Tajný Sony Xperia Tablet (S?): nové foto (2x aktualizováno)

4

Na internetu se objevují další fotografie chystaného, v pořadí již třetího tabletu od Sony. Kromě nich unikl dokonce i předpokládaný datum zahájení prodeje a také ceny, za které se novinka bude prodávat.

Aktualizováno 13.8.2012

Další oficiální snímky Sony Xperia Tablet S

Na internet unikly další tiskové fotografie chystaného nástupce Sony Tabletu S. Předně jde o dvojici fotografií Xperia Tabletu S samotného. Ty jej zobrazují v pohledu zezadu a také zboku a ukazují některé doposud skryté prvky, jako jsou stereoreproduktory a nebo obsah levého boku (viděno při pohledu zepředu). To ale není všechno. Kromě těchto fotografií se také ještě objevily snímky speciálního značkového pouzdra, které se pravděpodobně bude prodávat zvlášť. Na první pohled vypadá docela zajímavě a jistě také všechny potěší možnost velkého výběru, prozatím totiž na veřejnost uniklo celkem 7 různých barevných provedení tohoto pouzdra. Oficiální představení nového tabletu Sony se nám kvapem blíží, sledujte dál zpravodajství mobilenet.cz.

Aktualizováno 11.8.2012

Doposud jsme o připravovaném tabletu od Sony mluvili jako o modelu s názvem "Xperia Tablet". Je ale dost možné, že oficiální název nakonec bude znít zcela jinak. Na webové galerii Picasa se totiž objevila zajímavá fotografie. Nejde ani tak o to, co zachycuje, ostatně je to jen jakási rozmazaná šmouha. Důležitější jsou spíše přiložené EXIF informace o snímku. Na nich totiž mimo jiné kromě rozlišení snímku, ohniskové vzdálenosti nebo třeba hodnoty ISO můžeme najít i název zařízení, se kterým byla fotografie pořízena. Ten zní překvapivě nikoliv Sony "Xperia Tablet", ale Sony "Xperia Tablet S".

První fotografie zaznamenaná chystaným tabletem od Sony přináší zajímavé EXIF informace

Není to zatím rozhodně definitivní známka "přejmenování" tabletu na toto jméno vzhledem k tomu, jak snadno lze s EXIF informacemi manipulovat. Podobnost chystané novinky se starším Tabletem S je ale opravdu velká a toto jméno by tedy docela dávalo smysl vzhledem ke snaze Sony o zachování jakési rodové linie. Jak se nakonec tablet bude opravdu jmenovat je tedy zatím otazníkem, logo Xperia z něj ale zdá se na 99% nezmizí.

Původní informace z 10.8.2012

Předchůdce připravovaného tabletu řady Xperia, Sony Tablet S

TIP: Recenze Sony Tablet S – Originální dopis z Japonska

O tom, že má Sony tablet ve stádiu pokročilého vývoje jsme váš již informovali na tabletnet.cz na konci července. Tehdy se japonskému výrobci nepodařilo utajit interní dokumenty, a vy jste se tak mohli dozvědět prakticky většinu z výbavy, kterou novinka po svém představení nabídne. Zopakujeme jen to nejdůležitější. Design Xperia Tabletu, jak zní jeho prozatímní název, by měl vycházet ze staršího modelu Tablet S. Displej by měl být 9,4 palcový s rozlišením 1280×800 pixelů. Dostatečnou hnací sílu bude dodávat čtyřjádrová Tegra 3. K focení bude připraven 8 Mpx snímač s automatickým ostřením. Vše bude ovládat OS Android 4.0 ICS nebo novější. Energii bude dodávat 6000 mAh akumulátor.

Čtěte také - Unikly fotografie tabletu Sony Xperia z interních slidů

Sony se podle všeho bude snažit nový tablet a pravděpodobně i jeho další sourozence a následovníky více přiblížit své řadě Xperia. Napovídá tomu jednak již zmíněný pravděpodobný název "Xperia Tablet", tapeta na pozadí na přiložených fotografiích (součást schématu Cosmic Flow) a hlavně logo Xperia na zadní straně tabletu (viz. třetí fotografie v detailu).

Tip: Tajné Sony Xperia T alias LT30p: nové fotografie (3x aktualizováno)

Fotografie přinesl server XDA-Developers.com. Podle něj bude nový Xperia Tablet uveden na trh už v průběhu září. Ceny se budou lišit podle velikosti vestavěné paměti. Za nejnižší 16 GB zaplatíte 399,99 dolarů (cca 8150 Kč), ostatní dvě vyšší verze, tedy 32 GB a 64 GB budou vždy o sto dolarů dražší. Vzhledem k uvedenému předpokládanému datu uvedení nového tabletu na trh předpokládáme jeho oficiální představení v nejbližších týdnech, pravděpodobně na tiskové konferenci Sony v předvečer zahájení berlínského veletrhu IFA 2012.

Zdroje: xperiablog.net, forum.xda-developers.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
xsarahdi
Nádhera len keby tam bol W8 tak by to bola predajná pecka.Som síce Androiďák a tablet mám už skor 2 roky ale nalejme s čistého vína,Android je pre tablety ťažko zanedbávaný ako vývojármi tak ak spoločnosťami.Android sa v oblasti zábavy na iOS nechytá ani z ďaleka a pre prácu bude oveľa lepšia voľba W8 tablet.
Ešte raz SONY tablet je jeden krásny kus hw ale mal by existovať aj s W8 nielenbs Androidom
jay-R
Vzdy ma fascinuje drzost vyrobcov, ktory si za par GB navyse nechavaju priplatit 100 USD resp. viac, pricom cena 32 GB pamate isto nepresiahne 5USD. Na druhej strane je to blbost zakaznikov, ktori im tie vyrobky kupuju.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze