Fun Beat MP4 přehrávač EM815: jednoduše skvělý
recenze

Fun Beat MP4 přehrávač EM815: jednoduše skvělý

35

Báječný dotykový displej ke sledování filmů, dostatečná paměť 8GB včetně slotu na microSD karty a výborná výdrž. To jsou hlavní přednosti MP4 přehrávače EM815, který se zrodil z nedotykového brášky EM800. Při cestách automobilem se hodil FM vysílač, jinak nás přehrávač zabavil poslechem hudby, čtením elektronických knih i sledováním filmů.

Jaké by to bylo, kdyby model EM800 měl dotykový displej, říkalo si dost z vás po uvedení tohoto přístroje v říjnu do prodeje. Výrobce tyto sny vyslyšel a přichází na trh s inovovanou verzí EM815, jež dotykový displej má, a nejen to! Fun Beat EM815 tedy upoutá nejen obrovským displejem o úhlopříčce 4,3“, který má rozlišení 480 x 272 px a zobrazuje 16 milionů barev. Přístroj nabízí kromě přehrávání hudby také sledování filmů, prohlížení obrázků, FM rádio, záznamník, elektronické knihy a hry. K těm nově přibyl FM vysílač, kalendář, hodiny a stopky. Paměť vnitřních 8GB (16GB, dle verze) i microSD karty můžete samozřejmě využít jako obří přenosnou na jakékoliv soubory. K testování zapůjčila firma DigiPlus.cz.

Technické parametry

Rozměry 135 x 75 x 13 mm
Hmotnost 172 gramů
Konstrukce přední strana: černý a průhledný plast
zadní strana: černý hliník
Barevné provedení černé
Displej dotykový, TFT, rozlišení 480 x 272 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 4,3“ (11 cm)
spořič displeje, regulace jasu, automatické vypnutí
Paměť 8GB nebo 16GB vnitřní (dle verze) + paměťová karta microSD
Základní funkce přehrávač videa a obrázků, přehrávač hudby, FM rádio, FM vysílač, digitální záznamník, USB disk, podpora her (dle verze firmware), E-Book (elektronické knihy), hodiny, stopky, kalendář
Podporované formáty Video: RM, RMVB, AVI, FLV, DAT, ASF, MP4, WMV, 3GP, MPG
Hudba: MP3, WMA, WMA/VBR, APE, FLAC
Obrázky: JPEG, GIF, BMP, PNG
Hudba a poslech Režimy přehrávání: postupně, opakovat skladbu, opakovat vše, intro, náhodně
Ekvalizér vlastní, Ekvalizér přednastavený
ID3 tagy a Lyrics
FM tuner: 87,5 MHz - 108 MHz, 40 předvoleb, záznam hudby z FM rádia
Připojení USB 2.0
přenos dat: 3MB/s
Baterie Li-Ion 3 000 mAh
doba nabíjení: 4 hodiny
přehrávání videa: 10 hodin
přehrávání videa na TV: až 15 hodin
přehrávání hudby: až 30 hodin
síťový adaptér 220V
Cena a dostupnost 4 098 Kč (k 17. prosinci 2008) (verze 8GB)
15. prosinec 2008

V krabici naleznete:

  • MP4 přehrávač EM815
  • síťový adapter
  • USB kabel
  • manuál
  • instalační CD
  • sluchátka
  • TV kabel
  • záruční list
  • ochranné pouzdro
  • čistící hadřík
  • stylus

Pro koho je MP4 přehrávač Fun Beat EM815

  • pro zájemce o špičkový přehrávač s něčím navíc, např. FM vysílačem
  • pro ty z vás, co tráví mnoho času na cestách a zpříjemňují si chvíle sledováním filmů

Design a konstrukce: očaruje člověka svou obrovitostí

Fun Beat EM815 je přístroj s totožnými rozměry, jako model EM800, tedy 135 x 75 x 13 mm, hmotnost má hodnotu 174 gramů. Dodáván je v černém barevném provedení s matným povrchem bočních a zadní strany, s lesklým povrchem strany přední. V balení se nalézá síťový adapter, USB kabel, manuál, instalační CD, sluchátka, TV kabel, záruční list, ochranné pouzdro, stylus a čistící hadřík. Dokoupit můžete microSD kartu, nyní až 16GB.

Přední strana garantuje mimo velkého dotykového displeje také ovládací tlačítko vpravo od displeje. Posuvná tlačítka zmizela, vše obstará dotykový displej. Horní hrana nese pouze tlačítko zapnutí/vypnutí přístroje. Zadní strana je osazena dvojicí reproduktorů, které se hodí v případě, že je vás na sledování filmu více. Boky jsou naopak zaplněné otvory, začněme tím pravým. Jeho součástí je 3,5 mm Jack konektor, mikrofon a slot na karty microSD. Levá hrana ukrývá port pro síťovou nabíječku, tlačítko resetu a USB 2.0 pro připojení k počítači.

Baterie a výdrž: 3 000 mAh baterie

Snem snad každého uživatele nejen MP4 přehrávačů je, aby měly co nejlepší výdrž. Fun Beat EM815 se řadí spolu se svým nedotykovým bráškou, modelem EM800, mezi špičku. Nabízí až 30 hodin přehrávání hudby, 10 hodin sledování filmů, 15 hodin sledování videa na TV přes kabel, přičemž nabíjení trvá nanejvýš 4 hodiny. V balení se nalézá klasický síťový adaptér na 220V. Baterie má výbornou kapacitu rovných 3 000 mAh. Vidět ji bohužel není možné, je zakryta krytem přehrávače, který není odnímatelný.

Zvuk: s dvojicí reproduktorů na zádi

Po předchozí zkušenosti s přehrávačem Fun Beat jsme byli poněkud zklamáni, když jsme neobjevili reproduktor na přístroji. Nešvar modelu EM800 byl odstraněn, dvojice reproduktorů na zádi je tomu jasným důkazem. Poslech je však pro většinu uživatelů lepší se sluchátky, která jsou součástí balení. Dobré je, že nejste plně odkázáni jen na tyto, díky 3,5 mm Jack konektoru si pohodlně připojíte i libovolná vlastní. Hlasitost je dobře regulovatelná, může být značně vysoká na nejvyšším stupínku.

Displej a ovládání: maximální dotykový zážitek

Dominantou přístroje je displej, jehož úhlopříčka 4,3“ patří mezi elitu. K tomu se váže zmínit rozlišení, které je 480 x 272 px, i počet barev - 16 milionů. Oproti předchůdci, modelu EM800, je dotykový, což usnadňuje ovládání přístroje. Displej tvoří jednolitou oblast s okolním krytem přehrávače, takže je potřeba si dávat pozor na případné poškrábání. V nastavení můžete zvolit spořič displeje, regulaci jasu a automatické vypnutí. Stejně tak je na výběr široká paleta barev písma.

Displej zachycuje kdejaké otisky prstů, takže radíme mít u sebe nějaký vhodný hadřík k občasnému očištění. Ke snížení rizika napomáhá také silikonové pouzdro, ve kterém se přístroj cítí o trošku lépe. Obě pomůcky dostanete v balení s přehrávačem.

Připojení: USB přístroj nabíjí při připojení

Boky přístroje jsou osazeny portem miniUSB a TV výstupem. Oba příslušné kabely naleznete v balení. V počítači se přehrávač připojí jako další disková jednotka, popřípadě dvě, pokud v něm máte i microSD kartu. Přenos dat je příjemně rychlý, přibližně 3 MB/s. Pochválit rozhodně musíme za to, že při připojení zařízení USB kabelem se nabíjí baterie. V nastavení empéčtyřky bohužel funkci nabíjení přes USB vypnout nelze.

Možnosti využití: o krůček dál oproti modelu EM800

Přehrávač hudby: nabízí nastavení režimu přehrávání, výběr z ekvalizéru či nastavení vlastního, poslech na pozadí, přehrávání dle titulu, umělce, alba nebo tuto předvolbu ponechat zcela vypnutou. Po nahrání nových písní do přehrávače je potřeba zvolit aktualizaci Jukeboxu. V samotném přehrávači můžete během poslechu nastavovat hlasitost poslechu nebo měnit ekvalizér. Na displeji běží celý název skladby, nechybí ani celkový čas písně a čas již odehraný.

Přehrávač videí: k přehrávání videa je zakomponován přehrávač Real Player 11 V nastavení lze zvolit mezi režimem zobrazení okna, celé obrazovky nebo normální. Okno přehrávače je totožné s tím hudebním, také je vidět čas a lze upravovat hlasitost. Spustit by měly jít tyto formáty - RM, RMVB, AVI, FLV, DAT, ASF, MP4, WMV, 3GP a MPG.

Prohlížeč obrázků: také s obrázky nemá Fun Beat EM800 sebemenší problémy. Poradí si s příponami JPEG, GIF, BMP a PNG. Prohlížet si je můžete tlačítky posuvu.

Hry: pro chvíle nudy je připravena jedna lahůdka v podobě logické hry Válka tanků. S tanky to nemá nic společného, je to jakási obdoba pexesa. Sami poznáte.

Záznamník: hodí se vám občas nahrávání zvukového záznamu, nejen z rádia, ale i okolního prostředí? Proto budete rádi za záznamník, díky němuž můžete nahrávat desítky hodin záznamu. Zvuk snímá miniaturním otvorem na pravém boku přístroje.

Kalendář: pohled na konkrétní měsíc a dny s možností nastavení data a času.
Hodiny a stopky: užitečností při sportování mohou být stopky, stejně tak i aktuální čas.

E-book: zpříjemněte si cestování nebo volné chvíle pohodlným čtením elektronické podoby oblíbených knih. Stačí k tomu soubor s příponou TXT. Po řádcích se přesunujete dvojicí tlačítek napravo na horní hraně.

FM rádio: nepřijdete ani o svou oblíbenou rádiovou stanici. Vyhledávání funguje ručně nebo automaticky, poslouchat lze pouze se sluchátky kvůli absenci reproduktoru. Uložit můžete až 40 rádiových stanic.

FM vysílač: slouží k poslechu vámi přehrávané skladby v okolních zařízeních, která přijímají FM signál. Stačí si nastavit libovolnou frekvenci v přehrávači, zapnout vysílání a tutéž naladit na druhém zařízení. Doporučujeme mít vzdálenost mezi zařízeními do 3 metrů.

Průzkumník: k procházení všech dat je sem tam potřeba i správce dat. Zvlášť naleznete data na vnitřní paměti a zvlášť na microSD. Jsou přehledně rozdělena, orientace v nich není složitá.

Nastavení: umožňuje široké spektrum úprav nejen vzhledu displeje. Samozřejmostí je nastavení tapety, barvy písma, nastavení TV (4:3, 16:9), čas osvětlení, automatické vypnutí, nastavení zámku displeje, jazyk.

Zhodnocení: o krok správným směrem

V rukou jsme drželi jeden z nejvybavenějších MP4 přehrávačů, který v současné době český trh nabízí. Za prodejní cenu přibližně čtyř tisíc korun získáte plnohodnotný přehrávač videí, hudby, prohlížeč obrázků, FM rádio včetně FM vysílače, čtečku elektronických knih nebo třeba záznamník, kalendář či stopky. Velký dotykový displej zaručí ten nejlepší zážitek z ovládání a ze sledování filmů, stejně tak i prohlížení např. fotek z dovolené. Před Vánoci je model EM815 jedním ze žhavých kandidátů přehrávače pro vaše ratolesti pod stromeček.

Klady
  • dotykový 4,3 palcový displej
  • slot na microSD
  • TV výstup
  • miniUSB
  • baterie 3 000 mAh
  • ochranné pouzdro v balení, dvojice reproduktorů
  • kalendář
Zápory
  • -
Diskuze ke článku
Zdeněk
Dobrý den. Prosím o radu, zda by mohl někdo poradit s MP4 EM 800. Nejde přehrávání na TV, přesto že jdu podle návodu. Dík. Zdeněk
garymonta
Takže všem co přemýšlí nad koupí tohoto mp přehrávače bych rád vzkázal,ať se tomuto přístroji zdaleka vyhnou...!!! To myslím smrtelně vážně.
Včera jsem si ho po přečtení té "úžasné recenze"zakoupil v Alze a dnes ho jdu vrátit. Důvody: 1) nikoliv 16000000mil. barev,ale pouze 160000tis.,takže se Vám neustále zdá,že hraje černobíle.
2.)nemožnost nastavení barev a v neposlední řadě tomuto přehrávači chybí funkce hold (dost důležité),
3.)TED´ PROSÍM ČTĚTE POZORNĚ,JE PRAVDOU,ŽE SI PORADÍ TÉMĚŘ SE VŠEMI FORMÁTY,ALE CO Z TOHO,KDYŽ SE CELÉ VIDEO PŘEHRÁVÁ TRHANĚ..!!!! PO TŘECH MINUTÁCH TO LEZE TAK NA NERVY,ŽE SE RADĚJI FILMU VZDÁTE.
Bohužel se budu muset plácnout přes kapsu a koupit Cowon O2,ten je bez kompromisů.
garymonta
Tak jsem tady zase,protože můj příběh má další pokračování.
Dnes jsem byl v Alze vrátit Fun Beat815 a zakoupil jsem za 7.739kč(s těžkým srdcem) Cowon O2 16GB.Říkal jsem si,tak teď už mám vystaráno.Jaké bylo,ale mé překvapení když jsem dorazil domů,otevřel krabici a zjistil,že přehrávač neumí česky.OK,určitě tady bude český návod.Chyba lávky vážení,ani ten belení neobsahuje a český firmware není ani na přiloženém cd. Na oficiálních stránkách po češtině také ani vidu,ani slechu,tak šup a zase zpátky do Alzy na reklamaci.Poté má cesta směrovala do Koscomu,vždyť na českém trhu se nesmí prodávat výrobky bez českého návodu a myslel jsem,že Alza má v prodej model který není určený pro ČR.Opět jsem se hluboce mýlil,i tady mi řekli,že česky neumí a dovozce zkrátka český návod nedodává,navíc ono by to zřejmě asi bylo stejně jedno,protože mi prodejce ukázal dodaný český návod k jinému modelu a tohle by ze sebe vypotil i třináctiletý kluk.Tak odfláknutý návod jsem ještě neviděl.
Nezlobte se na mě,ale mp4 za sedm litrů by si snad alespoń nějaký návod zasloužila.
Tyto info berte prosím jako fakt,snad Vám tím ušetřím spoustu běhání.(co bych za to dal,kdybych tyhle informace měl,než jsem vyrazil na nákupy)


Jakub
Zravím vím že to není podstatné,ale zajímalo by mě jestli na přehrávači je jen 1 hra? a případně jestli do něj jdou instalovat jiné, jestli ano tak v jakém formátu a jak. Předem děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze