Oficiálně potvrzeno: ohebné véčko se bude jmenovat Samsung Galaxy Z Flip

14× aktualizováno
Oficiálně potvrzeno: ohebné véčko se bude jmenovat Samsung Galaxy Z Flip
  • Opět bude mít dvě baterie
  • Jedna z nich je výrazně menší než současná
  • Další generace bude připomínat véčkové telefony
  • Z vnější strany bude malý displej a dva fotoaparáty

Aktualizováno 5. 2. 2020

Rumunské stránky společnosti Samsung potvrzují název chystaného véčka „Samsung Galaxy Z Flip“. Na stránkách prozatím bohužel nenajdeme žádné konkrétní specifikace telefonu, pouze název. Více informací o ohebné novince vám již za pár dní přineseme přímo ze San Francisca.

Aktualizováno 2. 2. 2020

Ohebný Samsung Galaxy Z Flip se poprvé objevuje naživo ve videu uživatele Bena Geskina. Prohlédnout si můžete ohebný displej i venkovní 1" notofikační obrazovku.


Aktualizováno 29. 1. 2020

Zhruba dva týdny před oficiální premiérou máme díky winfuture.de kompletní informace o Samsungu Galaxy Z Flip, a to včetně tiskových fotografií. Víme tedy, jak bude další skládací telefon vypadat a co bude umět. Zásadní je samozřejmě displej, respektive displeje. V obou případech půjde o Super AMOLED panely, ten vnitřní nabídne 6,7palcovou úhlopříčku a rozlišení 2 636 × 1 080 pixelů a drobný průstřel pro čelní 10megapixelovou kamerku. Sekundární zobrazovač z vnější strany si vystačí s 1,06palcovou úhlopříčkou a rozlišením 300 × 116 pixelů.

Samsung Galaxy Z Flip

V zavřeném stavu půjde o malé zařízení s rozměry 87,4 × 73,6 × 17,3 milimetrů. Po otevření dojde ke změně na 167,9 × 73,6 × 7,2 milimetrů. Další parametry najdete v tabulce níže. Zmiňme ještě, že k představen dojde 11. února, přičemž cena se odhaduje na 1 500 euro, což je v přepočtu 38 tisíc korun.

Technické parametry Samsung Galaxy Z Flip

Kompletní specifikace
Konstrukce87,4 × 73,6 × 17,3 mm, 183 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (2 636 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855 Plus, CPU: 1×2,95 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostúnor 2020, 38 990 Kč

Aktualizováno 24. 1. 2020

Ohebné véčko od Samsungu, na které se v poslední době upíná pozornost všech technologických fanoušků, má podle informací Maxe Weinbacha nakonec obdržet dva 12Mpx fotoaparáty (standardní a ultraširokoúhlý), podporu bezdrátového nabíjení a Snapdragon 855+. Na přední straně se má nacházet jednopalcový displej, na kterém se budou zobrazovat notifikace a zároveň poslouží jako hledáček kamery.

Aktualizováno 21. 1. 2020

Podle nejnovějších informací „leakstera“ Ishana Agarwala obdrží ohebné véčko od Samsungu 12Mpx fotoaparát, nikoliv 108Mpx senzor, jak se původně předpokládalo. Z dalších specifikací stojí za zmínku 6,7" Dynamic AMOLED displej, 256GB úložiště nebo baterie o kapacitě 3 300 nebo 3 500 mAh.

Aktualizováno 20. 1. 2020

Skrze weibo.com se dozvídáme nové informace. Jde o plakát lákající na Samsung Galaxy Z, na kterém lze vidět zařízení, možná hned dva kousky současně, stylizované do tvaru písmena Z. Odsud bude zřejmě odvozeno i označení telefonu.

Samsung Galaxy Z

Aktualizováno 17. 1. 2020

Podle informací inews24.com se má cena chystaného véčka s ohebným displejem pohybovat někde mezi 1 a 1,5 milionem jihokorejských wonů (přibližně 19,5 až 29 tisíc korun bez DPH). Ve srovnání s Razrem od Motoroly, u nějž byla pro evropský trh stanovena cena 1 599 eur, by tak mělo být véčko Samsungu (i se zohledněním daně) přibližně o 5 tisíc korun levnější.

Aktualizováno 15. 1. 2020

Max Winebach na svém Twitteru zveřejnil informaci týkající se baterie chystaného Galaxy Z Flip. Měla by mít slušnou kapacitu 3 300 mAh, což by mělo znamenat bezpečně jednodenní výdrž. Například zřejmě konkurenční Motorola RAZR má baterii s mnohem nižší kapacitou 2 510 mAh.


Aktualizováno 14. 1. 2020

Očekávaný skládací Samsung Galaxy Z Flip by mohl vypadat opravdu velmi dobře. Naznačují to obrázky maket, které vytvořil nl.letsgodigital.org. Na nich můžeme vidět zařízení véčkové konstrukce s údajně až 6,7palcovým displejem v plně rozloženém stavu. Půjde o Infinity-O panel s průstřelem, čelní fotoaparát bohužel nebylo kam jinam umístit. V souladu s potřebnou pevností je zapotřebí alespoň malý rámeček. Samsung by také mohl ukázat ohebné zařízení se skleněnou zadní stranou. V útrobách by měl být Snapdragon 855, přičemž představení může proběhnout již v únoru.

Aktualizováno 13. 1. 2020

Podle nejnovějších informací Ice universe se bude nové ohebné véčko od Samsungu nazývat Galaxy Z Flip, nikoliv Galaxy Bloom, což má být pouze interní označení pro nejnovějšího zástupce kategorie „foldables“.

Aktualizováno 10. 1. 2020

Letošní veletrh hostil i setkání CEO Samsungu s vybranými novináři za zavřenými dveřmi. Jejich cílem nebylo prezentovat konkrétní výrobek, ale ukázat, kudy se bude ubírat vývoj do budoucna. I když tato setkání mají spíše soukromý charakter, občas některé informace prosáknou ven.

Galaxy Bloom

Server ajunews.com tak informuje o názvu dalšího ohebného telefonu od Samsungu. Nebude to „Fold 2“, ale Galaxy Bloom. Podle dalších informací s ním chce Samsung cílit hlavně na mladé ženy.

Aktualizováno 9. 1. 2020

Ishan Agarwal, známý svými přesnými odhady o budoucích telefonech Samsung, zveřejnil na svém Twitteru další informace o Galaxy Foldu 2. Minule jsme odhalili jeho design a nyní se bohužel dozvídáme, že by měl pracovat se Snapdragonem 855 a nikoliv s v prosinci představeným Snapdragonem 865. Přesné důvody nejsou známé, ale je možné, že vývoj Galaxy Foldu 2 může trvat již několik měsíců a tehdy nebylo možné nasadit Snapdragon 865. Dále Agarwal zmiňuje přítomnost 10megapixelové čelní kamerky a podporu rychlého nabíjení.


Aktualizováno 19. 12. 2019

V letošním roce Samsung připravil svůj první skládací telefon zvaný Galaxy Fold, který po sérii porodních bolestí uvedl do prodeje. Před několika dny dokonce i na český trh. Je nad slunce jasné, že výrobce pracuje na nástupci, což ostatně naznačují nejnovější úniky, na kterých máme údajně možnost vidět další skládací Samsung, možná Galaxy Fold 2. Jedná se však o odlišný typ skládání. Kompaktní zařízení budete moci rozevřít ve stylu dávných véček a tím odhalíte velký a protáhlý displej.

Samsung Galaxy Fold 2

Na snímcích lze spatřit, že kolem displeje jsou rámečky a přesto je v něm průstřel. Zde je však mít na paměti, že ohebný zobrazovač potřebuje nějaký prostor a nelze očekávat co nejtenčí rámečky jako u klasického neohebného zařízení. V tomto ohledu je na tom zdánlivě lépe třeba Motorola Razr, avšak ta má zase výraznou bradu. Z vnější se strany se bude nacházet malý, zřejmě monochromatický, OLED panel a dvojice fotoaparátů.

Aktualizováno 3. 12. 2019

Spekulace o nástupci ohebného telefonu od Samsungu všem tak trochu zamotaly hlavu. Model s označením W20 totiž není plnohodnotný nástupce, ale vylepšený model. Všechny předchozí indicie je tak potřeba smést ze stolu a začít hledat nové stopy.

Jednou z nich je i bezpečnostní zkouška baterií, kterou vyžaduje jihokorejská legislativa a o které informoval safetykorea.kr. I když z certifikace nevyplývají žádné konkrétní hodnoty, lze si povšimnout, že jedna z baterií označená jako EB-BF701ABY má výrazně menší rozměry než v případě současného Foldu. Její kapacita se tak odhaduje na 900 mAh, zatímco větší baterie je té současné velice podobná, takže by mohla mít opět něco přes 2 000 mAh.

Jedna z baterií je výrazně menší.

Toto zmenšení baterií tak napovídá faktu, že se Galaxy Fold 2 bude mít konstrukci podobnou spíše véčkovému telefonu než skládacímu tabletu, podobně jako nedávno představená Motorola.

Původní obsah z 17. 11. 2019

Už delší dobu se spekuluje o tom, že ohebný Samsung Galaxy Fold bude mít svého následovníka. Nyní se ze světa spekulací přesouváme víceméně k jistotě, protože na stránkách afrického Samsungu se objevila sekce nápovědy pro model označený jako SM-F700F. Soudě dle logiky označování by mělo jít o další smartphone s ohebným displejem, i když o názvu není zatím definitivně rozhodnuto. Prozatím je známý pouze pod kódovým označením „Bloom“.

Po úspěchu ohebné Motoroly Razr je rovněž pravděpodobné, že se i Samsung vydá touto cestou a jeho nejnovější model by mohl připomínat telefon polozapomenuté véčkové konstrukce. Jaká bude skutečnost bychom se měli dozvědět nedlouho po představení Galaxy S11.

Samsung Galaxy Fold 2
Jeden z konceptů Galaxy Fold 2.
Diskuze ke článku
End
Ne je to odlehčená verze W20 neboli první fold žádný fold 2 na to je hodně brzo.
Fbio
V zavřeném stavu teda hnusota. Razr vypadá líp a i za tu cenu, že bude dvojnásobná.....
q2
Protože takovýhle typ skládacího telefonu dává smysl.
Pesedm
Konec roku se Samsungu nepovedl, očekává 30% propad provozního zisku :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze