Apple iPhone SE (2020) se objevil v čínském obchodě jako iPhone 9

9× aktualizováno
Apple iPhone SE (2020) se objevil v čínském obchodě jako iPhone 9
Fotografie: Lukáš Sál, mobilenet.cz
  • Kompaktní iPhone má nabízet 4,7palcový displej
  • Apple zrecykluje letitý design iPhonů 8
  • Jmenovat by se mohl iPhone SE (2020)/iPhone 9

Aktualizováno 6. 4. 2020

Levnější iPhone by se mohl představit každým dnem. Bohužel oficiálně termín není znám a různé spekulace se mění ze dne na den. Vodítkem toho, že je telefon skutečně blízko, však může být zalistování nového iPhonu v čínském obchodě JD.com. Trošku překvapivě hovoří o iPhonu 9, ačkoliv poslední spekulace naznačovaly jméno iPhone SE (2020).

Aktualizováno 3. 4. 2020

Server 9to5mac.com zveřejnil další informace o chystaném cenově dostupnějším iPhonu. Dle jeho zdrojů by se novinka měla jmenovat zcela jednoduše: iPhone SE. Je možné, že Apple k názvu přidá přídomek 2020. Novinka se má nabízet v černé a bílé, přičemž přibude také verze (PRODUCT)RED. V případě úložného prostoru bychom se měli dočkat hned tří variant, a to 64GB, 128GB a 256GB. Na závěr to nejdůležitější, Apple by měl údajně již dnes začít přijímat předobjednávky, což znamená, že představení může proběhnout každou chvíli.

Aktualizováno 1. 4. 2020

Kolem představení cenově dostupnějšího iPhonu jsou v posledních dnech zmatky. Různé zdroje přichází s rozdílnými daty představení. Jedno společné však přeci jen najdeme. Všichni se shodují, že premiéra je na spadnutí a bude v horizontu několika málo týdnu. Jon Prosser na svém Twitteru uvedl, že představení proběhne 15. dubna, přičemž o týden později, 22. dubna, by měl být zahájen prodej. Cena by mohla startovat již na 349 dolarech, což je v přepočtu něco málo přes 10 tisíc korun s daní. V tuto chvíli nevíme, zda Apple uspořádá on-line konferenci, nebo novinku představí jen formou tiskové zprávy.

Aktualizováno 31. 3. 2020

Server 9to5mac.com přinesl informaci, že představení nového iPhonu 9 by mohlo proběhnout již v tomto týdnu. Obchod Best Buy totiž již dostal dodávku ochranných pouzder Urban Armor Gear, na kterých je uvedeno, že jsou určena pro nový 4,7palcový iPhone roku 2020. Dle výřezu na fotoaparáty to vypadá, že vzhled se nebude lišit například od iPhonu 8. Představení by Apple mohl provést velmi jednoduše prostřednictvím tiskové zprávy. Stejně jako v případě iPadů minulý týden.

Apple iPhone 9

Aktualizováno 28. 1. 2020

Podoba chystaného iPhonu 9 začíná být čím dál zřetelnější. Delší dobu se spekuluje, že u něj Apple vrátí tradiční Home Button pod displej. Tuto informaci nyní potvrzuje i Evan Blass. Přímo zmiňuje, že by mělo jít o tlačítko na čelní straně.

Apple iPhone 9

Aktualizováno 22. 1. 2020

Dle agentury bloomberg.com se má již v příštím měsíci rozběhnout výrobu iPhonu 9, případně iPhonu SE 2. O měsíc později, tedy v březnu, by očekávanou novinku měl Apple oficiálně představit. Prozatím nadále platí, že by měl být zachován design starších iPhonů s tlačítkem pod displejem, do kterého bude integrována čtečka otisků prstů. Naopak procesor má být shodný s loňskou řadou iPhonů 11.

Aktualizováno 14. 1. 2020

Podle macotakara.jp, který vychází z informací japonských dodavatelů Applu, bude displej nového iPhonu 9 (nebo iPhonu SE 2) větší než displej iPhonu 8. Uhlopříčka by konkrétně měla narůst z 4,7 na 5,4 palce, tělo smartphonu by však mělo velikostně odpovídat právě iPhonu 8.

