IFA 2012 je za dveřmi: na co se můžeme těšit?

18

Velmi významný veletrh IFA 2012 (Internationale Funkausstellung Berlin) v Berlíně začíná již za pár dnů, první tiskové konference nás však čekají už zítra. Než se naše redakce vydá směrem na sever, shrneme si, jaké novinky můžeme v Berlíně očekávat. Nejdůležitějšími akcemi pro nás bude tisková konference Samsungu a Sony. Oba výrobci zároveň plánují představit nejvíce modelů.

Acer Liquid Gallant (Duo)

Své dvě novinky v Berlíně ukáže v našich končinách méně známý Acer, alespoň co se mobilních telefonů týče. Ve výsledku však ale o dva modely skoro ani nepůjde, neboť jejich jedinou odlišností, jak už ostatně z části napovídá název, bude slot pro dvě SIM karty. Ve výbavě obou modelů pak počítejte se 4,3 palcovým displejem s qHD rozlišením, interní pamětí 4 GB či 5 megapixelovým fotoaparátem.

Přečtete si více o Acer Liquid Gallant

Aceru Liquid Gallant

HTC Desire X (Proto)

Velmi pravděpodobně se v Berlíně dočkáme odhalení velmi zajímavého modelu od HTC. Doposud byl znám jako Proto, dnes se však takřka potvrdil název Desire X. Očkeávat můžeme 4 palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů, dvoujádrový procesor či Android 4.0.4 s novým Sense 4.1.

Přečtěte si více o HTC Desire X (Proto)

HTC Desire X

Samsung Galaxy Note 2

Hlavním tahákem celé konference Samsungu bude druhá generace populárního tabletofonu Galaxy Note. Nový model by měl nabídnout čtyřjádrový procesor, zřejmě 8 megapixelový fotoaparát a Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Mnoho otázek samozřejmě směřuje na displej. Dle všech dosavadních informací by měl lehce povyrůst a nabídnout úhlopříčku 5,5 palce.

Přečtěte si více o Samsungu Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Player 5.8

V tomto případě nejde o mobilní telefon, ale o multimediální zařízení s Androidem 4.0 a obrovským, téměř šesti palcovým displejem. Galaxy Player 5.8 byl v podstatě představen již v pondělí, nicméně v Berlíně se o něm jistě bude mluvit a navíc si jej poprvé naživo vyzkoušíme. Rovněž bude oznámena přesnější cena a dostupnost na jednotlivých trzích.

Přečtěte si více o Samsungu Galaxy Player 5.8

Samsung Galaxy Player 5.8

Samsung tablet s Windows 8 RT

Nejnověji poodhaleným zástupcem na IFA 2012 bude tablet s novými Windows 8 RT. Půjde o poměrně velký tablet, ke kterému bude možné připojit také klávesnici. Jelikož však první zmínka o tomto tabletu padla před dvěma dny, není kromě reklamního obrázku nic známo. Zítra se však jistě dozvíme mnohem více.

Přečtěte si více o novém tabletu od Samsungu s Windows 8 RT

Chystaný tablet od Samsung s Windows 8 RT

Samsung Galaxy S III

Říkáte si, že tento model byl dávno představen a dokonce jej vlastníte? Ano, máte pravdu. V Berlíně by se však mohla ukázat plánovaná černá, červená, hnědá a šedá mezinárodní barevná varianta. Zároveň s tím by Samsung měl na vystavovaných kouscích prezentovat Android 4.1 Jelly Bean, to však potvrzené není.

Přečtete si více o nových barevných variantách Samsungu Galaxy S III

Vlajková loď Galaxy S III se ukáže v černé barvě a možná i s Androidem 4.1

Sony Xperia SL

Ve stejný den jako Samsung má konferenci také Sony a rozhodně do Berlína nepřijede s prázdnou. Na 100 % nám ukážu vylepšenou vlajkovou loď Xperii SL. U ní však došlo jen k přetaktování procesoru a také se dočkáme růžové barevné varianty. I tento telefon ale byl v podstatě již oficiálně představen.

Přečtěte si více o Sony Xperia SL

Sony Xperia SL

Sony Xperia J

Téměř jistě Sony oficiálně ukáže také Xperii J, model spadající spíše do nižší třídy. Zaujme však velkým displejem o úhlopříčce 4 palce nebo 5 megapixelovým fotoaparátem s autofocusem a LED diodou. Dobře vypadá i baterie o kapacitě 1700 mAh nebo použití Androidu 4.0. Méně potěší zastaralejší procesor. Ten by však měla vyvážit cena, která se odhaduje na necelé čtyři tisíce korun.

Přečtěte si více o Sony Xperia J

Sony Xperia J

Sony LT25i Tsubasa

Těžší kalibr Sony nasadí v případě modelu s kódovým označením LT25i. Těšit se údajně můžeme na velkým HD displej, rozloučit se naopak můžeme s tlačítky pod displejem. Všechna se v rámci Androidu 4.0 přesunou přímo do prostředí. Velmi slibně vypadá použití nového dvoujádrového procesoru Snapdragon S4 o taktu 1,5 GHz, kterému bude sekundovat grafický akcelerátor Adreno 225.

Přečtěte si více o Sony LT25i

Sony Xperia TX LT29i Hayabusa

Ještě o něco ve výše výbavou by měl stát model, který se proslavil názvem Hayabusa. Nově se však spekuluje o finálnějším označení Xperia TX. Procesor by měl být opět dvoujádrový typu Snapdragon S4. Zaujme 13 megapixelový fotoaparát s technologiemi Exmor R či HDR. Displej naroste až na 4,55 palce a nabídne samozřejmě HD rozlišení. V souvislosti s údajným použitím 2200 mAh baterie zaujme údajná tloušťka pouhých 7 milimetrů.

Přečtěte si více o Sony LT29i Hayabusa alias Xperii TX

Sony LT29i

Sony LT30i Mint

Hodně informací víme také o tomto modelu, nicméně už téměř měsíc je kolem něj ticho po pěšině. Sony opět vsadí na dvoujádrový procesor, displej se 4,3 palci a HD rozlišením, velké interní pamětí a znovu se spekuluje o 13 Mpx fotoaparátu. Dle úplně nejnovějších informací by se tato novinka nakonec měla jmenovat Xperia T.

Přečtěte si více o Sony LT30i alias Xperii T

Sony LT30i Mint

Sony Xperia Tablet S

Pořádnou možnou nadílku od Sony zakončíme zbrusu novým tabletem. Název zatím není konečný a může se změnit. V každém případě se ale dočkáme následovníka Tabletu S, který si zároveň ponechá do značné míry specifický design přeloženého listu. Mnoho informací v tuto chvíli není známo. Displej by měl nabídnout úhlopříčku 9,4 palce a procesor zajistí čtyřjádrová Tegra 3. Potenciální uživatele by mohl potěšit fakt, že se chystá hned sedm barevných pouzder na tento tablet.

Přečtěte si více o Sony Xperia Tablet S

Sony Xperia Tablet (S)

Plán tiskových konferencí

Samotný veletrh IFA 2012 začíná až 31. srpna. Novinářská část však vypukne už o den dříve a klíčové konference už dokonce zítra. Redakce mobilenet.cz se všech níže vypsaných konferencí bude účastnit a pokud to technické podmínky dovolí, budeme vám veškeré dění zprostředkovávat opět pomocí on-line přenosů. V každém případě se ale můžete těšit na živé fotky, videopohledy a zajímavé informace.

středa 29.8.2012 čtvrtek 30.8.2012 pátek 31.8.2012
Panasonic - 15:00 Samsung - 11:00 Acer - 12:00
Sony - 16:00 Lenovo - 13:00
Samsung - 18:00 Huawei - 14:00

Co další výrobci?

Na veletrhu IFA 2012 se ještě pravděpodobně setkáme s novými tablety od Lenova či Toshiby. Nicméně jejich výrobky se k nám prozatím příliš nedostávají. Další u nás zavedené značky jako Nokia či LG své novinky v Berlíně neplánují. Nokia své nové modely představí o pár dní později v New Yorku 5. září a další novinky HTC plánuje rovněž na vlastní akci v průběhu září.

Diskuze ke článku
Jakub
Prooooooooooč SONY místo té miliardy stejných modelů nepředstaví nástupce miniPRO? a bude vůbec?
Martin
IFA je určen pouze pro novináře nebo i pro ''normální'' lidi ?
splos
Uz viete, ze LG Optimus G predstaveny urcite nebude?
ben
note 2 uz pojede na jb,ne na ics;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze