7.1 zvuk, Boombox i nová CSO. Stane se LG G8 ThinQ audiotelefonem roku?

6× aktualizováno
7.1 zvuk, Boombox i nová CSO. Stane se LG G8 ThinQ audiotelefonem roku?
  • Po designové stránce se G8 zřejmě příliš měnit nebude
  • Zachován má zůstat například duální zadní fotoaparát
  • Nasazen však bude výkonný procesor Snapdragon 855

Aktualizováno 14. 2. 2019

LG bylo, co se poslechu hudby týče, vždy na špičkové úrovni a evidentně se na tom nic nezmění ani do budoucna. Dnes výrobce oznámil, na co se můžeme těšit, a že toho není málo. Úplnou novinkou se stane technologie Crystal Sound OLED (CSO), která bude přenášet zvuk pomocí vibrací vycházejících ze zobrazovacího panelu. Zde bude telefon těžit z velké obrazovky, která by měla nabídnout uhlopříčku 6,1 palce.

Partnerem samotnému displeji bude samostatný reproduktor umístěný na spodní straně, který se postará o hutné basy. Technologie Boombox, jež se poprvé objevila u LG G7 ThinQ, bude přítomna i tentokrát. Audiofily potěší také přítomnost DTS:X 3D Surround Sound, která slibuje 7.1 zvuk a chybět nemůže pochopitelně ani 3,5mm jack. Stejně jako v předchozích modelech se i zde můžeme těšit na převodník Hi-Fi Quad DAC a také Master Quality Authenticated, který zajistí streamování hudby ve vysoké kvalitě.

Aktualizováno 13. 2. 2019

Evan Blass se tentokrát postaral o kompletní odhalení vzhledu LG G8 ThinQ ze všech možných stran. Můžeme spatřit velmi uhlazený design s velkým displejem a malými rámečky. I v letošním roce si LG neodpustí menší výřez v displeji. Na zadní straně budou dva fotoaparáty, tentokrát horizontálně orientované. Potěší, že jihokorejští výrobci nezapomínají na 3,5mm jack.


Aktualizováno 11. 2. 2019

LG G8 ThinQ se nezadržitelně blíží. Jeden z uživatelů vývojářského fóra XDA-Developers měl možnost nahlédnout do budoucí cenové databáze nejmenovaného obchodu, díky čemuž odhalil velmi pravděpodobnou cenu chystané vlajkové lodě LG. Na fotografii níže můžete vidět cenu 1 199 kanadských dolarů. Přepočtem zjistíme, že na českém trhu by se startovací cena mohla pohybovat kolem 24 tisíc korun s daní. Vše za předpokladu, že se novinka na českém trhu objeví. Například nadále čekáme na loňské LG V40 ThinQ.

LG G8 ThinQ

Aktualizováno 7. 2. 2019

Pouhých pár dní před odhalením novinky LG G8 ThinQ se dozvídáme další střípky zajímavých informací, mezi které rozhodně patří zpráva potvrzující přítomnost time-of-flight senzoru v selfie kamerce. Technologie má údajně pocházet od německého výrobce Infeon. Přesné technické specifikace senzoru bohužel zatím nemáme, i tak LG tvrdí, že tato novinka posune užitek ze selfie kamery hned o několik tříd výš.

Time-of-flight senzor měří čas, který uplyne mezi vystřelením laserového paprsku a jeho dopadem na povrch obličeje, čímž se vytvoří detailní 3D obraz. To mimo jiné znamená, že tento typ senzoru bude velmi spolehlivý i ve špatně osvětleném prostředí a také ulehčí procesoru, čímž se rovněž sníží energetická spotřeba zařízení. Technologie bude kromě bezpečného rozpoznávání obličeje užitečná také u VR. Podle Andrease Urschitze, prezidenta Power Management & Multimarket divize společnosti Infeon, se budou vyskytovat tyto 3D senzory ve většině smartphonů do pěti let.

Aktualizováno 4. 2. 2019

Chystané LG G8 ThinQ by mělo napravit minimálně jeden menší neduh svého předchůdce G7 ThinQ. Tím je výdrž baterie. Zatímco současný model má kapacitu 3 000 mAh, chystaná novinka by měla mít baterii o kapacitě 3 500 mAh. Na fotografii níže je sice napsána kapacita 3 400 mAh, avšak jde o minimální hodnotu. Běžně se uvádí i typická, která bude o něco vyšší.

LG G8 ThinQ

Aktualizováno 23. 1. 2018

Oficiální video od LG nás láká na 24. února, kdy se bude konat MWC 2019 v Barceloně. Během veletrhu by měla být představena nová vlajková loď LG G8 ThinQ, která bude podporovat gesta uvedená na videu. Jak by mohla samotná gesta vypadat odkrývá video.

Nejprve je mávnutím ruky zleva doprava nad kusem digitálního papíru nechán zmizet nápis „Goodbye Touch“ a po mávnutí ruky v opačném směru se objeví slova MWC 2019 LG Premiere, zatímco krátké odstrčení nahoru nechá papír zmizet úplně. Dost pravděpodobně se s těmito gesty setkáme i u očekávané vlajkové lodi jihokorejského výrobce.

Původní informace z 18. 1. 2018

LG samozřejmě chystá svou další vlajkovou loď s možným označením G8. Aktuálně unikly první pravděpodobné rendery, které odhalují, že se na telefonu příliš věcí oproti G7 ThinQ nezmění. Design zachovává shodné linie – štíhlé tělo a velký displej, ve kterém bude výřez klasického tvaru. LG tak zřejmě nepůjde cestou výsuvných konstrukcí či „průstřelů“. Bez vážné změny zůstává i zadní straně. A překvapí to hned dvakrát. Výrobce ponechá jen duální fotoaparát, navzdory trojitému fotoaparátu u LG V40 ThinQ. LG zřejmě hodlá tyto dvě špičkové řady odlišit. Spatřit můžeme také čtečku otisků prstů, která se tak nedostane přímo do displeje, což je docela škoda.

Při celkových rozměrech 152 × 72 × 8,4 milimetrů má displej mít úhlopříčku 6,1 palce a poměr stran 19,5:9. Potěší, že kromě USB-C výrobce zachová i 3,5mm jack. V již zmíněném výřezu se mají nacházet dva čelní fotoaparáty. Pod kapotu by LG mělo nasadit výkonný procesor Snapdragon 855. Spekuluje se též o nasazení podpory sítí 5G. Prozatím je však nutné brát veškeré informace i rendery s rezervou. Může totiž dojít k dílčím změnám.


Diskuze ke článku
kjkszpj
Kedze G7 v podstate nic nechybalo, nie je vela dovodou na zmenu.
PavelD
Hm, škoda, že tu ještě není v40.
XYZ
Mobily od LG ještě existují? Za banda zmatkářů pracuje usilovně na vlastní záhubě. Z našeho trhu prakticky zmizeli a prchli do Polska včetně servisu. Není vůbec jasné, který model je jakože vlajková loď, jednou je to G řada, pak zase V řada. A především u každého jejich mobilu si můžete být jistí, že za půl roku zlevní o 50 %.
Carda
Mě strašně fascinuje ten obrázek brada a čelo s výřezem :D ještě by to chtělo oválnou díru pod ten vířez a ještě obyč díru pod oválnou a ihned by měli prvenství v několika čoček na přední straně :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze