O malé telefony není zájem, o TikTok ano

mNews
O malé telefony není zájem, o TikTok ano
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • O iPhone 12 mini není příliš velký zájem, alespoň to naznačují čísla z USA
  • Nejstahovanější aplikací roku je TikTok, Nokia představila novinku 5.4 a OnePlus 9 uniká na fotkách
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího ze světa telefonů

V posledním předvánočním dílu se podíváme na telefony všech velikostí – malé, velké i… levné? Nakonec si ukážeme nejstahovanější aplikace. Vítejte u mNews.

O malé telefony není zájem, o TikTok ano – mNews

iPhone 12 mini neslaví úspěch

První čísla z prodejů v Americe hovoří jasně. Mezi novými iPhony je 12 mini jednoznačně nejméně oblíbený, přestože je nejlevnější. Jeho hlavním tahákem je však vysoký výkon ve velmi kompaktních rozměrech. Mezi všemi verzemi iPhonů 12 si uzmul mini mezi 4 až 5 procenty, za což dost možná může i letošní SE, který je výrazně levnější a rovněž nabízí kompaktní displej, i když ve starém designu s velkými rámečky. Rozhodně to však nevypadá, že bychom se měli s kompaktními verzemi telefonů setkávat výrazně častěji.

Nokia 5.4 láká na výdrž

Nokia právě představila model 5.4 v nižší třídě, který se snaží zaujmout slušnými fotoaparáty a dlouhou výdrží. O výkon se stará Snapdragon 662 a fotoaparát má 48Mpx rozlišení. Zbývající tři snímače vás ovšem tolik nepotěší. 5Mpx širokoúhlý a 2Mpx snímače pro makro a bokeh nejsou nic, o čem byste psali domů. 6,39" displej má pouze HD+ rozlišení, ale baterie s kapacitou 4 000 mAh slibuje až dva dny používání. O všem tak rozhodne cena, kterou ale zatím neznáme.

OnePlus 9 má obří kukadla

Na druhé straně cenového spektra se bude nacházet OnePlus 9, které se nám postupně odhaluje. Na první pohled vás zaujme zadní strana s obřím modulem pro fotoaparáty, jejichž čočky opravdu narostly. Můžeme jen doufat, že to bude mít vliv na kvalitu pořízených fotografií. Očekává se nasazení nového Snapdragonu 888, ale na oficiální odhalení si musíme ještě počkat.

Nejstahovanější aplikace roku

Neříkejte, že vás to překvapuje. Nejstahovanější aplikací za rok 2020 se stává TikTok, čínská sociální síť, která sice prochází kauzou ohledně ochrany osobních údajů, ale to mladým zřejmě nevadí. O tom svědčí i aplikace ZOOM na 4. místě. Nejvíce peněz jsme pak utráceli v aplikaci Tinder. Já teda ne, ale vy zřejmě ano. A nejvíce aktivních uživatelů má stále Facebook. Jde o světové statistiky z iOS i Androidu. Více jich najdete v článku.

Takhle před koncem roku se novinky zase jen hrnou. Věděli jste třeba, že si ještě můžete koupit skládací Galaxy Z Flip za necelých 20 tisíc korun?


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze