Jsou to hodinky, nebo telefon? Nafotili jsme ohnutou Nubii Alpha

aktualizováno
1
Jsou to hodinky, nebo telefon? Nafotili jsme ohnutou Nubii Alpha
  • Ohnutý displej má v nabídce také Nubia
  • V Barceloně je k vidění zajímavé nositelné zařízení
  • Má dlouhý ohebný displej i fotoaparát
Aktualizováno 26. 2. 2019 o oficiální informace

Při procházení barcelonského veletrhu MWC 2019 jsme narazili na stánek čínské značky Nubia. Na něm se již vyhřívá poměrně zajímavé zařízení. Nelze s jistotou říci, zda jej máme zařadit do kategorie chytrých hodinek nebo chytrých telefonů. Jasné ale je, že jej budete nosit na svém zápěstí. Mělo by se tak jednat o následníka Nubie Alpha. Čínský výrobce, kterým je mimochodem ZTE, ukazuje, že také zvládá ohnuté displeje.

Nubia Alpha (2019)

Na první pohled jde o mohutné zařízení, které zvětšují citelné boky kolem displeje. Zde jsou umístěna tlačítka a také fotoaparát.

Výrobce svou ohebnou novinku nazval Nubia Alpha a nyní víme, že bude existovat ve dvou verzích. Jako samostatné zařízení s možností využití SIM karty, případně jako prodloužená ruka vašeho smartphonu, což bude verze nabízející pouze Bluetooth konektivitu. Jde tedy spíše o hodinky, což dokresluje i další výbava. Například u displeje se Nubia chlubí, že je se svými 4 palci až čtyřikrát větší než u běžných hodinek.

O pohon se stará procesor Snapdragon Wear 2000 a 1GB operační paměť. K dispozici je dále 8GB interní paměť. O přísun energie se stará 500mAh baterie, kdy výrobce slibuje až dvoudenní výdrž při běžném používání, případně týdenní pohotovost. Prostředí si připravila Nubia sama a je uzpůsobené pro ovládání ohebného displeje. Jednotlivé prvky jsou tak dostatečně velké a přehledné.

Nubia Alpha bude na globálním trhu v Bluetooth (Wi-Fi) variantě dostupná od dubna 2019 za 449 eur, což je necelých 13 tisíc korun. Dražší verze s podporou sítí LTE skrze eSIM kartu dorazí také v dubnu, ale pouze do Číny. Na evropském trhu se objeví až během 3. čtvrtletí 2019 za 549 eur (přibližně 16 tisíc korun). Výrobce bude vyrábět i 18karátovou zlatou verzi za 649 eur (20 000 Kč).


Diskuze ke článku
Porydge
Škoda no... tohle je hnus. Tu kameru si mohli odpustit a ten senzor na druhé straně taky. Mohl to být prostě “jen displej”.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze