Vybíráme mobil: smartphony s cenou kolem 9 000 korun

59

V našem seriálu jsme již pokročili a momentálně se pohybujeme kolem hranice, kde se dají pořídit velmi zajímavé modely, které se dokážou vyrovnat vlajkovým lodím, nebo jimi dokonce jsou. Za 9 000 korun můžete požadovat to nejlepší, co je na trhu k dostání bez toho, abyste utráceli zbytečně mnoho peněz za funkce a výbavu, kterou možná ani nevyužijete. My vám přinášíme výběr několika adeptů v této cenové relaci.

V cenové kategorii kolem 9 000 korun je na výběr velké množství jak nových, tak i postarších modelů. Pohybujeme se na úrovni, ve které lze získat špičkově vybavenou loňskou vlajkovou loď za rozumné peníze. Stejně tak jsou na trhu ale i novinky, které tyto vlajkové lodě vyzývají na přímý souboj a strach z nich nemají.

Předchozí díly:

9 000 korun už je docela dost peněz a rozhodně byste za ně měli dostat také jistou kvalitu. Co tedy od telefonu této cenové kategorie očekávat?

  • Špičkový výkon (loňské vlajkové lodě, které jsou dnes stále ve výkonnostní špičce, se prodávají za rozumné částky a nabídnou moderní výbavu za mnohdy polovinu ceny současných nejlepších modelů)
  • Kvalitu konstrukce (samotná konstrukce by neměla trpět prosvítajícími či nedoléhajícími spoji, prohýbáním či levně vypadajícími materiály)
  • Všechny moderní technologie (prakticky nemyslitelná je absence LTE sítí a to hlavně kvůli tomu, že telefon za rok pravděpodobně měnit nebudete a do budoucích let by mu nemělo nic chybět)

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact

Recenze: Recenze Sony Xperia Z1 Compact – Vymodlený článek dosazen

Hlavní prim v našem doporučení bude hrát model Sony Xperia Z1 Compact. Loňský model, který zapadá do vymodleného segmentu kompaktních vlajkových lodí. V době telefonů s více než pětipalcovými úhlopříčkami působí Z1 Compact s displejem o úhlopříčce 4,3 palců jako hračka. To ale pouze na první pohled, jelikož po uchopení a prvních pěti minutách pochopíte, že s Xperií Z1 Compact není radno si zahrávat. Naprosto nekompromisní výbava, která se do malého těla vešla, totiž vzbuzuje obrovský respekt. LTE, NFC, Snapdragon 800 a 2 GB RAM by mělo být vše k tomu, abyste pochopili, s jakým přístrojem máte čest. To všechno je doprovázeno i výborným fotoaparátem a relativně komfortní výdrží na jedno nabití. Celý model je pak zabalen do pohledného kabátku, je odolný vůči vodě a prachu, nabízí výborné konstrukční zpracování a to vše za cenu 8 300 korun. Zde bychom mohli seznam našich doporučených modelů uzavřít, ale možná vám „malý“ smartphone příliš nevoní a požadujete něco majestátnějšího.

Poznámka: pokud je pro vás Xperia Z1 Compact příliš malá, lze zvolit větší Xperii Z1 za téměř stejnou cenu.

Graf ceny produktu Sony Xperia Z1 Compact poskytuje server Heureka.cz

LG G2

LG G2

Recenze: Recenze LG G2 – Návrat mezi elitu

Druhým, a velmi silným, kandidátem na vaši novou dostupnou vlajkovou loď je LG G2. To si z funkční výbavy bere to nejlepší, co je na trhu k dispozici a nabídne i velký, 5,2palcový FullHD displej. Hlavní devízou LG G2 jsou parametry vlajkových lodí v relativně skladném balení se skvělou cenou. Již v době svého uvedení nabízelo LG tento model za nízkou cenu, ale v současné době jde o nabídku, která se neodmítá. Mezi hlavní tahouny bude patřit i solidní výdrž na jedno nabití, 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu nebo zajímavá tlačítka na zadní straně, která eliminují všechny ovládací prvky, jenž se běžně nacházejí na bocích přístroje. Tenounké rámečky a velmi pohledný displej dělají z tohoto modelu i stylovku pro uživatele, kteří si potrpí na vzhled svého přístroje. LG G2 navíc dostalo příslib aktualizace na Android 5.0 Lollipop a jeho životnost se tak prodloužila o pořádný kus. Pokud tedy hledáte telefon s velkým displejem, který má přes to celkem kompaktní rozměry, pak je LG G2 správnou volbou a dál hledat nemusíte. Cena 8 300 korun (za 16GB verzi) je bezesporu velkým plusem a do rukou se vám dostane loňská vlajková loď renomovaného výrobce.

Graf ceny produktu LG D802A G2 16GB poskytuje server Heureka.cz

Honor 6

Honor 6

Recenze: Recenze Honor 6 – Hardware až na prvním místě

Honor je letošním nováčkem na poli chytrých telefonů. Tedy, ne tak docela, jelikož jde „pouze“ o přejmenovanou větev Huawei, která s tímto novým názvem apeluje na Evropany, kteří nemají k čínským jménům důvěru. Model Honor 6 je však nepochybně povedené zařízení a rozhodně se nenechá zahanbit v jakémkoliv ohledu. Z našeho výběru je sice nejdražší, ale z papírové výbavy se vám dostane například 8jádrového procesoru, skvělého IPS displeje, 3 GB RAM a povedeného fotoaparátu. Po používání vás také nadchne i design a nízká hmotnost, odladěné prostředí a v neposlední řadě také dlouhá výdrž na jedno nabití. To všechno se skrývá za 5palcovým FullHD displejem a cenovkou 9 000 korun. Není potřeba mít vůči značce pochybnosti, Huawei nás již v minulosti několikrát přesvědčilo, že čínské značky nemusí znamenat „kopírovat a vložit“ a modely od tohoto výrobce patří k současné špičce. Honor 6 to pouze dokazuje a vyzývá své protivníky k rovnocennému boji.

Graf ceny produktu Honor 6 poskytuje server Heureka.cz

Google Nexus 5

Google Nexus 5

Recenze: Recenze Google Nexus 5 – Ochutnávka prvního KitKatu

Jako si Apple šlechtí svoje iPhony, tak si Google šlechtí své Nexusy. Google Nexus je řada referenčních zařízení od tohoto, hlavně softwarového, giganta a představují to, jak by měl Android vypadat. Nexus 5 je sice již loňský model, ale za uplynulý rok vůbec nezestárl, spíše naopak. Klesla cena, telefon dostal aktualizaci na Android 5.0 Lollipop a hardwarově stále patří ke špičce na trhu. V hlavní roli tak stojí samotný Android, který je na Nexusu tak čistý, jak jen to jde. Žádné modifikace, žádné předělané launchery, prostě nic. Ve své panenské podobě dostává Android nového významu a na Nexusu 5 funguje naprosto parádně. Oproti svým předchůdcům navíc disponuje i vylepšeným fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a nejedná se tedy o naprostého outsidera. Velkou radost vám udělá i špičkový 5palcový FullHD displej a velmi nízká hmotnost (130 gramů), která ulehčí delší používání. Musíme však upozornit na vyloženě mizernou výdrž na jedno nabití a telefon se tak nehodí aktivním hráčům bez možnosti připojení do elektrické sítě. Za 8 800 korun jde však o velmi rozumnou koupi a Nexus 5 vám minimálně další dva roky vystačí bez potřeby upgradu.

Graf ceny produktu LG Nexus 5 poskytuje server Heureka.cz

HTC One (M7)

HTC One (M7)

Recenze: Recenze HTC One – Jediný rytíř v zářivé zbroji

Stále ještě loňská vlajková loď od HTC vítězí hlavně díky dvěma věcem – designu a použitým materiálům. HTC bychom ale upírali spoustu pozitivního hodnocení a toto nejsou jediné důvody, proč si ještě stále špičkové HTC pořídit. Jmenujme například výborné stereo reproduktory s vysokou hlasitostí, přítomnost infraportu pro ovládání vaší domácí elektroniky, slušné noční snímky a v neposlední řadě také kompletní bezdrátovou konektivitu včetně NFC a LTE. Všechno ale perfektní není a zchladit by vás mohla absence slotu na microSD karty nebo celkově nepřesvědčivé výsledky ze zadního fotoaparátu i přes to, že noční snímky jsou povedené. Výkonnostně je na tom HTC One (M7) stále skvěle, ale to není hlavní devízou této stylovky. Na dnešní poměry potěší i rozumná velikost displeje s úhlopříčkou 4,7 palců. Za 9 000 korun není příliš důvodů si telefon nepořídit a do rukou se vám dostane kovová kráska, která se nezalekne žádného úkolu.

Graf ceny produktu HTC One M7 poskytuje server Heureka.cz

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Recenze: Recenze Nokia Lumia 1020 – Fotografův sen

Slovní spojení „nejlepší fotomobil posledních let“ přesně popisuje to, čím Nokia Lumia 1020 je. Nabídne na poměry mobilních telefonů veliký senzor, velmi vysoké rozlišení 41 megapixelů a xenonový blesk, který je nesrovnatelně výkonnější, než jeho LED protějšky. Fotografické schopnosti tohoto modelu jsou bezesporu obdivuhodné, ale to není vše, co je na Lumii 1020 povedeného. Konstrukce je pro Nokii typicky výborná a stejně tak potěší i kompaktnost celého telefonu díky 4,5palcovému displeji. Navíc disponuje i funkcí Glance screen pro zobrazení informací na zhasnutém displeji. Veliké fotografie si ale vybírají svojí daň a jejich zpracování je celkem pomalé vzhledem ke slabšímu hardwaru. To ale není velké mínus a pokud byste s sebou rádi nosili schopný fototelefon, tak je Lumia 1020 jasnou volbou a s cenou 7 500 korun jde o velmi výhodný nákup.

Graf ceny produktu Nokia Lumia 1020 poskytuje server Heureka.cz
Diskuze ke článku
Horatius
Doplnil bych Blackberry Z30! :-)
Horatius
Uvidíme co na to redakce :-). Já se jsem svůj výběr zúžil na BB Z30, Xperii Z1(Z3) compact a Nexus 5...nějáké osobní dlouhodobé zkušenosti někdo? :-).Už mám všechny vyzkoušené několikrát, ale dlouhodobé zkušenosti jsou něco jiného..
?
G2 a L1020 jasni vitezove dnesniho klani. Ja se priklanim k Lumii, ale i jako zaprisahly WPckar, bych G2 jeste snes.

BB si strcte v zadnici, emulator Androidu, k cemu?
Peter
Mam HONOR 6 a poviem Vam jedno, je to delo. Smelo do neho, stroj ako sa patri:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze