OnePlus 9 (Pro) unikají na nových obrázcích. Podívejte se na obě chystané novinky

15× aktualizováno
OnePlus 9 (Pro) unikají na nových obrázcích. Podívejte se na obě chystané novinky
Fotografie: Evan Blass, voice.com
  • Očekáváme nasazení supervýkonného procesoru Snapdragon 888
  • Telefony budou disponovat kvalitními fotoaparáty Hasselblad
  • Oficiální premiéra proběhne 23. března

Aktualizováno 19. 3. 2021

Krátce před světovou premiérou se na OnePlus 9 (Pro) můžeme podívat poměrně detailně na renderech, které zveřejnil Evan Blass skrze voice.com.

První dva obrázky zobrazují OnePlus 9, druhá dvojice zachycuje OnePlus 9 Pro

Aktualizováno 17. 3. 2021

OnePlus na svém oficiální fóru odhaluje klíčové technologické vlastnosti řady OnePlus 9. Novinky se stanou prvními telefony na světě, které budou disponovat nejmodernějším typem AMOLED panelů, konkrétně LTPO, který zrychluje odezvu obrazovky a současně snižuje energetickou náročnost. Další výhodou obrazovky LTPO je, že podporuje úpravu obnovovací frekvence v rozsahu frekvence 1–120 Hz.

Aktualizováno 11. 3. 2021

Dnešní aktualizace se nese v kompletním odhalení modelů OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro prostřednictvím rednerů od winfuture.de. Můžeme vidět, že o oba modely jsou si velmi podobné. Liší se však zakřivení displeje a také počtem fotoaparátů na zadní straně.

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9

Aktualizováno 10. 3. 2021

OnePlus pokračuje v postupném odhalování chystané řady OnePlus 9. Dnes jsme dozvěděli, že minimálně v modelu Pro bude k dispozici ultraširokoúhlý objektiv IMX766 od Sony.


Očekává se, že ultraširokoúhlý fotoaparát nabídne 50megapixelové rozlišení a Pete Lau, generální ředitel firmy, uvedl na Twitteru, že nový snímač sníží míru zkreslení z 20 % na pouhé 1 %, což dokládá porovnávacími fotografiemi.


Aktualizováno 9. 3. 2021

Včera bylo oficiálně potvrzeno, že nová řada OnePlus 9 bude představena 23. března. Výrobce však pokračuje v odhalování a na Twitteru si lze prohlédnout minutové video, na jehož samotném konci je vidět část zadní strany OnePlus 9 Pro s fotomodulem Hasselblad a čtyřmi objektivy.


Dobrých zpráv není nikdy dost, a proto jistě potěší, že OnePlus skutečně půjde proti trendu a telefony vybaví výkonnými nabíječkami. Předchozí spekulace aktuálně na oficiálním fóru potvrdil Pete Lau, generální ředitel OnePlus.

Aktualizováno 10. 2. 2021

Nové informace týkající se OnePlus 9 (Pro) přinesl na Twitteru Max Jambor. V prvé řadě potvrdil dřívější spekulace ohledně kapacity baterie, která má činit 4 500 mAh. Podstatnější nicméně je, že uvedl, že nové modely OnePlus mají v prodejním balení nabízet nabíječku. To bude konkurenční výhoda oproti Applu nebo Samsungu.


Aktualizováno 8. 2. 2021

Pravděpodobná podoba OnePlus 9 (Pro) byla odhalena youtuberem Dave2D, který světu ukázal prototyp. Vidíme především zadní stranu, na které zaujme modul zadních fotoaparátů s logem značky Hasselblad. Celkově napočítáme čtveřici fotoaparátů, LED a nakonec také zřejmě laserové ostření. Konkrétní účely fotoaparátů však prozatím potvrzeny nebyly.

Aktualizováno 26. 1. 2021

Podle Maxe Jambora nebudou chystané modely OnePlus 9 vybaveny teleobjektivem, což je poměrně zvláštní, neboť CEO společnosti OnePlus nedávno prohlásil, že se chtějí soustředit na výzkum a vývoj novinek v oblasti fotoaparátů. Překvapí nás tak telefony OnePlus 9 něčím úplně novým?


Aktualizováno 25. 1. 2021

Novinky OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro, které údajně dorazí v březnu letošního roku, by měly být podle leakera Digital Chat Station (působícího na weibo.com) vybaveny procesorem Snapdragon 888 a baterií o kapacitě 4 500 mAh s podporou 65W (drátového) nabíjení. Lépe vybavené OnePlus 9 Pro má disponovat 6,78" QHD+ 120Hz obrazovkou se zaoblenými okraji, zatímco „základní“ OnePlus 9 6,55" Full HD+ 120Hz plochým panelem.

Aktualizováno 28. 12. 2020

Oblíbený aukční portál eBay se stal na chvíli místem, kde bylo možné pořídit doposud nepředstavený OnePlus 9. Ačkoliv se jednalo pouze o prototyp (nebo spíše právě proto), neváhal si o něj prodejce říct v přepočtu o 65 tisíc korun. Telefon je zajímavý speciálním logem na zádech, které se nachází na prototypech od OnePlus, a pochopitelně také samotnou výbavou, která čítá 6,6" obrazovku, 8 GB RAM, 128GB úložiště a 48Mpx hlavní fotoaparát. Dostatek výkonu pak zajistí čipset Snapdragon 888 s integrovaným 5G modemem.

Aktualizováno 18. 12. 2020

Nejnovější únik prozrazuje, že by se na vývoji fotoaparátu chystaného OnePlus 9 měla podílet známá společnost Leica. K představení řady 9 by mělo dojít na začátku příštího roku.


Aktualizováno 14. 12. 2020

Redaktoři serveru PhoneArena ukořistili nové snímky chystaného OnePlus 9. Na nich si můžete prohlédnout telefon stříbrné barvy s poměrně výrazným fotomodulem a miniaturním průstřelem v levém horním rohu obrazovky.

Aktualizováno 30. 11. 2020

Možnou podobu OnePlus 9 Pro odhaluje nl.letsgodigital.org, který odtajňuje vzhled s pozměněným modulem fotoaparátů. OnePlus zřejmě přistoupí ke změně vzhledu tohoto modulu. Na něm jsou vidět dva výrazné fotoaparáty a dva menší. Lze předpokládat, že půjde o hlavní snímač a ultraširokoúhlý fotoaparát, avšak možná zde nebude přítomen ani teleobjektiv.

Aktualizováno 22. 11. 2020

@OnLeaks zveřejnil další rendery chystaného OnePlus 9 Pro. Největší změnu bude (oproti předchozí generaci) pravděpodobně představovat modul fotoaparátu.


Aktualizováno 16. 11. 2020

Nasazení procesoru Snapdragonu 875 u chystaného OnePlus 9 potvrzuje i nejnovější únik skrze Geekbench. Výsledek odhalil také nasazení 8GB operační paměti, avšak zde je pravděpodobné, že bude k dispozici více verzí, například i se štědřejší porcí RAM.

OnePlus 9

Aktualizováno 15. 11. 2020

Před pár týdny na internetu začala kolovat informace o tom, že chystaný OnePlus 9 je připravován pod pracovním označením „Lemonade“. Nyní se díky 91Mobiles ve spolupráci s OnLeaks můžete podívat na první rendery. Na obrázku lze spatřit poměrně velký modul fotoaparátu a (pravděpodobně) plochý displej s malým průstřelem v levém horním rohu. Anonymní zdroje 91Mobiles zároveň uvádějí, že bychom se měli dočkat 120Hz obnovovací frekvence displeje, jinde však zaznívají zmínky dokonce o 144Hz frekvenci.

OnePlus 9

Původní informace z 21. 10. 2020

Uživatel Twitteru @MaxJmb na svém profilu odhalil kódové označení budoucí řady OnePlus 9, která by měla dorazit někdy na začátku příštího roku. OnePlus 9 s přezdívkou „Lemonade“ bude s největší pravděpodobností vybaven procesorem Snapdragon 875 a podle našeho názoru přinejmenším 120Hz OLED panelem. Více informací k chytané řadě bohužel prozatím nemáme.


Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Zase děravý displej...
P M
P M
Mam zkusenosti z oneplus7pro a sony xperia 1 a bohuzel ten fotak na boku neni dokonale.Pri foceni horizontalne ok ale pri vertikalnim foceni clovek hodne casto si prekazi prstama a to nasere.Ideal zadni fotak je uprostred ,tak jak ma oneplus7pro.Z drtive vetsiny neprekazi.Jine reseni uz bych nechtel

A ta dira vlevo nahore je nejlepsi misto kde je to nejmin prekazi a taky clovek si toho nejmene vsima.
Jožo Mikula
Jožo Mikula
Oproti Samsung S21 to má nějaké tlusté rámečky nahoře a dole.
Fancikes Ciprys
Fancikes Ciprys
Pecka, těšim se!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze