Barcelona zůstane „hlavním městem mobilů“ až do roku 2030

Barcelona zůstane „hlavním městem mobilů“ až do roku 2030
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Město se dohodlo na pořádání s GSMA
  • Původní smlouva měla vypršet v roce 2024
  • Veletrh se dříve odehrával i jinde

Barcelona a mobilní telefony patří neodmyslitelně k sobě. Španělské město pravidelně hostí akci nazvanou Mobile World Congress, která patří k jednomu z vrcholů roku, kdy se sejdou mnozí čelní výrobci. Ti zde nejen představují novinky, ale také navazují spolupráci mezi sebou.

Poslední roky ale schůzkám lidí z celého světa a ve velkých počtech vůbec nepřály. Ročník 2020 byl po hromadném odhlašování účastníků zrušen úplně, o rok později se vše neslo v duchu nejrůznějších omezení a i když byl letošní rok relativně normální, předchozího lesku již nedosahuje. Vedle obav z viru totiž rezonují i jiné pochybnosti: Evropa už dávno žádné telefony nevyrábí, cestování je neekologické a drahé a mnoho věcí lze právě díky moderním technologiím vyřídit na dálku.

Vidět je to například na návštěvnosti. Podle catalannews.com se letos ukázalo 60 tisíc návštěvníků, což je pořád značný propad oproti 109 tisícům z roku 2019. Přesto však asociace GSMA prodloužila pořádání veletrhu v Barceloně až do roku 2030. Původní smlouva měla přitom vypršet už v roce 2024.

MWC 2021

Že se bude veletrh odehrávat právě zde není přitom žádné pravidlo. První ročník se zde uskutečnil až v roce 2006, před tím konference hostilo francouzské Cannes. V devadesátých letech byly výstavy putovní a odehrávaly se každý rok někde jinde.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze