mobilenet.cz před 5 lety: 8megapixelový Samsung a testy příslušenství

4

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo bezmála již devět let. Rozhodli jsme se proto zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme v posledních dvou týdnech roku 2008.

Druhý díl seriálu mobilenet.cz před pěti lety nás zanechává v druhé polovině prosince roku 2008. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

Znovu Nokia

V České republice jsme žili dotykovou Nokií 5800, která byla zvaná rovněž Tube. Zatímco na vybraných trzích se již prodávala, na našem skromném trhu bylo spuštěno odpočítávání do zahájení prodeje, které bylo plánováno na 16. únor.

Čtěte: Odpočítávání do zahájení prodeje Nokie 5800 Tube v ČR


Odpočítávání do zahájení prodeje Nokie 5800 Tube v ČR

Finský výrobce se však spoléhal i na svůj ještě lepší model, kterým byla Nokia N97. Tehdy jsme ještě netušili, že nepůjde o zrovna povedený kousek a tak jsme s nadšením hltali dlouhá videa, kde se N97 představovala.

Podívejte se: Nokia N97 na více než deseti-minutovém videu

Nokia N97

Samsung s 8 megapixely

V polovině prosince 2008 se nám do redakce dostal exkluzivní kousek od jihokorejského výrobce. Šlo o model M8800 Pixon, který se chlubil například 3,2palcovým dotykovým displejem a především fotoaparátem s rozlišením 8 megapixelů. Novinka byla natolik žádaná, že jsme o testování informovali prostřednictvím živého blogu.

Čtěte: Samsung M8800 Pixon v redakci - zakládáme blog

Samsung M8800 Pixon

Testy příslušenství

Ani ve vánočním čase jsme nezapomněli testovat, avšak nedostalo se na žádný telefon. Přednost dostalo rozličné příslušenství. Jmenujme například kapesní multimediální přehrávač Eltrinex HD-1000. Recenzi jsme připravili také na digitální foto album od českého výrobce a vše završil test MP4 přehrávače Fun Beat.

Eltrinex HD-1000, rámeček ALBUM a MP4 přehrávač Fun Beat EM815

Prosincové testy

Konec roku se nesl tradičně v poklidném duchu, avšak mohu vám slíbit, že v příštím vzpomínkovém díle, kde se již přehoupneme do roku 2009, budeme svědky ještě zajímavějších milníků. Jako lákadlo může být například mobil vměstnaný do hodinek od LG.

Diskuze ke článku
anonym
vypadá to že mobilenet s soutěží o tablety kecal
Petr Kellner
Petr Kellner
A jinak děkuji za pěkné ohlédnutí zpět do dob dávných. Jen tak dál. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze