Co má společné ohebné Xiaomi a kelímek nudlí?

4× aktualizováno
Co má společné ohebné Xiaomi a kelímek nudlí?
  • První ohebný telefon od Xiaomi na videu ukazuje sám prezident a spoluzakladatel společnosti, Lin Bin
  • Na videu si můžeme všimnout odladěného prostředí i vypínacího tlačítka na horní straně v zavřeném režimu
  • Jedná se zatím pouze o prototyp, který může být do doby, než se dostane do prodeje, pozměněn

Aktualizováno 28. 3. 2019

Dnešní video má pouhých 10 sekund, ale ukazuje skládací telefon v akci společně s kelímkem čínských nudlí. Žádnou symboliku v tom nehledejte, i když možná...

Aktualizováno 18. 3. 2019

S novou informací týkající se ceny přišel igyaan.in. Dle jeho informací se má cena skládacího Xiaomi Mi Fold / Mi Flex, což jsou spekulované názvy, pohybovat pod hranicí tisíce dolarů. Konkrétně má jít o 999 dolarů, v Evropě pak 999 eur. Ve výsledku by tak skládací telefon Xiaomi mohl být až o polovinu levnější než konkurence od Samsungu a Huawei. Cenu tak můžeme odhadovat pod hranicí 30 tisíc korun. Důvodem nižší ceny mají být ohebné OLED displeje. Ty si má Xiaomi objednávat dle svých požadavků u společnosti Visionox Technology. Nezbývá než doufat, že budou alespoň tak dobré jako konkurence.

Aktualizováno 12. 2. 2019

Holandský portál LetsGoDigital obdržel oficiální stanovisko Xiaomi ohledně jejich prvního ohebného smartphonu. V něm popisují výzvy spojené s vytvořením tohoto skládacího prototypu. Kvůli vývoji ohebného panelu Xiaomi úzce spolupracovalo s dodavatelem displejů, zatímco samotný design zařízení, skládací mechanismus a úprava prostředí MIUI pro ohebné zařízení byla již v plně režii Xiaomi.

Xiaomi stanovisko

Dále se ve zprávě uvádí, že Xiaomi muselo provést nespočet experimentů zaměřených na odolnost ohebného mechanismu, kterým pochopitelně předcházela podrobná rešerše. Kromě toho se můžete rovněž pokochat pěknými rendery pocházejícími z dílny LetsGoDigital, které byly vytvořeny na základě záběrů z videa.

Aktualizováno 23. 1. 2019

Před několika týdny jsme vás informovali o prvním videu údajného ohebného telefonu od Xiaomi, které na Twitteru zveřejnil Evan Blass. Nyní se potvrzuje, že video bylo pravdivé a první ohebný telefon, který se skládá „nadvakrát“, představuje sám prezident a spoluzakladatel společnosti, Lin Bin.

Právě na řešení v podobě dvojitého ohybu je Xiaomi patřičně hrdé a vyzdvihuje jej i v příspěvku na oficiálním Weibo profilu společnosti. V plně otevřeném stavu bude mít displej poměr stran 3:2 a používání telefonu na první pohled vypadá pohodlně. Tomu napomáhá i speciálně upravené prostředí pro ohebný smartphone. V zavřeném režimu si pak můžeme všimnout vypínacího tlačítka na horní straně a pěkného lícování okrajů displeje na straně zadní. Jedná se však stále o prototyp, který může být do doby, než se dostane do prodeje, pozměněn.

Na sociální síti Weibo byli mezitím fanoušci vyzváni k tomu, aby do komentářů psali názvy, které by mohl telefon dostat. Nějaké nápady?

Původní informace z 4. 1. 2019

Evan Blass, který v minulosti stál za odhalením hned několika desítek smartphonů, zveřejnil zajímavé video ohebného smartphonu. Podle jeho informací by se mělo jednat o výtvor Xiaomi, čemuž by napovídalo pestrobarevné uživatelské rozhraní a pro Xiaomi typické ikonky. V komentáři k videu však zároveň jedním dechem dodává, že autenticitou tohoto smartphonu si jistý není.

Doufejme, že se o původu záhadného smartphonu již brzy dozvíme více. Ohebný telefon si totiž dokázal získat naši pozornost i z tohoto několikasekundového videa.

Diskuze ke článku
Pastelka
Také jste si všimli toho zvlněného povrchu. Je to vidět při vypnutém stavu. Povrch je jen nějaký plast. To aktuálně vidím jako největší problém - odolnost vrchní vrstvy. V aktuálním provedení to je spíše studie než RTM produkt.
Martin
Fake, tohle je FlexPai s MIUI ROM.
HeXXX
A ohebné baterie s nějakou zajímavou výdrží už mají také?
Řezňýk
Co je to fake? Slovník Spisovné češtiny pro školu a veřejnost takové slovo nezná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze