Prvním schváleným smartphonem pro 5G se v EU stal Huawei Mate X

8
Prvním schváleným smartphonem pro 5G se v EU stal Huawei Mate X
  • Skládací smartphone Huawei Mate X obdržel 5G CE certifikát
  • Je tak prvním takto označeným smartphonem pro EU

Huawei obdržel za skládací Mate X první 5G CE certifikát na světě, který uděluje TÜV Rheinland, globální lídr v nezávislých kontrolních službách. Huawei Mate X úspěšně prošel přísným testem a hodnocením a stal se prvním světovým 5G smartphonem schváleným notifikačním orgánem Evropské unie.

Huawei Mate X
Bruce Lee, viceprezident divize Handset Business Huawei a Stefan Kischka, víceprezident TÜV Rheinland

„Ve srovnání s předchozí generací komunikačních technologií a produktů jsou technologie 5G a formy produktů složitější a komplexnější. Také 5G certifikační zkušební standardy se neustále zlepšují. Díky spolupráci týmů Huawei a TÜV Rheinland dosáhly obě strany významných milníků v mnoha klíčových certifikačních technologiích. Chceme proto i nadále ve spolupráci s TÜV Rheinland pokračovat,“ sdělil na slavnostním předání cen Bruce Lee, viceprezident divize Handset Business Huawei.

Stefan Kischka, víceprezident TÜV Rheinland poblahopřál Huawei a řekl: „Technologická síla Huawei v oblasti 5G je úctyhodná, což vysílá skvělou zprávu pro průmysl i spotřebitele. Jsem rád, že TÜV Rheinland, která již mnoho let pracuje v oblasti bezdrátových komunikačních technologií, může předat společnosti Huawei 5G certifikaci. Těšíme se, že budeme i nadále s Huawei úzce spolupracovat na vytváření a propagaci nové éry 5G.

Huawei Mate X

Rozměry161,3 × 78,3 × 11 mm, 295 g
DisplejAMOLED, 8" (2 480 × 2 200 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GB, nanoSD
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Carda
Já myslel že Huawei je bezpečnostní hrozba jak to EU mohla povolit?
XYZ
Člověk pořád čte, jak je ten Huawei jen ošklivá čínská kopírka a ono ejhle, v 5G nemá konkurenci a i ten skládací mobil má lépe dotažený než rádobylídr Samsung.
Janek
Ano, pokud se vyjadřují k firmě Huawei odborníci nezatížení politickou propagandou, ani jinak to dopadnout nemůže. Bohužel jsou to jen vlaštovky a obávám se, že vichřice, kterou rozpoutají zločinné síly teprve přijde a je jich dost.
Kubaj CZ
Kubaj CZ
A prej že je bezpečnostní hrozba ale je jako první schválený.. To je fakt super chvilku říkat že je to špatný měli si už předtím radši zjistit že Huawei opravdová hrozba není. Každý telefon sleduje a kdyby člověk chtěl aby o něm nikdo nemohl nic vědět tak zahodte TV, PC, mobil či tablet a jděte někam udělat falešnou smrt a utečte někam na Sibiř nebo aljašku a žijte primitivně jako předci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze