Potvrzeno! Nubia mobil v hodinkách s ohebným displejem odhalí na MWC

aktualizováno
Potvrzeno! Nubia mobil v hodinkách s ohebným displejem odhalí na MWC
  • Zařízení vypadá jako hodinky, ale má zastoupit celý telefon
  • Velký displej se kolem zápěstí zahne

Aktualizováno 13. 2. 2019

Před malou chvílí bylo potvrzeno, že se mobil v hodinkách s ohebným displejem doopravdy objeví i na veletrhu MWC 2019. Některé z redakcí již obdržely pozvánku se sloganem „Flex your life“, na které je rovněž vyobrazeno písmeno α odkazující na netradiční zařízení. Jak se Nubii povede se svým zajímavým konceptem zabodovat? To se dozvíme již za pár dní.

Nubia MWC

Původní informace z 12. 2. 2019

Nejedna prezentace na veletrhu CES mluvila o tom, že letošní rok se zapíše do dějin jako ten, kdy se začaly dělat ohebné displeje. Viděli jsme už funkční prototyp, Samsung si svoje plány ještě schovává, stejně tak jako Huawei. Ale v Barceloně na konci února už budou muset být prezentace o poznání konkrétnější.

Stranou nechce zůstat ani čínské ZTE, respektive jeho odnož Nubia. Ta vstoupila do povědomí zákazníků stylovým zpracováním svých produktů a nejinak by to mohlo být i u tohoto konceptu, který je podle některých informací připraven k finálnímu představení.

Nubia α vypadá jako další z řady chytrých náramků, ale má v sobě ukrývat schopnosti celého telefonu. Zvládne obsluhovat hovory (asi pomocí eSIM) a na těle prototypu je dokonce vidět snímač fotoaparátu. Ve výbavě bychom měli najít Bluetooth, Wi-Fi i NFC pro uskutečňování plateb. Video dále ukazuje hudební přehrávač. Lze taky odvodit, že zařízení nepoužívá operační systém Wear OS, ale Nubia sáhne po vlastním proprietárním řešení.