Aktualizováno 7. 1. 2020

Nový rok nepřinesl jenom záplavu novinek z veletrhu CES, ale také nové spekulace o vzhledu nového malého iPhonu. Bude se jmenovat SE 2, nebo se Apple rozhodne pro pojmenování iPhone 9? I nad tím spekuluje známý „únikář“ Steve H. McFly, jehož informace se v minulosti ukázaly býti dosti spolehlivými. A toto je jeho render finální podoby.


Aktualizováno 23. 10. 2019

Podle informací appleinsider.com bude chystaný iPhone SE 2 disponovat anténou typu LCP (Liquid Crystal Polymer), která má zajistit lepší příjem signálu, neboť má velmi malé ztráty. O výrobu se podle známého analytika Kua postará společnost Murata Manufacturing Co.

Aktualizováno 15. 10. 2019

Podle nejnovějších informací známého analytika Ming-Chi Kua by se měla druhá generace cenově dostupného iPhonu SE objevit na trhu již v v prvním čtvrtletí roku 2020. Novinka v těle iPhonu 8 by měla disponovat čipsetem A13 Bionic doplněným o 3 GB operační paměti typu LPDDR4X a 64/128GB úložiště. Na trh se údajně podívá v šedé, stříbrné a červené barevné variantě za cenu 399 amerických dolarů, tedy přibližně 12 tisíc korun i s daní.

Původní informace z 4. 10. 2019

Apple iPhone SE byl představen již v roce 2016, od jeho premiéry uplynuly více než tři roky, a jeho definitivní odcházení symbolizuje i pomyslný konec skutečně kompaktních telefonů, o kterých jsme v kapsách netušili. O jeho možném nástupci se s malými přestávkami hovoří dva roky a ve výsledku v něj věří málokdo. Nyní se však objevila zajímavá zpráva od dlouholetého analytika společnosti Apple Ming-Chi Kua, který uvedl, že by měl Apple oznámit nepřímého pokračovatele zkraje příštího roku.

Zda se novinka bude jmenovat iPhone SE 2, či nějak jinak, není v tuto chvíli podstatné. Důležité je, že nepůjde o tak malé zařízení, jak by si možná někteří představovali. Doba jednoduše pokročila. Budoucí iPhone SE 2 má vycházet ze dva roky starého iPhonu 8, alespoň designem. Můžeme tak očekávat displej s úhlopříčkou 4,7 palce a zřejmě i viditelnými rámečky. V útrobách má být procesor Apple A13, tedy ten vůbec nejmodernější, a společnost mu má dělat 3GB operační paměť.

V rámci taktiky značky by iPhone SE 2 mohl v portfóliu nahradit duo iPhonů 8, které bude chtít Apple zřejmě velmi brzy přestat prodávat. Současně bude Apple chtít přesvědčit početnou skupinu uživatelů zastaralého iPhonu 6, na který již nedorazila aktualizace iOS 13, k upgradu. Dle zprávy by se novinka měla prodávat hluboko pod hranicí 700 dolarů, odhadem by tedy mohla stát 18 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
αΩ
Pokud by měl JACK, neváhal bych :)
Ale to je přání z říše nesplnitelných...
...nebo, že by ano? ;)
carl
Tak to bude čistá osmička, s rovnakým displejom, s lepším procesorom a asi duálnym foťákom. Treba nejako využiť veci z iphonu 8 a iphonu X :D
Meth
Jakpak to asi nakombinují tentokrát. Nechce se mi věřit, že by přišly s telefonem, kde bude zpátky čtečka otisků, homebutton a celkově stejný design přední strany jako má osmička. To by snad ani nemuseli vydávat. Na druhou stranu nevěřím ve větší změny a spíš, že to bude telefon ze starého hw jako současné SE. Uvidíme, dost lidí do tohoto modelu vkládá naděje. Nechme se překvapit.
Ghj
Kdyby to tak bylo, tak to prece neni SE2! SE je maly telefon a i na zacatku prodeje byla cenovka nekde kolem 10000kc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze