Skládací Samsung zcela odhalen a Apple proti všem

mNews
Skládací Samsung zcela odhalen a Apple proti všem
  • Představení nového skládacího Samsungu je za dveřmi a na internet unikají finální rendery
  • Nový levný iPhone bude mít domovské tlačítko a Huawei se bude moci podílet na výstavbě 5G sítě v EU
  • mNews každý týden přináší výběr těch nejzásadnějších novinek

Vítejte u dalšího dílu mNews, ve kterém tak trochu pohlédneme do budoucnosti. Jak bude vypadat nová skládačka od Samsungu? Co nabídne levnější iPhone? A kdo postaví 5G sítě v EU?

Skládací Samsung zcela odhalen a Apple proti všem – mNews

Ohebný Galaxy Z Flip odhalen

Za nějaké dva týdny se má světu představit nový skládací telefon od Samsungu a zdá se, že již nyní o něm víme všechno. A to včetně vzhledu, který v důvěryhodné podobě unikl na internet. V otevřeném stavu nabídne 6,7palcový displej s průstřelem. Z vnější strany je jednopalcový informační panel a hlavně dvojitý fotoaparát. O výkon se postará Snapdragon 855 Plus. Cena se odhaduje na necelých 40 tisíc korun. Zda jsou úniky pravdivé zjistíme již 11. února.

iPhone 9 (SE2) bude mít Home Button

Další úniky se týkají chystaného levnějšího telefonu od Applu, který by se měl jmenovat iPhone SE2, případně iPhone 9. Očekává se, že v kompaktním formátu nabídne vysoký výkon, tedy procesor A13 Bionic. Vzhled má vycházet z iPhonu 8, na přední straně tak najdeme tradiční kruhové domovské tlačítko. Kdo doufal ve velikost iPhonu 5 a displej bez rámečků, bude mít smůlu.

5G od Huawei má v EU zelenou

Evropská komise se rozhodla nevyloučit Huawei z budování 5G infrastruktury v Evropě. Rozhodnutí je tak na jednotlivých státech. Komise zároveň vydala doporučení, jak zajistit co nejvyšší bezpečnost. V něm například nabádá k využití několika různých dodavatelů, aby celá síť nespoléhala jen na jednoho. Jde o strategicky důležitou výstavbu, o které bude ještě hodně slyšet.

Apple nechce jednotný nabíjecí konektor

Evropská komise projednává nařízení zavést jednotný nabíjecí konektor pro všechna mobilní zařízení. Proti se postavil Apple, který bojuje za zachování vlastního Lightning konektoru. Z krátkodobého hlediska by sjednocení mohlo přinést negativa a minimálně nákup redukcí, avšak dlouhodobě se výrobcům ulehčí od dvojího standardu a jistě i majitelé telefonů si rychle zvyknou na fakt, že nabíjet mohou čímkoliv.

Apple sám USB-C nasadil v MacBoocích a dokonce některých iPadech. Udělal to rázně a rovnou zrušil tradiční USB-A, aniž by bral ohledy na současné příslušenství. Ani bych se nedivil, kdyby teď bojoval hlavně za udržení licenčních poplatků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze