Vybíráme mobil: smartphony s cenou kolem 12 000 korun

137

V našem seriálu „Vybíráme“ jsme se přehoupli přes magickou hranici 10 000 korun a pohybujeme se již ve vyšších sférách. Telefony s cenovkou kolem 12 000 spadají do kategorie dostupnějších high-endů a výběr je tedy opravdu široký. Narazíme na modely jak od renomovaných výrobců, tak i od méně známých čínských značek.

Za hranicí 10 000 korun se nacházíme již v segmentu toho nejlepšího, co je na trhu k dispozici. Nejeden telefon z dnešního výběru je letošní vlajkovou lodí a to se projevuje i na výbavě těchto telefonů. My jsme pro vás vybrali několik modelů s cenou kolem 12 000 korun, které vám udělají velmi dobrou službu.

Předchozí díly:

U telefonů této cenové kategorie není potřeba dávat si pozor na žádný konkrétní aspekt. Jak továrním zpracováním, tak i výbavou patří tyto modely ke špičce. Jediná věc, na kterou je dobré se zaměřit je jaká LTE pásma daný telefon podporuje a jak je na tom výdrž na jedno nabití.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2

Recenze: Recenze Sony Xperia Z2 – Královna tělem i duší

Do dnešního seznamu se vešla nejedna letošní vlajková loď a to včetně telefonu od Sony. Xperia Z2 od doby svého uvedení razantně spadla na ceně a špičkově vybavený kousek si můžete pořídit za velmi dobrou cenu. Když si kupujete telefon od Sony, můžete očekávat slušný fotoaparát, velmi dobré tovární zpracování, kvalitní materiály a v neposlední řadě také bonus v podobě odolnosti vůči vodě a prachu. To sice znamená, že některé konektory jsou schované za krytkou, ale to je malá oběť za to, že telefon nemusíte při namočení celý měnit. Jako většina Sony zařízení má Xperia Z2 také velmi povedenou výdrž na jedno nabití a špičkový hardware, který oproti současným modelům nic neztrácí. Navíc je telefon velmi pohledný a vypadá velmi honosně, takže se hodí i pro fanoušky moderního designu. Cena telefonu je v současnosti 12 900 korun (v akci se dá koupit i za 11 000 korun).

Graf ceny produktu Sony Xperia Z2 poskytuje server Heureka.cz

LG G3

LG G3

Recenze: Recenze LG G3 – černý kůň s QHD displejem

LG G3 letos „vyfouklo“ nejedno prvenství na poli mobilních technologií. V první řadě je to určitě fantastický 5,5palcový displej s tenounkými rámečky a QHD rozlišením. To, jak je rozlišení v praxi rozeznatelné, je sice diskutovatelné, ale vývoj směřuje vpřed. Dále máme k dispozici optickou stabilizaci a laserové zaostřování, které se na mobilních telefonech také nevyskytuje a G3 díky němu dokáže při fotografování zaostřit bleskurychle i za zhoršených světelných podmínek. Ani na ostatních frontách se G3 nenechá zahanbit a nabízí špičkovou hardwarovou výbavu včetně podpory moderních LTE sítí, NFC nebo dokonce bezdrátového nabíjení. Celkově je LG G3 dobrou volbou prakticky pro kohokoliv a nabídne pro každého něco. Cena v oficiální distribuci se pohybuje kolem 12 000 korun.

Graf ceny produktu LG D855 G3 16GB poskytuje server Heureka.cz

Xiaomi Mi4

Xiaomi Mi4

Recenze: Recenze Xiaomi Mi4 – Pár kompromisů, ale výborná cena

Xiaomi nám se svojí letošní vlajkovou lodí Mi4 ukázalo, že budoucnost patří Číně. Tento výrobce se dokázal vymanit ze začarovaného kruhu nekvalitních čínských výrobců a dokazuje, že za rozumnou cenu můžete dobře nakoupit. Segment telefonů s výborným poměrem cena/výkon je velmi oblíbený a spadá do něj právě i Mi4. To nabídne vysoce výkonný čipset Snapdragon 801 se čtyřjádrovým procesorem a 3 GB RAM. Telefon ale nezáří jen na papíře, ale i v praxi. Displej je jednoduše fantastický a patří k tomu nejlepšímu, co se na mobilních zařízeních vyskytuje. Zpracování je další lahůdkou a kovový rám přidává na hodnotě celého přístroje. Na druhou stranu musíme upozornit na fakt, že verze s evropským LTE na trhu není a tyto rychlé sítě si tedy neužijete. Stejně tak je na tom NFC, které chybí kompletně. Hlavním argumentem tak zůstává cena, která činí 11 500 korun.

Graf ceny produktu Xiaomi MI4 16GB poskytuje server Heureka.cz

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Recenze: Recenze Samsung Galaxy S4 – Pan dokonalý?

