze s podporou dvou SIM karet.

Nokia 9

Aktualizováno 7. 9. 2018

V Číně, kde se smartphony Nokia vyrábí, unikl obrázek zadní strany, který odkrývá hned pět fotoaparátů. Podle dostupných informací se také může jednat o Nokii 10. Na závěry je tedy zatím brzy. Prémiovost zařízení každopádně naznačuje skleněná zadní strana a v úvahu připadá i využití integrované čtečky otisků prstů v displeji.

Nokia 9 10

Nokia navíc před ostatními výrobci smartphonů získává náskok s pěti fotoaparáty. Mezitím na pozici smartphonu s nejvíce fotoaparáty úřadoval Huawei P20 Pro. Kromě zajímavého uspořádání připomínajícího šestiúhelník si můžeme povšimnout LED přisvícení a také IR snímače, který by měl zajistit dobré snímky i v šeru. Logo Zeiss není u Nokia smartphonů ničím neobvyklým. Společnost se známým výrobcem pracovala již v dobách telefonů běžících na operačním systému Symbian.

Původní informace z 5. 9. 2018

HMD Global v portfóliu nadále chybí opravdu špičková vlajková loď. Tou by se měla stát Nokia 9, na kterou všichni netrpělivě čekají několik měsíců. Občas se spekulace objeví, ale následně je ticho po pěšině. Nyní svět spekulací opět ožívá a může za to jedna jediná fotografie, pojďme se na ni nejprve podívat.

Mnoho na ni vidět není, avšak co rozhodně zaujme, je sestava fotoaparátů na zadní straně. Vidíme hned šest otvorů v zadním krytu a velmi netradiční rozestavění, které částečně připomíná šestiúhelník. Fotoaparátů tak bude mít případná Nokia 9 hned několik. Zadní kryt odhaluje také zařazení do programu Android One, což ale u Nokií nepřekvapí. Bohužel žádné další informace nejsou k dispozici a původní zdroj dokonce fotografii smazal. Až čas ukáže, zda je fotografie opravdová.

Diskuze ke článku
Konduktor
Vypadá to směšně..
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Tak tohle snad ne :-D ...
Carda
Vypadá to opravdu legračně
YodaSoda
Tak tohle svět ještě neviděl. Osmej div světa povstane.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze