Nejlepší tablet do 7 500 Kč

Nejlepší tablet do 7 500 Kč
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výběr zahrnuje cenově dostupnější i dobře vybavené modely střední třídy
  • Lze nalézt modely s větší pamětí a podporou mobilních sítí
  • V dnešním výběru najdete tablety od Xiaomi, OnePlus a Honoru


Situace v segmentu tabletů se v posledních letech poměrně výrazně zlepšila a vybírat lze takřka ve všech cenových patrech. Není tak problém najít slušně vybavený tablet, jehož cena zdaleka nepřekračuje hranici 10 tisíc korun. Tablety mívají již bytelné tělo, někdy dokonce hliníkové. Samozřejmostí jsou kvalitní displeje a zpravidla i dostatečný výkon. Při chvilce hledání můžete sáhnout i po verzích s podporou mobilních dat, alespoň ve formě LTE, díky čemuž se připojíte k internetu pohodlně i na cestách. Obávat se nemusíte ani prostředí, i v případě tabletů se výrobci snaží udržovat aktuální software, který byste rozhodně měli vyžadovat.

Vybíráme nejlepší tablety do 7 500 Kč!

V dnešním výběru se zaměříme na nejlepší tablety na českém trhu s cenou do 7 500 Kč, přičemž se pokusíme zahrnout i cenově dostupnější kousky.

Honor Pad 9


Začínáme vlastně letošní novinkou na českém trhu, kterou je Honor Pad 9. Jedná se o elegantně zpracovaný tablet s hliníkovým tělem, které je neskutečně tenké. Tloušťka činí necelých 7 mm a hmotnost je příjemných 555 gramů. To je s ohledem na celkovou velikost tabletu výborné. Máme zde více než 12" IPS displej s jemným rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Hraní her či sledování videí tak bude skutečnou lahůdkou. Celkový zážitek pak podtrhuje celkem 8 reproduktorů.

Potěší, že s ohledem na cenu necelých 7,5 tisíc korun má velkou 256GB paměť. Dostatek výkonu obstarává Snapdragon 6 Gen 1. Na cestách však možná zamrzí absence 3,5mm jacku nebo mobilních sítí. Spoléhat se musíte výhradně na Wi-Fi.

Baterie má spíše průměrnou kapacitu 8 300 mAh, avšak je podporováno svižnější 33W nabíjení. Adaptér si však musíte dokoupit. V prodejním balení žádný není, což je škoda. Nechybí ani základní fotoaparáty, vzadu 13megapixelový a vpředu 8megapixelový. Jistým negativem je starší Android 13.

Xiaomi Pad 6


Druhým tipem je Xiaomi Pad 6, další hliníkový tablet s tenkou konstrukcí a dokonce ještě nižší hmotností 450 gramů. Ta je však vykoupena o něco menším 11" IPS displejem, který je však neméně kvalitní. Dokonce si můžete kromě klávesnice přikoupit i dotykové pero. S ohledem na menší rozměry zde najdete čtveřici reproduktorů, což je ale plně postačující. Bohužel 3,5mm jack už Xiaomi vynechalo.

V útrobách tabletu je již lehce starší Snapdragon 870, avšak výkonu má nadále dostatek a běh prostředí je příkladný. Pokud se budeme držet hranice 7,5 tisíc korun, musíme sáhnout maximálně po 128GB variantě s podporou pouze Wi-Fi, kdy se cena dostane dokonce pod 7 tisíc korun.

Za vyzdvihnutí stojí velmi dobrá výdrž i svižné nabíjení, přičemž nabíjecí adaptér najdete přímo v prodejním balení. Fotoaparáty jsou základní, zde žádný zádrhel nečekejte. Naopak zamrzí postarší Android 13.

OnePlus Pad Go


Nováčkem mezi tablety je značka OnePlus. A hned se prodrala mezi zajímavé kousky do 7,5 tisíc korun. Pad Go má více než 11" IPS displej s opravdu velice jemným rozlišením. Tablet se tak skvěle hodí na multimediální úkony, jako jsou hry či sledování videí. Pro tyto účely jistě oceníte, že skromnější 128GB paměť rozšíříte paměťovkou.

Jednoznačnou výhodou je, že do tabletu jde vložit SIM karta a můžete se připojit k mobilní síti. Nepodpora 5G je v tomto ohledu spíše jen kosmetickou nevýhodou. Konektivita je obecně pokročilá, protože se dostalo i na GPS, což se hodí, pokud si tablet chcete brát i na cesty či do přírody.

Obávat se nemusíte ani o výkon s procesorem Helio G99 od MediaTeku. Baterie s kapacitou 8 000 mAh zajišťuje solidní výdrž a 33W drátové nabíjení patří ke slušnému standardu.

Redmi Pad Pro


Nejnovějším kouskem z dnešního výběru je Redmi Pad Pro. Láká na hliníkovou konstrukci a nebývale kvalitní IPS displej s 12,1", jemným rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou je připraven Snapdragon 7s Gen 2 společně s 6GB RAM. Do vnitřní paměti dostanete 128 GB dat a jsou podporovány až 1,5TB paměťové karty.

K tabletu můžete přikoupit klávesnici, pouzdro nebo dotykové pero, což znamená, že dobře poslouží i k práci. Za vyzdvihnutí stojí i aktuální prostředí Androidu 14 a nadstavby HyperOS. Plusové body novinka sbírá i za větší baterii s kapacitou 10 000 mAh. Konektivita je však svěřena jen Wi-Fi, na cestách tak musíte internet řešit případně jinak.

U fotoaparátů je situace obdobná jako u konkurence, napočítáte dva objektivy, každý s 8 megapixely. Na českém trhu se Redmi Pad Pro nabízí za necelých 7 tisíc, patří tak k těm nejvíce zajímavým kouskům.

Redmi Pad SE


Na závěr dnešního výběru zde máme Redmi Pad SE, který je oproti předchozím výrazně levnější, stojí necelé 4 tisíce korun. Jde však o jednoznačný tip pro případy, kdy hledáte co nejlevnější, ale dobře fungující tablet, třeba pro menší děti. Přesto dostanete poctivě zpracované zařízení s hliníkovými zády, s 11" displejem a dostatečně jemným rozlišením. Smířit se musíte s absencí automatické regulace jasu, ale to nemusí být velký problém.

Levnější tablet netrhá výkonnostní rekordy a postačit musí Snapdragon 680 a jen 4GB RAM. To potvrzuje, že Redmi Pad SE je určen méně náročným. Přehrávání videa či základní hry však zvládá bravurně. Interní 128GB paměť je snadno rozšiřitelná paměťovou kartou. Levnějšímu tabletu lze snáze odpustit starší Android 13. Fotoaparáty jsou zde skutečně základní, vzadu 8megapixelový, vpředu jen 5megapixelový. Určeny jsou skutečně jen nouzově, kvalitní fotografie příliš neočekávejte.

Při střídmém používání vám baterie s kapacitou 8 000 mAh zajistí až 5denní výdrž. Nabíjení je bohužel velice zdlouhavé a 10W dodávanou nabíječkou zabere zhruba 4 hodiny. S tím je samozřejmě nutné počítat a u cenově dostupného tabletu to až tolik nepřekvapí.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze