Uhádnete nejstahovanější aplikaci roku 2020? Instagram to není

Uhádnete nejstahovanější aplikaci roku 2020? Instagram to není
Fotografie: @konkarampelas
  • Nejvíce uživatelů si v roce 2020 stáhlo aplikaci TikTok
  • Aplikace z rodiny Facebooku se těší největší základně aktivních uživatelů
  • Skokany roku jsou zpravidla aplikace pro komunikaci a konzumaci videí

Rok 2020 se pomalu blíží ke svému konci, a tak se budeme čím dál častěji setkávat s různými statistikami. Server appannie.com zveřejnil několik klíčových žebříčků týkajících se mobilních aplikací. Tím nejzajímavějším je bezesporu seznam 10 nejstahovanějších aplikací v období od 1. ledna do 30. listopadu 2020. Jasným vítězem se stal TikTok, čínská sociální síť, o které bylo v letošním roce nejvíce slyšet v souvislosti s možným zákazem na americkém trhu. Na dalších příčkách následuje Facebook a WhatsApp.

Nejstahovanější aplikace v roce 2020

Za pozornost stojí výrazný skok směrem vzhůru v případě aplikace Zoom, která se letos kvůli koronavirovým opatřením stala jednou z možností, jak kontaktovat své blízké. Meziročně si polepšila o 219 příček. Obdobně si vedla konkurenční aplikace Google Meet na 7. místě, která před rokem ještě ani neexistovala.

Druhý sloupeček v tabulce zobrazuje aplikace, ve kterých uživatelé utráceli nejvíce peněz. Žebříčku vévodí Tinder, následovaný TikTokem a YouTube. Zde stojí za povšimnutí zásadní nástup streamovací služby Disney+, která si polepšila o 37 příček.

Třetí a poslední sloupec se věnuje 10 aplikacím s největší měsíční uživatelskou základnou. Zde je to jednoznačný úspěch pro rodinu aplikací Facebook, která obsadila první čtyři příčky, a to v pořadí Facebook, WhatsApp, Messenger a Instagram.

Stáhnout TikTok

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)