Cena loňského vlajkového modelu Samsungu Galaxy S4 také klesla velmi výrazně a to i přes to, že jde o stále špičkově vybavený smartphone. Jmenujme například 5palcový FullHD displej, čipset Snapdragon 600 a 2 GB operační paměti. Dále zde máme „chuťovky“ v podobě infraportu, rychlého nabíjení, dobré výdrže na jedno nabití, nízké hmotnosti nebo také podpory USB OTG a MHL. Oproti současným modelům sice lehce ztrácí na poli výkonu, ale to si nahradí softwarovou výbavou, která je opravdu bohatá. Pro běžného uživatele možná až příliš bohatá a občas se to projeví i na celkové svižnosti operačního systému, který není tak plynulý, jak by mohl být. Samozřejmě nechybí ani LTE a v každodenním shonu vám tak nebude žádný důležitý prvek chybět. Jak již bylo řečeno, cena od uvedení tohoto kousku značně klesla a pohybuje se kolem 10 500 korun.

Graf ceny produktu Samsung i9506 Galaxy S4 poskytuje server Heureka.cz

Meizu MX4

Meizu MX4

První dojmy: Špičkový exot Meizu MX4 v redakci: první video a dojmy

Jestli Xiaomi započalo příchod kvalitních smartphonů s výbornou výbavou za dobrou cenu, tak Meizu v těchto kolejích úspěšně pokračuje a přineslo nám letošní vlajkovou loď v podobě MX4. Tento zbrusu nový kousek disponuje 5,36palcovým displej s ultratenkými rámečky a velmi výkonným hardwarem. Hlavní housle hraje čipset od MediaTeku a to ne ledajaký, jde o nejvyšší model 6595M s osmijádrovým procesorem architektury big.LITTLE. Po vzoru Xiaomi a dalších výrobců i Meizu sáhlo po kovu a telefon lemuje kovovým páskem. Netradiční je i poměr stran displeje 15:9, takže je telefon o něco širší, než bychom čekali. Telefon akorát začínáme testovat, ale jedním z lákadel bude určitě i 20,7megapixelový fotoaparát. Ten sice nedisponuje optickou stabilizací, ale nese na sobě označení Sony, takže bude nejspíše srovnatelný se snímači na vlajkových lodích Xperia Z2 a dalších. Osobních zkušeností zatím bohužel moc nemáme, ale první dojmy jsou bezpochyby kladné a dá se očekávat, že půjde o velice zdařilý kousek, se kterým si ostudu neuděláte. To nejlepší ale nakonec, cena tohoto modelu je 9 500 korun a s klidem tak mohl zapadnout i do předchozího výběru, ale svojí výbavou patří rozhodně mezi dražší konkurenci. Telefon sice disponuje LTE, ale musíme upozornit zákazníky Vodafonu, kteří na MX4 LTE nevyužijí kvůli nepodporovaným pásmům.

Graf ceny produktu MeiZu MX4 16GB poskytuje server Heureka.cz

Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7

Recenze: Recenze Huawei Ascend P7 – Číňan, co má styl

Na konec výběru telefonů s Androidem přidáváme ještě stylovku v podobě modelu Huawei Ascend P7. Tento letošní telefon je opravdu krásným kusem hardwaru a jde o jeden z designově nejpovedenějších kousků na trhu. U toho ale klady Ascendu P7 nekončí a disponuje i relativně vysokým výkonem díky továrnímu čipsetu Kirin 910T a 2 GB operační paměti. Fanoušky fotografií potěší povedený zadní fotoaparát a přední kamerka pro selfie maniaky. Software telefonu se také povedl a nabízí uživatelské prostředí Emotion UI, které si Huawei vytváří samo. Připojíte se i do LTE sítě a to u všech operátorů. Musíme však upozornit velmi aktivní uživatele, že telefon není zrovna „držák“ a baterie nepodává ideální výsledky. Cena od doby uvedení také značně spadla a nyní se pohybuje kolem 9 500 korun, tedy na úrovni Meizu MX4.

Graf ceny produktu Huawei Ascend P7 poskytuje server Heureka.cz

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930

Recenze: Recenze Nokia Lumia 930 – Ten nejlepší Windows Phone

Nejlépe vybavený Windows Phone současnosti v podobě Lumie 930 překvapil cenou již při svém uvedení. Výborný výkon, zpracování a povedený operační systém nadchnou všechny, co chtějí telefon, který odvede svojí práci bez zaváhání a prodlev. Přičtěme si navíc bonusy, jako je optická stabilizace fotoaparátu, integrované bezdrátové nabíjení nebo elegantní design s kovovým rámem a máme tu adepta na vánoční dárek. Je ale potřeba si dávat pozor na horší výdrž na jedno nabití, nadměrné zahřívání v zátěži a také chybějící funkci Glance Screen, kterou si tolik uživatelů oblíbilo. Pokud jste ale schopni překousnout tyto zaváhání, dostane se vám moderního smartphonu se špičkovou výbavou, která bude aktuální ještě dlouhou dobu. Cena se pohybuje kolem 12 000 korun.

Graf ceny produktu Nokia Lumia 930 poskytuje server Heureka.cz
Diskuze ke článku
kamil
Doporučit někomu telefon bez LTE - Xiaomi Mi4, by nebylo nic jiného než zlomyslnost!
Tom
Chybí mi tu Note 3. Je omnoho lepší jak S4, která tu je...
JanoS
A blackberry Z30 je kde?
Nie kazdeho zaujima android spyware alebo WP ala pastelky.
cila
Nepisem casto do disk.for ale Samsung Galaxy Note 3 tu naozaj mal byt. Teraz ma vyhodnu cenu a je to momentalne bestbuy mobil-pracovny nastroj.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze