Ohebný Samsung W20 5G se začal prodávat na čínském trhu. Nově má Snapdragon 855+

4× aktualizováno
Ohebný Samsung W20 5G se začal prodávat na čínském trhu. Nově má Snapdragon 855+
  • Novinka nese označení Samsung Galaxy W20
  • Půjde o variantu Galaxy Fold se sítěmi 5. generace

Aktualizováno 21. 11. 2019

Ohebný Samsung W20 5G, který je pouze decentně upravenou verzí běžného Galaxy Foldu, se začal prodávat na čínském trhu, a to exkluzivně u operátora China Telecom. Uvnitř zařízení najdeme Snapdragon 855+ spolu s 12 GB RAM a úložištěm o velikosti 512 GB. Baterie 5G modelu má také paradoxně menší kapacitu (4 235 mAh) oproti běžnému Galaxy Fold s (4 380mAh). Důvodem byla pravděpodobně potřeba vytvořit dodatečný prostor pro anténu.

Aktualizováno 12. 11. 2019

Nejčerstvější zprávy čínského regulátora TENAA potvrzují to, o čem se posledních několik dnů spekulovalo. Samsung W20 5G nebude dalším ohebným telefonem, nýbrž jen upraveným modelem Galaxy Fold s podporou sítí 5. generace. K odhalení dojde již za týden, konkrétně 19. listopadu. Nabídne stejné rozměry i konstrukci jako Galaxy Fold, mírně se liší jen kapacita baterie, která bude oproti klasickému Foldu nižší (4 135 mAh). I to se však do oficiálního odhalení ještě může změnit. Prozatím se předpokládá, že Galaxy W20 bude nabízen pouze v Číně u operátora China Telecom.

Samsung W20 5G

Aktualizováno 8. 11. 2019

Upoutávka operátora China Telecom odhaluje Samsung W20 5G, jehož konstrukce bude shodná s Galaxy Foldem. Spatřit můžeme trojitý zadní fotoaparát a spekuluje se, že bude nasazen Exynos 990 s podporou 5G. Čtečka otisků prstů je na boku zařízení. Některé spekulace však zmiňují i možnost, že se z modelu W20 vyklube jen 5G varianta Galaxy Foldu pro čínský trh. Jak to nakonec bude, se dozvíme již 19. listopadu, kdy má dojít k představení.

Aktualizováno 31. 10. 2019

Ohebný smartphone od Samsungu, který byl poprvé prezentován v úterý, by se měl objevit na čínském trhu již během příštího měsíce. Zařízení s názvem „Samsung Galaxy W20“ se tak stane přímou konkurencí pro Motorolu RAZR, která se údajně dočká premiéry 13. listopadu. Novinka od Samsungu, na kterou upozornil čínský operátor China Mobile pomocí svého profilu na síti Weibo, má být připravena i na 5G, další informace však prozatím nemáme.

Samsung Galaxy W20

Původní informace z 30. 10. 2019

Během včerejší konference Samsung Developer Conference 2019 bylo kromě dvojice nových Galaxy Booků s QLED displejem odprezentováno také krátké video, ve kterém jsme mohli zahlédnout Galaxy Fold, ale také další ohebný smartphone od Samsungu.

Hlavní dominantou tohoto zařízení je podlouhlý displej, který se dá elegantně přehnout napůl, čímž lze telefon složit à la véčko. Nutno přitom dodat, že na stejný koncept sází i RAZR od Motoroly, který by se měl dočkat své premiéry 13. listopadu. Na videu si můžeme rovněž prohlédnout, jak prostředí telefonu reaguje na přehnutí displeje a nahrávané video se plynule přemístí na horní část obrazovky, zatímco ovládací prvky se rozprostřou na spodní části. Video s názvem „A New Form Factor for Fordable Smartphones“ bohužel již nic dalšího neprozrazuje.

Podle informací Bloomberg by měl Samsung v současnosti pracovat na druhé generaci modelu Galaxy Fold, který bude představen v roce 2020 a měl by disponovat 6,7palcovým (ohebným) displejem. Obrazovka se stane domovem i pro čelní kamerku umístěnou v malém kruhovém výřezu, podobně jako u nedávno představených smartphonů řady Galaxy Note10. Na vnější straně zařízení se má pro změnu nacházet dvojice kamer.

Novinka by měla být cenově dostupnější a díky konstrukci také kompaktnější. Na novém ohebném Samsungu se údajně podílí rovněž americký módní návrhář Thom Browne. Nezbývá tak, než jihokorejskému výrobci popřát více štěstí a méně technických problémů, než tomu bylo u Galaxy Fold.

Diskuze ke článku
Carda
Tak že to bude mít ultranudloidní displej a-la Sony že? ta díra mu tam bude slušet :D
Márv
Dúfam že ten návrhár tomu pomôže lebo Fold vyzerá ako lacná kópia tých skladacích vecičiek od Microsoftu
αΩ
Dokud nebudou k dispozici nové dostatečně odolné ohebné transparentní materiály/povrchy, nemají jakékoli skládačky reálný smysl. Jako prototypy a designová cvičení prosím, ale jako daily drivery? :D

Corning to odhaduje ještě na "pár let" https://youtu.be/lopwv2ViNMw?t=7m57s - publikováno 25.4.19.
Co si pod tímto velmi neurčitým termínem představit, bůh suď ;)

Že je to prakticky neřešitelný úkol vhodný leda tak pro masochisty, neb z fyzikální podstaty ohebnost/pružnost a zároveň odolnost/tvrdost nejdou jaksi dohromady, je snad již každému jasné.
Carda
Odvolávám co jsem výše napsal a píšu co jsem před tím nenapsal . Tak že to bude mít parádní 21:9 displej a-la Sony že? Nejlepší volba . Tak to bude paráda, i ta díra mu tam bude slušet ???? už se těším

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze