Vybíráme mobil: vlajkové lodě

40

Jedna z posledních kategorií mobilů, která nám zbývá, jsou vlajkové lodě. Ty nejlepší modely, které se na letošním trhu objevily a vyčnívají nad ostatními mobily jak výbavou, tak i zpracováním a softwarovými vychytávkami. My jsme pro vás vybrali našich sedm favoritů, kteří udělají radost nejenom pod vánočním stromečkem. Koupí vlajkové lodě si můžete být jistí, že nebudete muset za rok telefon měnit.

To nejlepší a nejzajímavější z letošního výběru vlajkových lodí jsme si nechali do jednoho z posledních výběrů mobilů letošního roku. Nedošlo pouze na modely s Androidem, ale také na hlavní soupeře ze stájí ostatních operačních systémů. Kterýkoliv z níže uvedených telefonů vám udělá výbornou službu a měl by vám bez problému vydržet až dva roky.

Předchozí díly:

HTC One (M8)

HTC One (M8)

Recenze: Recenze HTC One (M8) – Repríza na jedničku

Letošní první vrcholový model od tohoto prestižního výrobce zaujme hned na několika frontách. Za prvé je to samozřejmost v podobě přítomnosti všech moderních funkcí a technologií. Do budoucna tak nebudete muset tento model měnit jenom proto, že vám chybí LTE. Za druhé je to velmi precizní tovární zpracování, které patří jistojistě do TOP 3 konstrukcí tohoto roku. Kovová skořápka a elegantní design dávají na vědomí, že One (M8) není žádné ořezávátko. Telefon je sice adekvátně těžký, ale to je daň za jednu z nejlepších konstrukcí na současném trhu. V neposlední řadě zde máme vychytávky jako výtečné stereo reproduktory, prostředí Sense UI nebo také dvojici zadních fotoaparátů. One (M8) je sázkou na jistotu prakticky pro každého a ať už hledáte telefon s reprezentativním vzhledem nebo vysokým výkonem, HTC v tomto případě uhodilo hřebík na hlavičku a koupí neprohloupíte. Cena v oficiální distribuci se pohybuje kolem 14 000 korun.

Graf ceny produktu HTC One M8 16GB poskytuje server Heureka.cz

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3

Recenze: Recenze Sony Xperia Z3 – Krásný maratonec

Sony letos vytasilo hned dvojici vlajkových lodí, které od sebe dělilo přibližně půl roku. Xperia Z3 je spíše velmi lehkou evolucí předchozí Xperie Z2, která přináší hlavně vylepšený design, díky kterému lépe sedne do ruky a úchop v ruce je o něco pevnější. Sony bohužel zachovalo skleněná záda, která jsou náchylná na poškrábání. Na druhou stranu dostanete perfektně vybavený smartphone se zvýšenou odolností proti vodě a prachu, stereo reproduktory a také nadprůměrnou výdrž na jedno nabití. Co se výkonu týče, tak ani tam Xperia Z3 na konkurenci neztrácí. S HTC One (M8) je zde i jistá podobnost v použití kovového rámu, který telefon obíhá a při držení chladí do dlaně. Perfektní je i displej a fotoaparát, což potěší nejednoho fanouška fotografování. Stinnou stránkou na jinak čistém listu s nadpisem Sony Xperia Z3 je cena, která se v oficiální distribuci pohybuje kolem 18 400 korun a jedná se tak o nejdražší Android model v dnešním seznamu.

Graf ceny produktu Sony Xperia Z3 poskytuje server Heureka.cz

LG G3

LG G3

Recenze: Recenze LG G3 – černý kůň s QHD displejem

Již třetí vlajkový model s jednoduchým označením LG G3 byl letos představen jako jedna z posledních vlajkových lodí a jak se říká, to nejlepší přichází na konec. Dnes to již neplatí, ale v době představení bylo LG G3 jediným telefonem s QHD rozlišením na 5,5palcovém displeji. Dále má telefon laserové ostření, díky kterému dokáže fotoaparát zacílit opravdu bleskově a to i za zhoršených světelných podmínek. Z pohledu výbavy a výkonu si telefon může podat ruce s předchozími dvěma modely. Vzhledem k velikosti displeje jsou velmi obdivuhodné i rámečky kolem displeje, které jsou na dnešní poměry opravdu tenounké. G3 potěší každého moderního člověka, který touží po nekompromisně vybaveném smartphonu s velkým displejem a vysokým rozlišením. Přidaným bonusem je i velmi nízká cena, která v současnosti činí 11 500 korun.

Graf ceny produktu LG D855 G3 16GB poskytuje server Heureka.cz

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Recenze: Recenze Samsung Galaxy S5 – Popáté a nejlépe

Posledním Android telefonem v dnešním seznamu je Samsung Galaxy S5. Letošní vlajkový model korejského výrobce nepřinesl sice nic revolučního, ale pro běžného uživatele toho nabízí dostatek. Vlastně toho nabízí možná až příliš a přehršel funkcí, senzorů a možností by mohl nejednomu začátečníkovi zamotat hlavu. K dispozici máme senzor otisků prstů, prostředí TouchWiz a nespočet Samsung aplikací, které čítají věci, jako je kalendář, fitness aplikace a telefonní aplikace. Galaxy S5 je telefon pro „hračičky,“ kteří si s telefonem pořád hrají a rádi objevují možnosti svého nového miláčka. Při tomto hraní potěší i částečná odolnost vůči vodě a prachu, rychlé nabíjení a design, díky kterému telefon příjemně padne do ruky. Cena od doby uvedení také částečně spadla a tento model si můžete pořídit již za 14 200 korun.

Graf ceny produktu Samsung G900 GALAXY S5 poskytuje server Heureka.cz

BlackBerry Passport

BlackBerry Passport

Recenze: Recenze BlackBerry Passport – Kanada se vrací do hry

Nezapomněli jsme ani na „méně oblíbené“ operační systémy a do seznamu jsme jednoduše museli zařadit BlackBerry Passport. Málokdo pochybuje o tom, že je Passport to nejzajímavější zařízení poslední doby a naznačuje novou éru BlackBerry. Velký dotykový displej a hardwarová klávesnice opravdu nejsou parametry, které by byly v dnešní době zvykem a to, po čem spousta uživatelů křičelo, se naplnilo. To ale není všechno, protože BlackBerry dohnalo konkurenci na všech ostatních frontách a v nejedné kategorii jí dokonce předčilo. Precizní konstrukce, povedený fotoaparát, nadstandardní výdrž na jedno nabití, stereo reproduktory a také netradičně výkonný hardware, který si s BlackBerry OS poradí velmi hravě. Jedná se asi o nejlepší zařízení pro každého, kdo hledá pracovní přístroj. Upozornit ale musíme na netradiční poměr stran displeje a telefon byste si před koupí měli sami osahat, jelikož v ruce působí opravdu zvláštně. Problém bude s dostupností, jelikož je ve většině obchodů beznadějně vyprodaný a BlackBerry má co dělat, aby stihlo poptávku pokrýt. Cena se pak pohybuje kolem 16 500 korun.

Graf ceny produktu BlackBerry Passport poskytuje server Heureka.cz

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6

Recenze: Recenze Apple iPhone 6 – Ten, který určuje pravidla

S příchodem iOS a Apple iPhonu se mobilní svět změnil prakticky během jednoho večera. Na trhu se pohybuje již šestá verze tohoto legendárního modelu, která přináší několik zásadních změn. Za prvé je to větší displej, který narostl na 4,7 palce. Jemnost panelu zůstala zachována a dále telefon disponuje kulatějšími tvary, díky kterým se lépe drží. Velkou chloubou je také samotný operační systém, který je fantasticky odladěný a na rozdíl od své Android konkurence nepotřebuje nejmodernější čipsety pro to, aby byl systém plynulý. Argumentovat bychom mohli uzavřeností systému, ale s poslední aktualizací přišla možnost používat klávesnice třetích stran nebo widgety ve stahovací liště. Jednoznačně nepříjemnou stránkou všech iPhonů je cena, která vždy patří k tomu nejdražšímu, co je na trhu k dispozici. Nejinak je tomu u iPhonu 6, který vás vyjde na 18 400 korun v nejmenší 16GB verzi.

Graf ceny produktu Apple iPhone 6 16GB poskytuje server Heureka.cz

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930

Recenze: Recenze Nokia Lumia 930 – Ten nejlepší Windows Phone

Poslední vlajková loď se jménem Nokia se rozloučila se ctí a během testování se nám velmi líbila. Finská legenda nám naservírovala „od všeho trochu“ a na své si přijde prakticky každý. Máme zde nekompromisní výkon pro hráče, svižné prostředí, výborný fotoaparát, kvalitní displej a elegantní design s kovovým rámem. Systém Windows Phone ve své nejnovější verzi nabízí již velmi dobrou funkcionalitu, která si nezadá ani s ostatními operačními systémy a to se zachováním vysoké plynulosti systému, se kterou se Android jednoduše nemůže měřit. Bohužel vás ale zklame chybějící funkce Glance screen a nepříliš přesvědčivá výdrž na jedno nabití. Jiná vlajková loď s podobnými parametry na trhu ale neexistuje, a pokud chcete ten nejlepší smartphone s Windows Phone, Lumia 930 je jedinou volbou. Cena je navíc vcelku příjemná a Lumia 930 vás vyjde na přibližně 13 000 korun.

Graf ceny produktu Nokia Lumia 930 poskytuje server Heureka.cz
Diskuze ke článku
Marek Posolda
Marek Posolda
A kde je Huawei Mate 7? :)
VergonCZ
U samsungu bych dal jako vlajkovou loď spíš note 4, s5 je proti notu čajíček.
Michal
Jen bych poupravil článek u iPhonu 6. Jedná se o 8., v případě 6+ 9. verzi iPhonu :)
jeliman
Kde je Hero 2 od Alcatelu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze